,, ,

Mine Tugay Kimdir?

Kimdir 15.06.2023 - 14:06, Güncelleme: 15.06.2023 - 14:06 4946+ kez okundu.
 

Mine Tugay Kimdir?

Mine Tugay Kimdir?
Mine Tugay , Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur. 28 Temmuz 1978’de Konya’da doğmuştur. Aslen Tatar kökenli bir aileden gelmektedir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden mezun olduktan sonra birçok tiyatro oyunlarında rol almıştır. Mine Tugay Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizideki “Suna” karakteri ile tanınmıştır. Semaver Kumpanya ve Tiyatro Dot’un sahnelediği oyunlarda rol alan oyuncu, Karatavuk adlı oyundaki performansı ile 13. Afife Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne değer görülmüştür. Mine Tugay , ayrıca Gülbeyaz, Adı Aşk Olsun, Gönül Yarası, Aşk Her Yaşta, Aliye, Gülpare, Benden Baba Olmaz, Aynadaki Düşman, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Medcezir, Kalp Hırsızı, Çilek Kokusu, Paramparça ve Zalim İstanbul gibi sinema ve dizilerde de rol almıştır. 2013 Antalya Televizyon Ödülleri’ni Engin Hepileri ile birlikte sunmuştur. Mine Tugay Özel hayatında ise İtalyan aktör Gianfranco Russo ile birliktedir.
Mine Tugay Kimdir?

Mine Tugay , Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur. 28 Temmuz 1978’de Konya’da doğmuştur. Aslen Tatar kökenli bir aileden gelmektedir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden mezun olduktan sonra birçok tiyatro oyunlarında rol almıştır. Mine Tugay Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizideki “Suna” karakteri ile tanınmıştır. Semaver Kumpanya ve Tiyatro Dot’un sahnelediği oyunlarda rol alan oyuncu, Karatavuk adlı oyundaki performansı ile 13. Afife Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne değer görülmüştür.

Mine Tugay , ayrıca Gülbeyaz, Adı Aşk Olsun, Gönül Yarası, Aşk Her Yaşta, Aliye, Gülpare, Benden Baba Olmaz, Aynadaki Düşman, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Medcezir, Kalp Hırsızı, Çilek Kokusu, Paramparça ve Zalim İstanbul gibi sinema ve dizilerde de rol almıştır. 2013 Antalya Televizyon Ödülleri’ni Engin Hepileri ile birlikte sunmuştur. Mine Tugay Özel hayatında ise İtalyan aktör Gianfranco Russo ile birliktedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.