,, ,

Lami Bey Camisi

Gündem 13.07.2023 - 12:20, Güncelleme: 13.07.2023 - 12:21 3436+ kez okundu.
 

Lami Bey Camisi

Lami Bey Camisi? Lami Bey Camisi Nerede?
Lami Bey Camisi , Antalya ’nın Kaş ilçesinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini sergileyen bir yapıdır. Lami Bey Camisi, 1881 yılında hayırsever Lami Ünal tarafından yaptırılmıştır. Cami, 180 metrekare alana taş ve ahşaptan tek katlı inşa edilmiştir. Caminin kapasitesi 200 kişidir. Caminin tarihini anlatan ve Osmanlı Türkçesi kullanılan bir kitabe de caminin içinde bulunmaktadır. Lami Bey Camisi, 2023 yılında Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kaş Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilmiştir. Restorasyon çalışmaları kapsamında caminin çatısı, cephesi, minaresi ve iç mekanı yenilenmiştir. Ayrıca caminin avlusu ve çevresi de düzenlenmiştir.
Lami Bey Camisi? Lami Bey Camisi Nerede?

Lami Bey Camisi , Antalya ’nın Kaş ilçesinde bulunan tarihi bir camidir. Cami, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini sergileyen bir yapıdır.

Lami Bey Camisi, 1881 yılında hayırsever Lami Ünal tarafından yaptırılmıştır. Cami, 180 metrekare alana taş ve ahşaptan tek katlı inşa edilmiştir. Caminin kapasitesi 200 kişidir. Caminin tarihini anlatan ve Osmanlı Türkçesi kullanılan bir kitabe de caminin içinde bulunmaktadır.

Lami Bey Camisi, 2023 yılında Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kaş Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilmiştir. Restorasyon çalışmaları kapsamında caminin çatısı, cephesi, minaresi ve iç mekanı yenilenmiştir. Ayrıca caminin avlusu ve çevresi de düzenlenmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.