,, ,

Fırat Tanış Kimdir?

Kimdir 13.07.2023 - 13:59, Güncelleme: 13.07.2023 - 13:59 3297+ kez okundu.
 

Fırat Tanış Kimdir?

Fırat Tanış Kimdir, Nerelidir? Fırat Tanış Hayatı ve Biyografisi
Fırat Tanış , Türk oyuncu ve şarkıcıdır. Fırat Tanış 5 Mayıs 1975 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Tam adı Nuri Fırat Tanış ’dır Gürcistan; Ahıska kökenli ve annesi babası terzi olan Fırat Tanış ailenin en küçük çocuğudur. Tiyatroya lise döneminde Fikirtepe Mehmet Bayazıd Lisesi’nde başladı İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Şehir Tiyatrosu’nda görev yaptığı 1998-2001 yılları arasında Başar Sabuncu, Mehmet Ulusoy, Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı. Köşe yazarlığı yaptığı ve 2012 yılından bu yana yazılarının yayınlandığı günlük sol gazetesinde halen köşesi devam etmektedir. Fırat Tanış , müzik alanında başarılı besteleri bulunan bir sanatçıdır. İlk bestesi 'Yani’yi 15 yaşında iken yaptı. Levent Yüksel, Teoman, Gülay ve Emre Altuğ tarafından seslendirilen birçok şarkının da yazarıdır. Aynı zamanda Kadıköy BLOK’ta oyunculuk kursları veriyor. 2013-2014 eğitim yılında Nazım Hikmet Tiyatro Akademisinde oyunculuk dersleri verdi. Fırat Tanış , sinema ve televizyon dünyasında da önemli roller üstlenmiştir. 2011 yılında yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Bir Zamanlar Anadolu’da sinema filminde Muhammet Uzuner, Taner Birsel, Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan ile birlikte rol aldı. Bu rolüyle 2012 yılında 1.YEFA Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 2012 yılında Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam adlı dizide Patrona Halil karakterini canlandırırken Türkan Şoray, Özcan Deniz, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, Kerem Atabeyoğlu, Suat Sungur, Teoman Kumbaracıbaşı ile birlikte rol aldı. 2014 yılında başrollerinde Uğur Polat, Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu’nun oynadığı Ulan İstanbul adlı dizide İsfendiyar Kapusuz karakterini oynadı. 2015 yılında yönetmenliğini İlker Ayrık’ın yaptığı Yapışık Kardeşler sinema filminde İlker Ayrık, Hakan Bulut, Suzan Kardeş, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış ve İvana Sert ile beraber oynadı. Ayrıca Dilber’in Sekiz Günü, Sır Çocukları, Öğrenci İşleri, Uzaklarda Arama gibi filmlerde de rol almıştır. Fırat Tanış , şarkıcı Gülay Sezer ile evlenmiş ancak boşanmıştır. Daha sonra Kübra Tanış ile evlenmiş ve 24 Temmuz 2014 tarihinde bir kız çocukları olmuştur. Bu evliliği de 9 Şubat 2022 tarihinde boşanma ile sonuçlanmıştır.
Fırat Tanış Kimdir, Nerelidir? Fırat Tanış Hayatı ve Biyografisi

Fırat Tanış , Türk oyuncu ve şarkıcıdır. Fırat Tanış 5 Mayıs 1975 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Tam adı Nuri Fırat Tanış ’dır Gürcistan; Ahıska kökenli ve annesi babası terzi olan Fırat Tanış ailenin en küçük çocuğudur. Tiyatroya lise döneminde Fikirtepe Mehmet Bayazıd Lisesi’nde başladı İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Şehir Tiyatrosu’nda görev yaptığı 1998-2001 yılları arasında Başar Sabuncu, Mehmet Ulusoy, Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı. Köşe yazarlığı yaptığı ve 2012 yılından bu yana yazılarının yayınlandığı günlük sol gazetesinde halen köşesi devam etmektedir.

Fırat Tanış , müzik alanında başarılı besteleri bulunan bir sanatçıdır. İlk bestesi 'Yani’yi 15 yaşında iken yaptı. Levent Yüksel, Teoman, Gülay ve Emre Altuğ tarafından seslendirilen birçok şarkının da yazarıdır. Aynı zamanda Kadıköy BLOK’ta oyunculuk kursları veriyor. 2013-2014 eğitim yılında Nazım Hikmet Tiyatro Akademisinde oyunculuk dersleri verdi.

Fırat Tanış , sinema ve televizyon dünyasında da önemli roller üstlenmiştir. 2011 yılında yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Bir Zamanlar Anadolu’da sinema filminde Muhammet Uzuner, Taner Birsel, Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan ile birlikte rol aldı. Bu rolüyle 2012 yılında 1.YEFA Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 2012 yılında Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam adlı dizide Patrona Halil karakterini canlandırırken Türkan Şoray, Özcan Deniz, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, Kerem Atabeyoğlu, Suat Sungur, Teoman Kumbaracıbaşı ile birlikte rol aldı. 2014 yılında başrollerinde Uğur Polat, Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu’nun oynadığı Ulan İstanbul adlı dizide İsfendiyar Kapusuz karakterini oynadı. 2015 yılında yönetmenliğini İlker Ayrık’ın yaptığı Yapışık Kardeşler sinema filminde İlker Ayrık, Hakan Bulut, Suzan Kardeş, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış ve İvana Sert ile beraber oynadı. Ayrıca Dilber’in Sekiz Günü, Sır Çocukları, Öğrenci İşleri, Uzaklarda Arama gibi filmlerde de rol almıştır.

Fırat Tanış , şarkıcı Gülay Sezer ile evlenmiş ancak boşanmıştır. Daha sonra Kübra Tanış ile evlenmiş ve 24 Temmuz 2014 tarihinde bir kız çocukları olmuştur. Bu evliliği de 9 Şubat 2022 tarihinde boşanma ile sonuçlanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.