,, ,

Aşk ve Yaşam Filmini Konusu ve Oyuncuları

Tv-Dünyası 12.08.2023 - 14:13, Güncelleme: 12.08.2023 - 14:13 8395+ kez okundu.
 

Aşk ve Yaşam Filmini Konusu ve Oyuncuları

Aşk ve Yaşam Filmini Konusu ve Oyuncuları
Aşk ve Yaşam (Sense and Sensibility), 1995 yılında gösterime giren bir İngiliz romantik dram filmidir. Film Jane Austen'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmin yönetmenliğini Ang Lee üstlenmiştir. Filmin başrollerinde Emma Thompson , Kate Winslet , Hugh Grant , Alan Rickman , Gemma Jones ve Tom Wilkinson yer almaktadır. Film, 18. yüzyılda İngiltere'de geçmektedir. Film, iki kız kardeş olan Elinor Dashwood (Thompson) ve Marianne Dashwood'un (Winslet) hikayesini anlatmaktadır. Dashwoodlar, babalarının ölümünden sonra maddi sıkıntılar yaşamaya başlarlar. Elinor, mantıklı ve sorumluluk sahibi bir kızdır. Marianne, duygusal ve romantik bir kızdır. Elinor, ailesinin geçimini sağlamak için çalışırken, Marianne, aşkı arar. Film aşk, aile, arkadaşlık, sınıf ve cinsiyet gibi temaları işlemektedir. Filmin oyunculuk performansları, yönetmenliği ve senaryosu eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler almıştır. Film, 1996 yılında 7 Oscar'a aday gösterilmiştir ve En İyi Uyarlama Senaryo Oscarı'nı kazanmıştır. Filmin oyuncuları: Emma Thompson - Elinor Dashwood Kate Winslet - Marianne Dashwood Hugh Grant - Edward Ferrars Alan Rickman - Colonel Brandon Gemma Jones - Mrs. Dashwood Tom Wilkinson - Mr. Dashwood Imelda Staunton - Mrs. Jennings Hugh Laurie - Mr. Palmer Harriet Walter - Fanny Dashwood Greg Wise - John Willoughby Emilie François - Margaret Dashwood James Fleet - John Dashwood Joanna Lumley - Lady Middleton Celia Imrie - Mrs. Jennings Filmin konusu: Dashwoodlar, zengin bir İngiliz aristokrat ailesinin iki kız kardeşidir. Babalarının ölümünden sonra, Dashwoodlar, büyük bir mali sıkıntıyla karşı karşıya kalırlar. Aile, evini ve tüm servetini kaybeder. Elinor ve Marianne, bu zor dönemde birbirlerine destek olurlar. Elinor, mantıklı ve sorumluluk sahibi bir kızdır. Marianne, duygusal ve romantik bir kızdır. Elinor, ailesinin geçimini sağlamak için çalışırken, Marianne, aşkı arar. Film, Dashwood kardeşlerin aşk, aile, arkadaşlık, sınıf ve cinsiyet gibi zorluklarla mücadelelerini anlatmaktadır. Film, aynı zamanda kadınların toplumdaki konumunu ve kadınların mücadelesini de anlatmaktadır.
Aşk ve Yaşam Filmini Konusu ve Oyuncuları

Aşk ve Yaşam (Sense and Sensibility), 1995 yılında gösterime giren bir İngiliz romantik dram filmidir. Film Jane Austen'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmin yönetmenliğini Ang Lee üstlenmiştir. Filmin başrollerinde Emma Thompson , Kate Winslet , Hugh Grant , Alan Rickman , Gemma Jones ve Tom Wilkinson yer almaktadır.

Film, 18. yüzyılda İngiltere'de geçmektedir. Film, iki kız kardeş olan Elinor Dashwood (Thompson) ve Marianne Dashwood'un (Winslet) hikayesini anlatmaktadır. Dashwoodlar, babalarının ölümünden sonra maddi sıkıntılar yaşamaya başlarlar. Elinor, mantıklı ve sorumluluk sahibi bir kızdır. Marianne, duygusal ve romantik bir kızdır. Elinor, ailesinin geçimini sağlamak için çalışırken, Marianne, aşkı arar.

Film aşk, aile, arkadaşlık, sınıf ve cinsiyet gibi temaları işlemektedir. Filmin oyunculuk performansları, yönetmenliği ve senaryosu eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler almıştır. Film, 1996 yılında 7 Oscar'a aday gösterilmiştir ve En İyi Uyarlama Senaryo Oscarı'nı kazanmıştır.

Filmin oyuncuları:

  • Emma Thompson - Elinor Dashwood
  • Kate Winslet - Marianne Dashwood
  • Hugh Grant - Edward Ferrars
  • Alan Rickman - Colonel Brandon
  • Gemma Jones - Mrs. Dashwood
  • Tom Wilkinson - Mr. Dashwood
  • Imelda Staunton - Mrs. Jennings
  • Hugh Laurie - Mr. Palmer
  • Harriet Walter - Fanny Dashwood
  • Greg Wise - John Willoughby
  • Emilie François - Margaret Dashwood
  • James Fleet - John Dashwood
  • Joanna Lumley - Lady Middleton
  • Celia Imrie - Mrs. Jennings

Filmin konusu:

Dashwoodlar, zengin bir İngiliz aristokrat ailesinin iki kız kardeşidir. Babalarının ölümünden sonra, Dashwoodlar, büyük bir mali sıkıntıyla karşı karşıya kalırlar. Aile, evini ve tüm servetini kaybeder. Elinor ve Marianne, bu zor dönemde birbirlerine destek olurlar. Elinor, mantıklı ve sorumluluk sahibi bir kızdır. Marianne, duygusal ve romantik bir kızdır. Elinor, ailesinin geçimini sağlamak için çalışırken, Marianne, aşkı arar.

Film, Dashwood kardeşlerin aşk, aile, arkadaşlık, sınıf ve cinsiyet gibi zorluklarla mücadelelerini anlatmaktadır. Film, aynı zamanda kadınların toplumdaki konumunu ve kadınların mücadelesini de anlatmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.