,, ,

Okullarda memur Nasıl olunuyor, mezun şartı nedir?

Gündem 08.09.2023 - 11:11, Güncelleme: 08.09.2023 - 11:12 2822+ kez okundu.
 

Okullarda memur Nasıl olunuyor, mezun şartı nedir?

Okullarda memur Nasıl olunuyor, mezun şartı nedir?
Okullarda memur olmak için, öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açılan memur alım ilanlarına başvurmak gerekir. Bu ilanlar, genellikle KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra yayınlanmaktadır. MEB'in memur alım ilanlarına başvurabilmek için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak gerekir. Bu şartlar şu şekildedir: Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, Askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak, Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak. MEB 'in memur alım ilanlarına başvurabilmek için, ayrıca, ilgili pozisyon için aranan özel şartları da taşımak gerekir. Bu şartlar, ilanda belirtilmektedir. MEB 'in memur alım ilanlarına başvurmak için, ÖSYM'nin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek gerekir. KPSS'de, ilgili pozisyon için aranan puan türünde en az 70 puan almak gerekir. MEB 'in memur alım ilanlarına başvuran adaylar, KPSS puanlarına göre sıralanmaktadır. En yüksek puan alan adaylar, sözlü sınava katılmaya hak kazanmaktadır. Sözlü sınavda, adayların genel kültür, genel yetenek, mesleki bilgi ve beceri gibi konulardaki bilgi ve yetenekleri değerlendirilmektedir. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, MEB'de memur olarak göreve başlamaktadır. MEB 'de memur olmak için, genellikle, en az lise mezunu olmak gerekir. Ancak, bazı pozisyonlar için, ön lisans veya lisans mezunu olmak şartı aranabilmektedir. Örneğin, öğretmen kadroları için, en az lisans mezunu olmak şartı aranmaktadır. Ayrıca, öğretmenlik için, ilgili alanda pedagojik formasyon eğitimi almak da şarttır. MEB'de memur olmak için, ayrıca, bazı özel şartlar da aranabilmektedir. Örneğin, bazı pozisyonlar için, yabancı dil bilgisi, bilgisayar bilgisi veya özel bir mesleki beceri gibi şartlar aranabilmektedir. MEB'in memur alım ilanlarına başvurmak için, MEB 'in internet sitesini ziyaret etmek veya ÖSYM'nin düzenlediği KPSS sınavına başvurmak gerekir.
Okullarda memur Nasıl olunuyor, mezun şartı nedir?

Okullarda memur olmak için, öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açılan memur alım ilanlarına başvurmak gerekir. Bu ilanlar, genellikle KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra yayınlanmaktadır.

MEB'in memur alım ilanlarına başvurabilmek için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak gerekir. Bu şartlar şu şekildedir:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak,
  • Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.

MEB 'in memur alım ilanlarına başvurabilmek için, ayrıca, ilgili pozisyon için aranan özel şartları da taşımak gerekir. Bu şartlar, ilanda belirtilmektedir.

MEB 'in memur alım ilanlarına başvurmak için, ÖSYM'nin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek gerekir. KPSS'de, ilgili pozisyon için aranan puan türünde en az 70 puan almak gerekir.

MEB 'in memur alım ilanlarına başvuran adaylar, KPSS puanlarına göre sıralanmaktadır. En yüksek puan alan adaylar, sözlü sınava katılmaya hak kazanmaktadır.

Sözlü sınavda, adayların genel kültür, genel yetenek, mesleki bilgi ve beceri gibi konulardaki bilgi ve yetenekleri değerlendirilmektedir. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, MEB'de memur olarak göreve başlamaktadır.

MEB 'de memur olmak için, genellikle, en az lise mezunu olmak gerekir. Ancak, bazı pozisyonlar için, ön lisans veya lisans mezunu olmak şartı aranabilmektedir.

Örneğin, öğretmen kadroları için, en az lisans mezunu olmak şartı aranmaktadır. Ayrıca, öğretmenlik için, ilgili alanda pedagojik formasyon eğitimi almak da şarttır.

MEB'de memur olmak için, ayrıca, bazı özel şartlar da aranabilmektedir. Örneğin, bazı pozisyonlar için, yabancı dil bilgisi, bilgisayar bilgisi veya özel bir mesleki beceri gibi şartlar aranabilmektedir.

MEB'in memur alım ilanlarına başvurmak için, MEB 'in internet sitesini ziyaret etmek veya ÖSYM'nin düzenlediği KPSS sınavına başvurmak gerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.