,, ,

TM, TS, MF Bölümü Ne Demek? Lise TM, TS, MF Öğrencisi Ne Demek?

Eğitim 21.12.2023 - 17:12, Güncelleme: 21.12.2023 - 17:12 10262+ kez okundu.
 

TM, TS, MF Bölümü Ne Demek? Lise TM, TS, MF Öğrencisi Ne Demek?

TM, TS, MF Bölümü Ne Demek? Lise TM, TS, MF Öğrencisi Ne Demek?
TM , TS ve MF , liselerde seçmeli derslerin alındığı dönemde verilen alan adlarıdır. Bu alan adları, öğrencilerin üniversitede hangi bölümleri tercih edebilecekleri konusunda yol göstericidir. TM, Türkçe ve Matematik alanıdır. Bu alandaki dersler, Türkçe, Matematik, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'dir. TM alanıyla üniversitede tercih edilebilecek bölümler arasında hukuk, edebiyat, ilahiyat, sosyoloji, psikoloji, iletişim, işletme, ekonomi, iktisat, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, maliye, muhasebe, turizm gibi bölümler yer alır. TS, Türkçe ve Sosyal Bilimler alanıdır. Bu alandaki dersler, Türkçe, Matematik, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık, Sanat Tarihi, Estetik, Coğrafya Tarihi, Yabancı Dil gibi derslerdir. TS alanıyla üniversitede tercih edilebilecek bölümler arasında hukuk, edebiyat, ilahiyat, sosyoloji, psikoloji, iletişim, işletme, ekonomi, iktisat, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, maliye, muhasebe, turizm, tarih, sosyoloji, psikoloji, felsefe, siyaset bilimi, hukuk gibi bölümler yer alır. MF, Matematik ve Fen Bilimleri alanıdır. Bu alandaki dersler, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'dir. MF alanıyla üniversitede tercih edilebilecek bölümler arasında mühendislik, mimarlık, fen edebiyat, tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik, öğretmenlik, hukuk gibi bölümler yer alır. Lise TM, TS, MF Öğrencisi Ne Demek? Liselerde seçmeli derslerin alındığı dönemde TM, TS veya MF alanlarından birini tercih eden öğrencilere lise TM, TS veya MF öğrencisi denir. Bu öğrenciler, üniversitede tercih edebilecekleri bölümlere göre dersler alırlar. Örneğin, TM alanından ders alan bir lise öğrencisi, üniversitede hukuk, edebiyat, ilahiyat, sosyoloji, psikoloji, iletişim, işletme, ekonomi, iktisat, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, maliye, muhasebe, turizm gibi bölümleri tercih edebilir.
TM, TS, MF Bölümü Ne Demek? Lise TM, TS, MF Öğrencisi Ne Demek?

TM , TS ve MF , liselerde seçmeli derslerin alındığı dönemde verilen alan adlarıdır. Bu alan adları, öğrencilerin üniversitede hangi bölümleri tercih edebilecekleri konusunda yol göstericidir.

  • TM, Türkçe ve Matematik alanıdır. Bu alandaki dersler, Türkçe, Matematik, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'dir. TM alanıyla üniversitede tercih edilebilecek bölümler arasında hukuk, edebiyat, ilahiyat, sosyoloji, psikoloji, iletişim, işletme, ekonomi, iktisat, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, maliye, muhasebe, turizm gibi bölümler yer alır.
  • TS, Türkçe ve Sosyal Bilimler alanıdır. Bu alandaki dersler, Türkçe, Matematik, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık, Sanat Tarihi, Estetik, Coğrafya Tarihi, Yabancı Dil gibi derslerdir. TS alanıyla üniversitede tercih edilebilecek bölümler arasında hukuk, edebiyat, ilahiyat, sosyoloji, psikoloji, iletişim, işletme, ekonomi, iktisat, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, maliye, muhasebe, turizm, tarih, sosyoloji, psikoloji, felsefe, siyaset bilimi, hukuk gibi bölümler yer alır.
  • MF, Matematik ve Fen Bilimleri alanıdır. Bu alandaki dersler, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'dir. MF alanıyla üniversitede tercih edilebilecek bölümler arasında mühendislik, mimarlık, fen edebiyat, tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik, öğretmenlik, hukuk gibi bölümler yer alır.

Lise TM, TS, MF Öğrencisi Ne Demek?

Liselerde seçmeli derslerin alındığı dönemde TM, TS veya MF alanlarından birini tercih eden öğrencilere lise TM, TS veya MF öğrencisi denir. Bu öğrenciler, üniversitede tercih edebilecekleri bölümlere göre dersler alırlar.

Örneğin, TM alanından ders alan bir lise öğrencisi, üniversitede hukuk, edebiyat, ilahiyat, sosyoloji, psikoloji, iletişim, işletme, ekonomi, iktisat, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, maliye, muhasebe, turizm gibi bölümleri tercih edebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.