,, ,

Rasim Özkanca Kimdir?

Kimdir 08.09.2023 - 14:56, Güncelleme: 08.09.2023 - 14:56 3745+ kez okundu.
 

Rasim Özkanca Kimdir?

Rasim Özkanca Kimdir?
Rasim Özkanca , Türk mutfağının duayeni, Borsa Restoranları’nın sahibi ve yeme-içme sektörünün önemli bir ismiydi. Rasim Özkanca 1948 yılında Trabzon’da doğdu. Babasını çok küçük yaşlarda kaybeden Rasim Özkanca maddi sıkıntılar içinde büyüdü. Sakız, simit satarak okuduğu bilinen değerli isim, üniversite eğitimi almak için 20 yaşında İstanbul’a geldi. Rasim Özkanca, çalışkan ve azimli bir kişiliğe sahipti. 1979 yılında trenlerde yemek hizmeti vermeye başladı. 1983 yılında kapanmak üzere olan tarihi Borsa Lokantası’nı satın aldı. Borsa Lokantası, Özkanca’nın elinde Türk mutfağının en seçkin örneklerini unan bir mekana dönüştü. Özkanca, Osmanlı-Türk yemeklerini harmanlayarak, modern sunumlarla geleneksel lezzetlere yepyeni bir boyut kattı. Döner, taş fırında yapılan kuzu tandır, hünkarbeğendi gibi bize has yemekleri ustalıkla pişirdi. Rasim Özkanca Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için ömrünü adadı. NATO Zirvesi’nden, IMF-Dünya Bankası toplantılarına kadar pek çok uluslararası organizasyonda Türk yemeklerini servis etti. ABD Başkanı George Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İngiltere Başbakanı Tony Blair gibi devlet adamları için özel menüler hazırladı2. Karadeniz balıklarını da çok beğendirdiği biliniyor2. Rasim Özkanca Türk mutfağının gelişmesi için yeni ustaların yetişmesine de önem verdi. Yarım asrı aşan kariyeri boyunca bilgisini ve tecrübesini paylaştı. Yeme-içme sektörüne büyük katkılarda bulundu. Rasim Özkanca bir yıl önce kanser teşhisi konduktan sonra tedavi görmeye başladı. Ancak hastalığına yenik düştü ve 2 Ocak 2023 tarihinde 75 yaşında hayatını kaybetti123. Rasim Özkanca’nın vefatı Türkiye’de büyük üzüntü yarattı. Yeme-içme sektörünün duayeni olarak anılıyor.
Rasim Özkanca Kimdir?

Rasim Özkanca , Türk mutfağının duayeni, Borsa Restoranları’nın sahibi ve yeme-içme sektörünün önemli bir ismiydi. Rasim Özkanca 1948 yılında Trabzon’da doğdu. Babasını çok küçük yaşlarda kaybeden Rasim Özkanca maddi sıkıntılar içinde büyüdü. Sakız, simit satarak okuduğu bilinen değerli isim, üniversite eğitimi almak için 20 yaşında İstanbul’a geldi.

Rasim Özkanca, çalışkan ve azimli bir kişiliğe sahipti. 1979 yılında trenlerde yemek hizmeti vermeye başladı. 1983 yılında kapanmak üzere olan tarihi Borsa Lokantası’nı satın aldı. Borsa Lokantası, Özkanca’nın elinde Türk mutfağının en seçkin örneklerini unan bir mekana dönüştü. Özkanca, Osmanlı-Türk yemeklerini harmanlayarak, modern sunumlarla geleneksel lezzetlere yepyeni bir boyut kattı. Döner, taş fırında yapılan kuzu tandır, hünkarbeğendi gibi bize has yemekleri ustalıkla pişirdi.

Rasim Özkanca Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için ömrünü adadı. NATO Zirvesi’nden, IMF-Dünya Bankası toplantılarına kadar pek çok uluslararası organizasyonda Türk yemeklerini servis etti. ABD Başkanı George Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İngiltere Başbakanı Tony Blair gibi devlet adamları için özel menüler hazırladı2. Karadeniz balıklarını da çok beğendirdiği biliniyor2.

Rasim Özkanca Türk mutfağının gelişmesi için yeni ustaların yetişmesine de önem verdi. Yarım asrı aşan kariyeri boyunca bilgisini ve tecrübesini paylaştı. Yeme-içme sektörüne büyük katkılarda bulundu. Rasim Özkanca bir yıl önce kanser teşhisi konduktan sonra tedavi görmeye başladı. Ancak hastalığına yenik düştü ve 2 Ocak 2023 tarihinde 75 yaşında hayatını kaybetti123. Rasim Özkanca’nın vefatı Türkiye’de büyük üzüntü yarattı. Yeme-içme sektörünün duayeni olarak anılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.