,, ,

Yasemin Yalçın Kimdir?

Kimdir 19.07.2023 - 11:01, Güncelleme: 19.07.2023 - 11:01 4271+ kez okundu.
 

Yasemin Yalçın Kimdir?

Yasemin Yalçın Kimdir, Kaç Yaşında? Yasemin Yalçın Hayatı ve Biyografisi
Yasemin Yalçın , Türk tiyatro oyuncusu, sinema oyuncusu ve komedyendir. 3 Ağustos 1964’te İstanbul’da doğdu. Pütürgeli bir ailenin kızıdır. 1982’de liseden mezun olan Yasemin Yalçın , aynı yıl İstanbul Belediyesi Konservatuvarı’na başladı. 1988 yılında Demet Akbağ ile beraber bir reklam filminde oynadı. Yasemin Yalçın Ayrıca Yalçın, Kenter Tiyatrosu’nda çalıştı. Birçok film ve tiyatro oyununda bulunan oyuncu, 2009 yılında Suzan Kardeş tarafından çıkarılan Makyaj Odası Şarkıları albümünde seslendirdiği Taht Kurmuşsun Kalbime adlı şarkı ile albümde yer almıştır. Kızı Eda’nın şeker hastalığına yakalanması sonrasında tiyatroya ara vermiştir. Daha sonra Oyunun Oyunu adlı tiyatro oyunuyla tiyatroya geri dönmüştür. Yasemin Yalçın 991 yılında En İyi Komedyen ödülünü almıştır. Yasemince adlı kült TV klasiğinde yıllarca değişik karakterler canlandırmıştır. En bilinenleri Sürahi Hanım, Gülazer, Kakılmış, Şuayip, Alican ve Başbayan’dır. Tiyatro oyuncusu İlyas İlbey 'le evlidir
Yasemin Yalçın Kimdir, Kaç Yaşında? Yasemin Yalçın Hayatı ve Biyografisi

Yasemin Yalçın , Türk tiyatro oyuncusu, sinema oyuncusu ve komedyendir. 3 Ağustos 1964’te İstanbul’da doğdu. Pütürgeli bir ailenin kızıdır. 1982’de liseden mezun olan Yasemin Yalçın , aynı yıl İstanbul Belediyesi Konservatuvarı’na başladı. 1988 yılında Demet Akbağ ile beraber bir reklam filminde oynadı.

Yasemin Yalçın Ayrıca Yalçın, Kenter Tiyatrosu’nda çalıştı. Birçok film ve tiyatro oyununda bulunan oyuncu, 2009 yılında Suzan Kardeş tarafından çıkarılan Makyaj Odası Şarkıları albümünde seslendirdiği Taht Kurmuşsun Kalbime adlı şarkı ile albümde yer almıştır. Kızı Eda’nın şeker hastalığına yakalanması sonrasında tiyatroya ara vermiştir. Daha sonra Oyunun Oyunu adlı tiyatro oyunuyla tiyatroya geri dönmüştür. Yasemin Yalçın 991 yılında En İyi Komedyen ödülünü almıştır. Yasemince adlı kült TV klasiğinde yıllarca değişik karakterler canlandırmıştır. En bilinenleri Sürahi Hanım, Gülazer, Kakılmış, Şuayip, Alican ve Başbayan’dır. Tiyatro oyuncusu İlyas İlbey 'le evlidir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.