,, ,

Çocuklarda Antibiyotik Kullanımı Dikkatli Yapılmalıdır

Sağlık 24.11.2023 - 16:55, Güncelleme: 24.11.2023 - 16:55 7050+ kez okundu.
 

Çocuklarda Antibiyotik Kullanımı Dikkatli Yapılmalıdır

Evde sağlık hizmetleri sunan Uzman Dr. Armağan Küçük, çocuklarda antibiyotik kullanımının dikkatli yapılması gerektiğini belirtiyor
Evde sağlık hizmetleri sunan Evine Yollar Doktoru Uzman Dr. Armağan Küçük , çocuklarda antibiyotik kullanımının dikkatli yapılması gerektiğini söyledi. Uzman Dr. Küçük, çocukların en sık enfeksiyonlarının viral enfeksiyonlar olduğunu belirterek, "Viral enfeksiyonlar antibiyotik ile tedavi edilemez. Antibiyotiklerin gereksiz kullanımı çocuklarda antibiyotik direncine neden olur. Antibiyotik direnci, yani ilacın tedavi özelliklerini kaybetmesi, bakterilerin antibiyotiklere karşı savunma geliştirmesi anlamına gelir. Bu durum, bakteriyel enfeksiyonların tedavisini zorlaştırabilir veya imkansız hale getirebilir." dedi. Uzman Dr. Armağan Küçük antibiyotiklerin gereksiz kullanımının çocuklarda ayrıca karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını bozabileceğini, bağırsak mikrobiyatasını bozarak bağışıklığı sekteye uğratabileceğini ve gereksiz maliyetlere yol açabileceğini söyledi. Uzman Dr. Küçük, çocuklarda antibiyotik kullanımı için şu önerilerde bulundu: Çocuklarda antibiyotik kullanımı, sadece doktor tavsiyesi ile yapılmalıdır. Antibiyotikler, doktorun önerdiği süre ve dozda kullanılmalıdır. Antibiyotikler, doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanılmamalıdır. Uzman Dr. Küçük, "Çocuklarda antibiyotik kullanımının gereksiz yere veya yanlış yapılması, çocuklar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, çocuklarda antibiyotik kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır." dedi.
Evde sağlık hizmetleri sunan Uzman Dr. Armağan Küçük, çocuklarda antibiyotik kullanımının dikkatli yapılması gerektiğini belirtiyor

Evde sağlık hizmetleri sunan Evine Yollar Doktoru Uzman Dr. Armağan Küçük , çocuklarda antibiyotik kullanımının dikkatli yapılması gerektiğini söyledi.

Uzman Dr. Küçük, çocukların en sık enfeksiyonlarının viral enfeksiyonlar olduğunu belirterek, "Viral enfeksiyonlar antibiyotik ile tedavi edilemez. Antibiyotiklerin gereksiz kullanımı çocuklarda antibiyotik direncine neden olur. Antibiyotik direnci, yani ilacın tedavi özelliklerini kaybetmesi, bakterilerin antibiyotiklere karşı savunma geliştirmesi anlamına gelir. Bu durum, bakteriyel enfeksiyonların tedavisini zorlaştırabilir veya imkansız hale getirebilir." dedi.

Uzman Dr. Armağan Küçük antibiyotiklerin gereksiz kullanımının çocuklarda ayrıca karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını bozabileceğini, bağırsak mikrobiyatasını bozarak bağışıklığı sekteye uğratabileceğini ve gereksiz maliyetlere yol açabileceğini söyledi.

Uzman Dr. Küçük, çocuklarda antibiyotik kullanımı için şu önerilerde bulundu:

  • Çocuklarda antibiyotik kullanımı, sadece doktor tavsiyesi ile yapılmalıdır.
  • Antibiyotikler, doktorun önerdiği süre ve dozda kullanılmalıdır.
  • Antibiyotikler, doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.
  • Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanılmamalıdır.

Uzman Dr. Küçük, "Çocuklarda antibiyotik kullanımının gereksiz yere veya yanlış yapılması, çocuklar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, çocuklarda antibiyotik kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.