,, ,

İngiliz-Zanzibar Savaşı: Tarihin en kısa savaşı

Genel Kültür 07.08.2023 - 12:38, Güncelleme: 07.08.2023 - 12:41 6125+ kez okundu.
 

İngiliz-Zanzibar Savaşı: Tarihin en kısa savaşı

İngiliz-Zanzibar Savaşı: Tarihin en kısa savaşı Anglo Zanzibar Savaşı kaç dakika sürdü? Zanzibar savaşı nerede oldu?
İngiliz-Zanzibar Savaşı , 27 Ağustos 1896 tarihinde Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında meydana gelen bir savaştır. Tarihin en kısa savaşı olarak kabul edilen bu savaş, sadece 38 dakika sürmüştür. Savaş, Zanzibar Sultanı III. Khalid bin Barghash 'ın tahta çıkmasından sonra ortaya çıkmıştır. Khalid, Birleşik Krallık tarafından tanınmayan bir sultandı ve bu durum iki ülke arasında diplomatik krize yol açmıştı. Birleşik Krallık, Khalid'in tahttan indirilmesini ve yerine II. Hamad'ın getirilmesini talep etti. Khalid ise bu talebi reddetti. 27 Ağustos 1896 tarihinde Birleşik Krallık, Zanzibar'a bir ultimatum gönderdi. Ultimatumda Khalid'in tahttan indirilmesi ve yerine II. Hamad'ın getirilmesinin 48 saat içinde gerçekleşmesi isteniyordu. Khalid bu ultimatumu reddetti. Birleşik Krallık, Khalid'in kararını tanımadı ve Zanzibar'a karşı askeri harekat başlattı. Birleşik Krallık Kraliyet Donanması, Zanzibar'ın başkenti Stone Town 'u bombalamaya başladı. Bombardıman 38 dakika sürdü ve bu süre zarfında Zanzibar'ın birçok önemli binası yıkıldı. Bombardıman sonucunda Khalid'in güçleri yenildi ve Khalid tahttan indirildi. Yerine II. Hamad getirildi. İngiliz-Zanzibar Savaşı, tarihin en kısa savaşı olarak tarihe geçti.İngiliz-Zanzibar Savaşı, 27 Ağustos 1896 tarihinde Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında meydana gelen bir savaştır. Tarihin en kısa savaşı olarak kabul edilen bu savaş, sadece 38 dakika sürmüştür. Anglo Zanzibar Savaşı kaç dakika sürdü? Anglo-Zanzibar Savaşı 27 Ağustos 1896 tarihinde Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında meydana gelen bir savaştır. Savaş, sadece 38 dakika sürmüştür ve bu süre ile birlikte dünyanın en kısa savaşı olarak kabul edilir. Zanzibar savaşı nerede oldu? İngiliz-Zanzibar Savaşı 27 Ağustos 1896 tarihinde Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında meydana gelen bir savaştır. Savaş, Zanzibar'ın başkenti Stone Town'da gerçekleşmiştir.
İngiliz-Zanzibar Savaşı: Tarihin en kısa savaşı Anglo Zanzibar Savaşı kaç dakika sürdü? Zanzibar savaşı nerede oldu?

İngiliz-Zanzibar Savaşı , 27 Ağustos 1896 tarihinde Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında meydana gelen bir savaştır. Tarihin en kısa savaşı olarak kabul edilen bu savaş, sadece 38 dakika sürmüştür.

Savaş, Zanzibar Sultanı III. Khalid bin Barghash 'ın tahta çıkmasından sonra ortaya çıkmıştır. Khalid, Birleşik Krallık tarafından tanınmayan bir sultandı ve bu durum iki ülke arasında diplomatik krize yol açmıştı. Birleşik Krallık, Khalid'in tahttan indirilmesini ve yerine II. Hamad'ın getirilmesini talep etti. Khalid ise bu talebi reddetti.

27 Ağustos 1896 tarihinde Birleşik Krallık, Zanzibar'a bir ultimatum gönderdi. Ultimatumda Khalid'in tahttan indirilmesi ve yerine II. Hamad'ın getirilmesinin 48 saat içinde gerçekleşmesi isteniyordu. Khalid bu ultimatumu reddetti.

Birleşik Krallık, Khalid'in kararını tanımadı ve Zanzibar'a karşı askeri harekat başlattı. Birleşik Krallık Kraliyet Donanması, Zanzibar'ın başkenti Stone Town 'u bombalamaya başladı. Bombardıman 38 dakika sürdü ve bu süre zarfında Zanzibar'ın birçok önemli binası yıkıldı.

Bombardıman sonucunda Khalid'in güçleri yenildi ve Khalid tahttan indirildi. Yerine II. Hamad getirildi. İngiliz-Zanzibar Savaşı, tarihin en kısa savaşı olarak tarihe geçti.İngiliz-Zanzibar Savaşı, 27 Ağustos 1896 tarihinde Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında meydana gelen bir savaştır. Tarihin en kısa savaşı olarak kabul edilen bu savaş, sadece 38 dakika sürmüştür.

Anglo Zanzibar Savaşı kaç dakika sürdü?

Anglo-Zanzibar Savaşı 27 Ağustos 1896 tarihinde Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında meydana gelen bir savaştır. Savaş, sadece 38 dakika sürmüştür ve bu süre ile birlikte dünyanın en kısa savaşı olarak kabul edilir.

Zanzibar savaşı nerede oldu?

İngiliz-Zanzibar Savaşı 27 Ağustos 1896 tarihinde Zanzibar ve Birleşik Krallık arasında meydana gelen bir savaştır. Savaş, Zanzibar'ın başkenti Stone Town'da gerçekleşmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.