,, ,

Osman Sonant Kimdir

Kimdir 15.06.2023 - 11:57, Güncelleme: 15.06.2023 - 11:57 4868+ kez okundu.
 

Osman Sonant Kimdir

Osman Sonant Kimdir
Osman Sonant , Türk televizyon, sinema ve tiyatro oyuncusudur. 1 Mart 1979’da İstanbul’da doğmuştur. Aslen Tatar kökenli bir aileden gelmektedir. Osman Sonant 1997 yılında Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda Yılmaz Gruda’dan aldığı oyunculuk eğitimi ile oyunculuğa ilk adımını atmıştır. Osman Sonant 1998 yılında Ferhan Şensoy’un yönetimindeki Ortaoyuncular Nöbetçi Tiyatro’da çalışmalarını devam ettirmiş ve 1999 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünde oyunculuk lisans eğitimini tamamlamıştır. Osman Sonant , Sis ve Gece, Asi, Tatlı Küçük Yalancılar, Fi, Kurşun gibi sinema ve dizilerde rol almıştır. Osman Sonant Ayrıca 2009 yılında, Yeşim Ustaoğlu’nun Altın İstiridye ödüllü Pandora’nın Kutusu adlı filmindeki Mehmet rolü ile 16. Altın Koza Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştır. Osman Sonant 2012 yılında ise Yangın Var filmindeki Koşman rolü ile 23. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüştür
Osman Sonant Kimdir

Osman Sonant , Türk televizyon, sinema ve tiyatro oyuncusudur. 1 Mart 1979’da İstanbul’da doğmuştur. Aslen Tatar kökenli bir aileden gelmektedir. Osman Sonant 1997 yılında Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda Yılmaz Gruda’dan aldığı oyunculuk eğitimi ile oyunculuğa ilk adımını atmıştır. Osman Sonant 1998 yılında Ferhan Şensoy’un yönetimindeki Ortaoyuncular Nöbetçi Tiyatro’da çalışmalarını devam ettirmiş ve 1999 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünde oyunculuk lisans eğitimini tamamlamıştır.

Osman Sonant , Sis ve Gece, Asi, Tatlı Küçük Yalancılar, Fi, Kurşun gibi sinema ve dizilerde rol almıştır. Osman Sonant Ayrıca 2009 yılında, Yeşim Ustaoğlu’nun Altın İstiridye ödüllü Pandora’nın Kutusu adlı filmindeki Mehmet rolü ile 16. Altın Koza Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştır.

Osman Sonant 2012 yılında ise Yangın Var filmindeki Koşman rolü ile 23. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüştür

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.