,, ,

Muharrem Ayı ve Aşure Gününün Faziletleri Nelerdir?

Gündem 01.08.2023 - 17:59, Güncelleme: 01.08.2023 - 17:59 3667+ kez okundu.
 

Muharrem Ayı ve Aşure Gününün Faziletleri Nelerdir?

Muharrem Ayı ve Aşure Gününün Faziletleri Nelerdir?
Muharrem Ayı , Hicri takvimin ilk ayı olup, İslam dininde önemli bir aydır. Muharrem ayının ilk 10 günü, haram aylardandır ve bu günlerde savaşmak yasaktır. Aşure Günü ise Muharrem ayının 10. günüdür ve İslam dininde en önemli gündür. Aşure Günü , Hz. Nuh'un tufandan kurtulduğu gündür, Hz. İbrahim 'in ateşe atılmaktan kurtulduğu gündür, Hz. Musa 'nın Firavun'un zulmünden kurtulduğu gündür ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğduğu gündür. Muharrem Ayı ve Aşure Günü'nün faziletleri hakkında birçok hadis rivayet edilmiştir. Bu hadislerden bazıları şunlardır: "Muharrem ayı, Allah'ın ayıdır. O ayda savaşmak yasaktır. Muharrem ayı, Allah'ın ayı, Muharrem ayı, Allah'ın ayı." (Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai) "Aşura günü oruç tutmak, geçmiş bir yılın günahlarını bağışlar." (Müslim) "Aşura günü oruç tutmak, bir yıl oruç tutmuş gibi sevaptır." (Tirmizi) "Aşura günü, Allah'ın rahmeti yeryüzüne iner ve Allah, kullarını bağışlar." (Nesai) Muharrem Ayı ve Aşure Günü 'nde oruç tutmak , ibadet etmek, sadaka vermek, dua etmek ve Kur'an-ı Kerim okumak gibi ibadetlerin yapılması tavsiye edilmiştir. Bu günlerde, Müslümanlar birbirlerini ziyaret ederek, bayramlaşarak ve dayanışma ruhunu pekiştirirler.
Muharrem Ayı ve Aşure Gününün Faziletleri Nelerdir?

Muharrem Ayı , Hicri takvimin ilk ayı olup, İslam dininde önemli bir aydır. Muharrem ayının ilk 10 günü, haram aylardandır ve bu günlerde savaşmak yasaktır. Aşure Günü ise Muharrem ayının 10. günüdür ve İslam dininde en önemli gündür. Aşure Günü , Hz. Nuh'un tufandan kurtulduğu gündür, Hz. İbrahim 'in ateşe atılmaktan kurtulduğu gündür, Hz. Musa 'nın Firavun'un zulmünden kurtulduğu gündür ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğduğu gündür.

Muharrem Ayı ve Aşure Günü'nün faziletleri hakkında birçok hadis rivayet edilmiştir. Bu hadislerden bazıları şunlardır:

  • "Muharrem ayı, Allah'ın ayıdır. O ayda savaşmak yasaktır. Muharrem ayı, Allah'ın ayı, Muharrem ayı, Allah'ın ayı." (Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai)
  • "Aşura günü oruç tutmak, geçmiş bir yılın günahlarını bağışlar." (Müslim)
  • "Aşura günü oruç tutmak, bir yıl oruç tutmuş gibi sevaptır." (Tirmizi)
  • "Aşura günü, Allah'ın rahmeti yeryüzüne iner ve Allah, kullarını bağışlar." (Nesai)

Muharrem Ayı ve Aşure Günü 'nde oruç tutmak , ibadet etmek, sadaka vermek, dua etmek ve Kur'an-ı Kerim okumak gibi ibadetlerin yapılması tavsiye edilmiştir. Bu günlerde, Müslümanlar birbirlerini ziyaret ederek, bayramlaşarak ve dayanışma ruhunu pekiştirirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.