,, ,

Zaditen Şurup Ne İşe Yarar?

Sağlık 09.08.2023 - 11:28, Güncelleme: 09.08.2023 - 11:28 8348+ kez okundu.
 

Zaditen Şurup Ne İşe Yarar?

Zaditen Şurup Ne İşe Yarar? Zadite Şurup Nasıl Kullanılır?
Zaditen Şurup , alerjik reaksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanılan bir antihistaminik ilaçtır. Bu şurup, ketotifen fumarat adlı etken maddeyi içerir. Ketotifen , vücutta histamin adı verilen doğal bir kimyasalın salınımını engelleyerek, alerjiye bağlı ödem, kızarıklık, kaşıntı, sulu gözler, burun akıntısı gibi belirtileri azaltır. Zaditen Şurup ayrıca astım ataklarını önlemeye de yardımcı olur. Zaditen Şurup nasıl kullanılır? Zaditen Şurubu doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanmalısınız. Dozunuza ve tedavi sürenize doktorunuz karar verir. Genellikle günde iki kez, sabah ve akşam yemeklerle birlikte alınır. Şurubu bir ölçekli kaşıkla ölçerek alınız. 6 aydan 3 yaşına kadar olan çocuklarda günde iki kez 0.25 ml, 3 ila 17 yaş arasındaki çocuklarda günde iki kez 5 ml önerilir. Zaditen Şurubun yan etkileri nelerdir? Zaditen Şurubun en sık görülen yan etkisi uykululuktur. Bu nedenle araç veya makine kullanırken dikkatli olunuz. Diğer yan etkiler arasında baş ağrısı, baş dönmesi, sinirlilik, huzursuzluk, iştah artışı, kilo alma, bulantı, kusma, karın ağrısı sayılabilir. Ayrıca nadiren alerjik reaksiyonlar (nefes darlığı, kurdeşen, yüzde şişme) görülebilir. Bu durumda ilacı bırakın ve hemen doktorunuza başvurun.
Zaditen Şurup Ne İşe Yarar? Zadite Şurup Nasıl Kullanılır?

Zaditen Şurup , alerjik reaksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanılan bir antihistaminik ilaçtır. Bu şurup, ketotifen fumarat adlı etken maddeyi içerir. Ketotifen , vücutta histamin adı verilen doğal bir kimyasalın salınımını engelleyerek, alerjiye bağlı ödem, kızarıklık, kaşıntı, sulu gözler, burun akıntısı gibi belirtileri azaltır. Zaditen Şurup ayrıca astım ataklarını önlemeye de yardımcı olur.

Zaditen Şurup nasıl kullanılır? Zaditen Şurubu doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanmalısınız. Dozunuza ve tedavi sürenize doktorunuz karar verir. Genellikle günde iki kez, sabah ve akşam yemeklerle birlikte alınır. Şurubu bir ölçekli kaşıkla ölçerek alınız. 6 aydan 3 yaşına kadar olan çocuklarda günde iki kez 0.25 ml, 3 ila 17 yaş arasındaki çocuklarda günde iki kez 5 ml önerilir.

Zaditen Şurubun yan etkileri nelerdir? Zaditen Şurubun en sık görülen yan etkisi uykululuktur. Bu nedenle araç veya makine kullanırken dikkatli olunuz. Diğer yan etkiler arasında baş ağrısı, baş dönmesi, sinirlilik, huzursuzluk, iştah artışı, kilo alma, bulantı, kusma, karın ağrısı sayılabilir. Ayrıca nadiren alerjik reaksiyonlar (nefes darlığı, kurdeşen, yüzde şişme) görülebilir. Bu durumda ilacı bırakın ve hemen doktorunuza başvurun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.