,, ,

Novaqua Göz Damlası Ne İşe Yarar?

Sağlık 15.12.2023 - 15:52, Güncelleme: 15.12.2023 - 15:52 8026+ kez okundu.
 

Novaqua Göz Damlası Ne İşe Yarar?

Novaqua Göz Damlası Ne İşe Yarar?
Novaqua göz damlası göz kuruluğu tedavisinde kullanılan bir tür suni gözyaşıdır. Göz kuruluğu, göz yüzeyinin yeterince nemlendirilememesi durumunda ortaya çıkan bir durumdur. Novaqua, göz yüzeyine nem sağlayarak göz kuruluğunun neden olduğu rahatsızlığı ve tahrişi gidermeye yardımcı olur. Novaqua polivinil alkol ve povidon adlı iki bileşen içerir. Polivinil alkol, göz yüzeyinde bir film oluşturarak nemi hapseden bir koruyucu ajandır. Povidon ise göz yüzeyindeki bakterileri öldürmeye yardımcı olan bir antiseptiktir. Novaqua genellikle günde 4-6 kez uygulanır. Her bir göze bir damla damlatılmalıdır. Novaqua'yı kullanmadan önce ellerinizi yıkamanız önemlidir. Novaqua 'nın bazı yan etkileri olabilir. Bu yan etkiler şunlardır: **Kaşıntı **Kızarıklık **Yanma **Alerjik reaksiyon (kurdeşen, nefes darlığı, yüz şişmesi) Novaqua 'yı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmanız önemlidir. Özellikle, hamileyseniz, emziriyorsanız veya başka bir ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza danışmadan Novaqua kullanmamalısınız.
Novaqua Göz Damlası Ne İşe Yarar?

Novaqua göz damlası göz kuruluğu tedavisinde kullanılan bir tür suni gözyaşıdır. Göz kuruluğu, göz yüzeyinin yeterince nemlendirilememesi durumunda ortaya çıkan bir durumdur. Novaqua, göz yüzeyine nem sağlayarak göz kuruluğunun neden olduğu rahatsızlığı ve tahrişi gidermeye yardımcı olur.

Novaqua polivinil alkol ve povidon adlı iki bileşen içerir. Polivinil alkol, göz yüzeyinde bir film oluşturarak nemi hapseden bir koruyucu ajandır. Povidon ise göz yüzeyindeki bakterileri öldürmeye yardımcı olan bir antiseptiktir.

Novaqua genellikle günde 4-6 kez uygulanır. Her bir göze bir damla damlatılmalıdır. Novaqua'yı kullanmadan önce ellerinizi yıkamanız önemlidir.

Novaqua 'nın bazı yan etkileri olabilir. Bu yan etkiler şunlardır:

  • **Kaşıntı
  • **Kızarıklık
  • **Yanma
  • **Alerjik reaksiyon (kurdeşen, nefes darlığı, yüz şişmesi)

Novaqua 'yı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmanız önemlidir. Özellikle, hamileyseniz, emziriyorsanız veya başka bir ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza danışmadan Novaqua kullanmamalısınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.