,, ,

Baron Abraham Edmond Benjamin James Kimdir

Kimdir 19.07.2023 - 10:12, Güncelleme: 19.07.2023 - 10:15 4021+ kez okundu.
 

Baron Abraham Edmond Benjamin James Kimdir

Baron Abraham Edmond Benjamin James de Rothschild Kimdir, Nerelidir? Baron Abraham Edmond Benjamin James de Rothschild Hayatı ve Biyografisi
Edmund Rothschild , Fransız banker, siyonizme desteğiyle tanınan iş adamıdır. Tam adı Baron Abraham Edmond Benjamin James de Rothschild’dir. Kaynaklarda Edmund Rothschild olarak da geçer. 19 Ağustos 1845’te Paris’te doğmuş, 2 Kasım 1934’te Boulogne’da ölmüştür. Edmund Rothschild Siyonizmin kurucusu Theodor Herzl gibi İsrail devletini kurmak, vaad edilmiş topraklar hayali kuranlardandı. Rothschild bankacılık ailesinin Fransız bir üyesiydi. Siyonizmin güçlü bir destekçisi olan büyük bağışları, ilk yıllarında harekete önemli destek sağladı ve bu da İsrail devletinin kurulmasına yol açtı. Eretz Yisrael (İsrail Diyarı)'e yani siyonizme olan ilgisi, 1880’lerde başladı. Zaten maddi-manevi anlamda İsrail’in kurulmasını sağlayan ve ona durmadan yardım edenlerin başında Rothschild ailesi bulunuyordu. Edmund Rothschild 1929’da Yahudi Ajansının onursal başkanı oldu. Yaklaşık 5 yıl sonra da öldü. Hakkında yayımlanan bazı kitaplarda, Edmund Rothschild hakkında günümüze dek bilinenlerin gerçeği yansıtmadığı da iddia edilmiştir. 2017’de ekranlara gelen Payitaht Abdülhamid dizisinde Edmund Rothschild ’i Suavi Eren canlandırdı.
Baron Abraham Edmond Benjamin James de Rothschild Kimdir, Nerelidir? Baron Abraham Edmond Benjamin James de Rothschild Hayatı ve Biyografisi

Edmund Rothschild , Fransız banker, siyonizme desteğiyle tanınan iş adamıdır. Tam adı Baron Abraham Edmond Benjamin James de Rothschild’dir. Kaynaklarda Edmund Rothschild olarak da geçer. 19 Ağustos 1845’te Paris’te doğmuş, 2 Kasım 1934’te Boulogne’da ölmüştür.

Edmund Rothschild Siyonizmin kurucusu Theodor Herzl gibi İsrail devletini kurmak, vaad edilmiş topraklar hayali kuranlardandı. Rothschild bankacılık ailesinin Fransız bir üyesiydi. Siyonizmin güçlü bir destekçisi olan büyük bağışları, ilk yıllarında harekete önemli destek sağladı ve bu da İsrail devletinin kurulmasına yol açtı. Eretz Yisrael (İsrail Diyarı)'e yani siyonizme olan ilgisi, 1880’lerde başladı. Zaten maddi-manevi anlamda İsrail’in kurulmasını sağlayan ve ona durmadan yardım edenlerin başında Rothschild ailesi bulunuyordu.

Edmund Rothschild 1929’da Yahudi Ajansının onursal başkanı oldu. Yaklaşık 5 yıl sonra da öldü. Hakkında yayımlanan bazı kitaplarda, Edmund Rothschild hakkında günümüze dek bilinenlerin gerçeği yansıtmadığı da iddia edilmiştir. 2017’de ekranlara gelen Payitaht Abdülhamid dizisinde Edmund Rothschild ’i Suavi Eren canlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.