,, ,

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya: "Sabır bitiyor beyler!"

Gündem 03.08.2023 - 13:12, Güncelleme: 03.08.2023 - 14:44 3553+ kez okundu.
 

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya: "Sabır bitiyor beyler!"

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya , kentte yaşanan deprem ve sonrasındaki süreci değerlendirdi. Dişkaya, kentteki durumun içler acısı olduğunu belirterek, "Sabır bitiyor beyler!" dedi.
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya , kentte yaşanan deprem ve sonrasındaki süreci değerlendirdi. Zeki Dişkaya , kentteki durumun içler acısı olduğunu belirterek, "Sabır bitiyor beyler!" dedi. Zeki Dişkaya , yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İli gezdim, insanlarla konuştum. Her tarafta ümitsizlik hakim. Sabır tükendi tükenecek. Konteynire yerleşenler kıt kanaat idare eder halde. Peki yerleşemeyip evlerden atılan kiracılar ne yapsın? Evin hafif hasarlı denip evden çıkarılan kiracılar ne yapsın? Akmayan sular milleti bitlendirecek. Konteynırkentlerde hırsızlıklar var. Her gün şikayet alıyoruz. Evinin iş yerinin tapusu var, işyeri ruhsatlı, yapı kullanma izinleri var. Var da gel gör ki dükkan değil depo olarak işlenmiş, hiç bir hak alamıyor. Şehir imar planı yılanın kuyruğuna döndü. Geldi gelecek. En son sayın vekiller bu hafta gelecek dedi. Bugün hala yok. Kazma çakılamıyor. Kurumlar arası iletişim ağı yok. Sanki vatandaşa oraya git, buraya git. Bu sıcakta pinpon topu gibi oradan oraya atılıyor. AFAD şehrin dışına alınmış. Dolmuş yok. Ulaşım zor. Özel aracı olamayan gidemez. Su içilirmi dedik, evet dediler. Oysa su sıkıntılı halde deniyor. Yeterli su yok. Millet Toki'ye mi, Evim'e mi müracaat edecek? Kafalar karma karışık. Verilecek denen 500 hibe 800 kredi denir. Bu para temele yetmez. Parası olmayan ne yapacak? Zamlarla bu para eridi gitti. 10 katlı binanın malikleri 5 kata inince siz görün kavgaları. Memlekette doktor yok. Sıkıntı büyük. Ne olacak? Sayın valim vallahi iyi gitmiyoruz. Gezelim gezelim de şu sorunları çözmek için zaman gelmedimi? Yav Türkiye'de 20 il 1 yıkılan kente yönlenseydi araç gereciyle kırk defa işler yoluna girmiş olurdu. Anlayamıyorum ben. Deprem milletin ahlakını bozdu. Tek düşünce nerden daha çok ne alabilirim veya paraya nasıl ulaşırım olmuş. Değer yargıları gitti. Bir dengesizlik, karmaşa, plansızlık ve keşmekeşlik var. Sinirler iflas etmek üzere. Bir emekli gördüm dün kafayı yemiş, kahroldum. Bu sayı çoğalmadan Allah rızası için topyekûn tedbirler alın. Bürokrasiyi çile yerlerinden çıkarın. AKEDAŞ milletten bir işleme çuval evrak ister. Akmercan ağır hasarlı evleri basar, saatleri bulup milletten para alma derdinde. Umetler tükeniyor beyler! Ben bunları demiş olayım."
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya , kentte yaşanan deprem ve sonrasındaki süreci değerlendirdi. Dişkaya, kentteki durumun içler acısı olduğunu belirterek, "Sabır bitiyor beyler!" dedi.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya , kentte yaşanan deprem ve sonrasındaki süreci değerlendirdi. Zeki Dişkaya , kentteki durumun içler acısı olduğunu belirterek, "Sabır bitiyor beyler!" dedi.

Zeki Dişkaya , yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İli gezdim, insanlarla konuştum. Her tarafta ümitsizlik hakim. Sabır tükendi tükenecek. Konteynire yerleşenler kıt kanaat idare eder halde. Peki yerleşemeyip evlerden atılan kiracılar ne yapsın? Evin hafif hasarlı denip evden çıkarılan kiracılar ne yapsın? Akmayan sular milleti bitlendirecek. Konteynırkentlerde hırsızlıklar var. Her gün şikayet alıyoruz. Evinin iş yerinin tapusu var, işyeri ruhsatlı, yapı kullanma izinleri var. Var da gel gör ki dükkan değil depo olarak işlenmiş, hiç bir hak alamıyor. Şehir imar planı yılanın kuyruğuna döndü. Geldi gelecek. En son sayın vekiller bu hafta gelecek dedi. Bugün hala yok. Kazma çakılamıyor. Kurumlar arası iletişim ağı yok. Sanki vatandaşa oraya git, buraya git. Bu sıcakta pinpon topu gibi oradan oraya atılıyor. AFAD şehrin dışına alınmış. Dolmuş yok. Ulaşım zor. Özel aracı olamayan gidemez. Su içilirmi dedik, evet dediler. Oysa su sıkıntılı halde deniyor. Yeterli su yok. Millet Toki'ye mi, Evim'e mi müracaat edecek? Kafalar karma karışık. Verilecek denen 500 hibe 800 kredi denir. Bu para temele yetmez. Parası olmayan ne yapacak? Zamlarla bu para eridi gitti. 10 katlı binanın malikleri 5 kata inince siz görün kavgaları. Memlekette doktor yok. Sıkıntı büyük. Ne olacak?

Sayın valim vallahi iyi gitmiyoruz. Gezelim gezelim de şu sorunları çözmek için zaman gelmedimi? Yav Türkiye'de 20 il 1 yıkılan kente yönlenseydi araç gereciyle kırk defa işler yoluna girmiş olurdu. Anlayamıyorum ben. Deprem milletin ahlakını bozdu. Tek düşünce nerden daha çok ne alabilirim veya paraya nasıl ulaşırım olmuş. Değer yargıları gitti. Bir dengesizlik, karmaşa, plansızlık ve keşmekeşlik var. Sinirler iflas etmek üzere. Bir emekli gördüm dün kafayı yemiş, kahroldum. Bu sayı çoğalmadan Allah rızası için topyekûn tedbirler alın. Bürokrasiyi çile yerlerinden çıkarın.

AKEDAŞ milletten bir işleme çuval evrak ister. Akmercan ağır hasarlı evleri basar, saatleri bulup milletten para alma derdinde.

Umetler tükeniyor beyler! Ben bunları demiş olayım."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.