,, ,

Deprem Anında "Yapmamanız" Gerekenler!

Gündem 18.08.2023 - 15:21, Güncelleme: 18.08.2023 - 15:21 3809+ kez okundu.
 

Deprem Anında "Yapmamanız" Gerekenler!

Deprem Anında "Yapmamanız" Gerekenler!
Depremler, can ve mal kaybına neden olabilen doğal afetlerdir. Deprem anında paniğe kapılmamak ve doğru bir şekilde davranmak, can kaybını ve yaralanmaları en aza indirebilir. Deprem anında yapmamanız gerekenler: Panik yapmayın. Panik, doğru kararlar alabilmenizi ve hızlı hareket etmenizi engeller. Merdivenlerden aşağıya koşmayın. Deprem sırasında merdivenlerde koşmak, merdivenlerin çökmesine ve yaralanmanıza neden olabilir. Balkona çıkmayın. Balkona çıkmak, balkonun çökmesine ve yaralanmanıza neden olabilir. Pencerelerden atlamayın. Pencerelerden atlamak, yaralanmanıza veya ölmenize neden olabilir. Asansör kullanmayın. Asansör kullanırken deprem olursa, asansör sıkışabilir ve siz içeride mahsur kalabilirsiniz. Telefonu kullanmayın. Telefonu kullanmak, iletişim hatlarının tıkanmasına ve yardım ekiplerinin size ulaşmasını engelleyebilir. Binadan dışarı çıkmayın. Binadan dışarı çıkmak, bina yıkılırsa yaralanmanıza veya ölmenize neden olabilir. Deprem anında yapmamanız gerekenler, canınızı ve sağlığınızı korumak için önemlidir. Deprem anında doğru bir şekilde davranmak, sizi ve sevdiklerinizi tehlikelerden koruyabilir. Deprem anında yapılması gerekenler: Başınızı ve ensenizi koruyun. Yerde durun ve dizlerinizin üzerine çökün. Başınızı ve ensenizi kollarınızla koruyun. Sarsıntı geçene kadar bekleyin. Sarsıntı geçtikten sonra, binadaki hasarı kontrol edin. Bina hasarlıysa, binadan çıkın ve açık alanda bekleyin. Yaralılar varsa, onlara ilk yardım yapın. Deprem sonrasında, yetkililere haber verin. Deprem anında yapılması gerekenler, canınızı ve sağlığınızı korumak için önemlidir. Deprem anında doğru bir şekilde davranmak, sizi ve sevdiklerinizi tehlikelerden koruyabilir.
Deprem Anında "Yapmamanız" Gerekenler!

Depremler, can ve mal kaybına neden olabilen doğal afetlerdir. Deprem anında paniğe kapılmamak ve doğru bir şekilde davranmak, can kaybını ve yaralanmaları en aza indirebilir.

Deprem anında yapmamanız gerekenler:

  • Panik yapmayın. Panik, doğru kararlar alabilmenizi ve hızlı hareket etmenizi engeller.
  • Merdivenlerden aşağıya koşmayın. Deprem sırasında merdivenlerde koşmak, merdivenlerin çökmesine ve yaralanmanıza neden olabilir.
  • Balkona çıkmayın. Balkona çıkmak, balkonun çökmesine ve yaralanmanıza neden olabilir.
  • Pencerelerden atlamayın. Pencerelerden atlamak, yaralanmanıza veya ölmenize neden olabilir.
  • Asansör kullanmayın. Asansör kullanırken deprem olursa, asansör sıkışabilir ve siz içeride mahsur kalabilirsiniz.
  • Telefonu kullanmayın. Telefonu kullanmak, iletişim hatlarının tıkanmasına ve yardım ekiplerinin size ulaşmasını engelleyebilir.
  • Binadan dışarı çıkmayın. Binadan dışarı çıkmak, bina yıkılırsa yaralanmanıza veya ölmenize neden olabilir.

Deprem anında yapmamanız gerekenler, canınızı ve sağlığınızı korumak için önemlidir. Deprem anında doğru bir şekilde davranmak, sizi ve sevdiklerinizi tehlikelerden koruyabilir.

Deprem anında yapılması gerekenler:

  • Başınızı ve ensenizi koruyun.
  • Yerde durun ve dizlerinizin üzerine çökün.
  • Başınızı ve ensenizi kollarınızla koruyun.
  • Sarsıntı geçene kadar bekleyin.
  • Sarsıntı geçtikten sonra, binadaki hasarı kontrol edin.
  • Bina hasarlıysa, binadan çıkın ve açık alanda bekleyin.
  • Yaralılar varsa, onlara ilk yardım yapın.
  • Deprem sonrasında, yetkililere haber verin.

Deprem anında yapılması gerekenler, canınızı ve sağlığınızı korumak için önemlidir. Deprem anında doğru bir şekilde davranmak, sizi ve sevdiklerinizi tehlikelerden koruyabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.