,, ,

Bülent İnal Kimdir, Nerelidir? Bülent İnal Hayatı ve Biyografisi

Kimdir 21.07.2023 - 10:25, Güncelleme: 21.07.2023 - 10:25 4046+ kez okundu.
 

Bülent İnal Kimdir, Nerelidir? Bülent İnal Hayatı ve Biyografisi

Bülent İnal Kimdir, Nerelidir? Bülent İnal Hayatı ve Biyografisi
Bülent İnal , 19 Mayıs 1973’te Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde doğan Türk oyuncudur. Babası Zaza, annesi Selçuklu Türklerinden kökenlidir. İlkokul birinci sınıfı Bursa’da, ikinci sınıfı İstanbul’da okuduktan sonra İzmir’e taşındı. Tiyatro ile ilgilenmeye lise son sınıfta Bornova Belediyesi’nin verdiği kurslara katılarak başladı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalından mezun oldu. Bülent İnal 1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisiyle televizyon sektörüne girdi. Daha sonra birçok dizi ve filmde rol aldı. En çok tanındığı projeler arasında Azad, Kurşun Yarası, Ihlamurlar Altında, Karayılan, Tatar Ramazan ve Payitaht Abdülhamid sayılabilir. 2011 yılında Melis Tüysüz ile evlenen Bülent İnal ’ın Çınar adında bir oğlu vardır
Bülent İnal Kimdir, Nerelidir? Bülent İnal Hayatı ve Biyografisi

Bülent İnal , 19 Mayıs 1973’te Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde doğan Türk oyuncudur. Babası Zaza, annesi Selçuklu Türklerinden kökenlidir. İlkokul birinci sınıfı Bursa’da, ikinci sınıfı İstanbul’da okuduktan sonra İzmir’e taşındı. Tiyatro ile ilgilenmeye lise son sınıfta Bornova Belediyesi’nin verdiği kurslara katılarak başladı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalından mezun oldu.

Bülent İnal 1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisiyle televizyon sektörüne girdi. Daha sonra birçok dizi ve filmde rol aldı. En çok tanındığı projeler arasında Azad, Kurşun Yarası, Ihlamurlar Altında, Karayılan, Tatar Ramazan ve Payitaht Abdülhamid sayılabilir. 2011 yılında Melis Tüysüz ile evlenen Bülent İnal ’ın Çınar adında bir oğlu vardır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.