,, ,

Açık liseye geçiş şartları neler?

Eğitim 27.12.2023 - 14:50, Güncelleme: 27.12.2023 - 14:50 8915+ kez okundu.
 

Açık liseye geçiş şartları neler?

Açık liseye geçiş şartları neler?
2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla açık liseye geçiş şartları şu şekildedir: Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler: Bu öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri halinde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurarak açık liseye geçiş yapabilirler. Evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim gören öğrenciler: Bu öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri halinde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurarak açık liseye geçiş yapabilirler. Bakanlıkça mazereti uygun görülen öğrenciler: Bu öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri halinde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurarak açık liseye geçiş yapabilirler. Açık liseye geçiş başvuruları, her yıl 15-30 Eylül tarihleri arasında yapılmaktadır. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya halk eğitim merkezi müdürlüklerine yapılmaktadır. Açık liseye geçiş yapan öğrenciler, açık lise diploması almak için 30 kredilik dersten başarılı olmak zorundadır. Bu dersleri 180 günde tamamlayamayan öğrenciler, her yıl yeni ders kayıtlarını yaptırarak eğitimlerine devam edebilirler. Açık liseye geçiş şartları hakkında daha detaylı bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Açık liseye geçiş şartları neler?

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla açık liseye geçiş şartları şu şekildedir:

  • Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler: Bu öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri halinde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurarak açık liseye geçiş yapabilirler.

  • Evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim gören öğrenciler: Bu öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri halinde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurarak açık liseye geçiş yapabilirler.

  • Bakanlıkça mazereti uygun görülen öğrenciler: Bu öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri halinde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurarak açık liseye geçiş yapabilirler.

Açık liseye geçiş başvuruları, her yıl 15-30 Eylül tarihleri arasında yapılmaktadır. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya halk eğitim merkezi müdürlüklerine yapılmaktadır.

Açık liseye geçiş yapan öğrenciler, açık lise diploması almak için 30 kredilik dersten başarılı olmak zorundadır. Bu dersleri 180 günde tamamlayamayan öğrenciler, her yıl yeni ders kayıtlarını yaptırarak eğitimlerine devam edebilirler.

Açık liseye geçiş şartları hakkında daha detaylı bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.