,, ,

Rotary Yaz Kampı’nda Adana’dan Kapadokya’ya Kültürel Bir Gezi

Gündem 25.07.2023 - 09:58, Güncelleme: 25.07.2023 - 10:03 2915+ kez okundu.
 

Rotary Yaz Kampı’nda Adana’dan Kapadokya’ya Kültürel Bir Gezi

Rotary Yaz Kampı’nda Adana’dan Kapadokya’ya Kültürel Bir Gezi
Adana Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Rotary Kısa Dönem Değişim Programı Yaz Kampı, 10-23 Temmuz tarihleri arasında Adana ’da gerçekleştirildi. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 19 öğrenci, rotaryen ailelerin evlerinde kalarak Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu. Rotary Kısa Dönem Değişim Programı Yaz Kampı, rotaryen ailelerin evlatları olarak kabul ettikleri yabancı öğrencilere Türkiye’nin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlıyor. Bu yıl Adana Rotary Kulübünün koordinatörlüğünde ve Seyhan , Çukurova ve Güney Rotary Kulüpleri ile ortak olarak düzenlenen yaz kampına Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 13 kız, 6 erkek toplam 19 öğrenci katıldı. Öğrenciler iki hafta boyunca Adana ’da rotaryen ailelerin evlerinde misafir olarak kaldılar. Bu süre zarfında Adana ve çevresinin tarihi ve turistik yerlerini rehber eşliğinde gezdiler. Adana’nın lezzetli yemeklerini tatma, yöresel müzik ve dansları izleme imkanı buldular. Bölgede sıcak havalardan bunaldıklarında da kendilerini Akdeniz’in serin sularında serinlettiler. Öğrenciler ayrıca Mersin, Karatepe, Karaisalı ve Kapadokya gibi yerlere de kültürel geziler düzenlediler. Karatepe’de Hitit uygarlığının izlerini, Kapadokya’da peri bacalarını ve yer altı şehirlerini görme fırsatı yakaladılar. Gezi sonunda birbirleri ile ve ekibe katılan benzer yaşlardaki Türk öğrencilerle de ömür boyu sürecek dostluklar kurdular. Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof. Dr. Özgür Yaycıoğlu , Rotary Kısa Dönem Değişim Yaz Kampı öğrencilerinin ülkemizi ve kültürümüzü tanımalarının çok önemli olduğunu belirtti. Dr. Yaycıoğlu “Bu öğrenciler ülkelerine döndüklerinde birer iyi niyet elçisi olarak Türkiye’nin gerçek yüzünü anlatacaklar. Bu da Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ hedefine ulaşma yolunda çok büyük bir değer taşıyor” dedi. Dr. Yaycıoğlu ayrıca yaz kampına katkı sağlayan rotaryen ailelere ve kulüplere de teşekkür etti.
Rotary Yaz Kampı’nda Adana’dan Kapadokya’ya Kültürel Bir Gezi

Adana Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Rotary Kısa Dönem Değişim Programı Yaz Kampı, 10-23 Temmuz tarihleri arasında Adana ’da gerçekleştirildi. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 19 öğrenci, rotaryen ailelerin evlerinde kalarak Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu.

Rotary Kısa Dönem Değişim Programı Yaz Kampı, rotaryen ailelerin evlatları olarak kabul ettikleri yabancı öğrencilere Türkiye’nin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlıyor. Bu yıl Adana Rotary Kulübünün koordinatörlüğünde ve Seyhan , Çukurova ve Güney Rotary Kulüpleri ile ortak olarak düzenlenen yaz kampına Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 13 kız, 6 erkek toplam 19 öğrenci katıldı.

Öğrenciler iki hafta boyunca Adana ’da rotaryen ailelerin evlerinde misafir olarak kaldılar. Bu süre zarfında Adana ve çevresinin tarihi ve turistik yerlerini rehber eşliğinde gezdiler. Adana’nın lezzetli yemeklerini tatma, yöresel müzik ve dansları izleme imkanı buldular. Bölgede sıcak havalardan bunaldıklarında da kendilerini Akdeniz’in serin sularında serinlettiler.

Öğrenciler ayrıca Mersin, Karatepe, Karaisalı ve Kapadokya gibi yerlere de kültürel geziler düzenlediler. Karatepe’de Hitit uygarlığının izlerini, Kapadokya’da peri bacalarını ve yer altı şehirlerini görme fırsatı yakaladılar. Gezi sonunda birbirleri ile ve ekibe katılan benzer yaşlardaki Türk öğrencilerle de ömür boyu sürecek dostluklar kurdular.

Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof. Dr. Özgür Yaycıoğlu , Rotary Kısa Dönem Değişim Yaz Kampı öğrencilerinin ülkemizi ve kültürümüzü tanımalarının çok önemli olduğunu belirtti. Dr. Yaycıoğlu “Bu öğrenciler ülkelerine döndüklerinde birer iyi niyet elçisi olarak Türkiye’nin gerçek yüzünü anlatacaklar. Bu da Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ hedefine ulaşma yolunda çok büyük bir değer taşıyor” dedi. Dr. Yaycıoğlu ayrıca yaz kampına katkı sağlayan rotaryen ailelere ve kulüplere de teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.