,, ,

dambıl göğüs hareketleri

Spor 10.06.2023 - 16:56, Güncelleme: 10.06.2023 - 16:56 18529+ kez okundu.
 

dambıl göğüs hareketleri

dambıl göğüs hareketleri
Dambıl kullanarak göğüs kaslarını hedefleyen birkaç hareket şunlardır: Dambıl Bench Press (Dambıl Bench Press): Sırt üstü yatarken her elde bir dambıl tutun. Dirseklerinizi 90 derece açıyla bükün ve avuç içleri göğsünüze doğru bakacak şekilde dambılları yukarı doğru itin. Ardından kontrollü bir şekilde başlangıç noktasına geri indirin. Bu hareket göğüs kaslarınızı çalıştırırken aynı zamanda kollarınızı da hedefler. Dambıl Fly (Dambıl Fly): Sırt üstü yatarken her elde bir dambıl tutun. Dirseklerinizi hafifçe kırık tutarak, dambılları göğsünüzün üzerinde kaldıracak şekilde yanlara doğru açın. Göğüs kaslarınızı hissedene kadar kontrollü bir şekilde dambılları geri getirin. Bu hareket göğüs kaslarınızın dış bölgesini hedefler. Dambıl Pullover (Dambıl Pullover): Sırt üstü yatarken her iki elde bir dambıl tutun. Dambılları başınızın arkasına doğru kaldırarak göğsünüzün üst kısmında hissedin. Kontrollü bir şekilde dambılları başlangıç noktasına geri indirin. Bu hareket göğüs kaslarının yanı sıra sırt ve triseps kaslarını da çalıştırır. Bu hareketleri yaparken doğru formu korumak önemlidir. Dambılları kontrollü bir şekilde kullanın, kasları sıkıştırın ve hareketleri yavaşça ve kontrollü bir şekilde yapın. Ayrıca, uygun ağırlığı seçmek ve formu bozmadan hareketleri tamamlamak da önemlidir. Eğer yeni başlayan biriyseniz, hareketleri bir fitness uzmanının gözetiminde yapmanız faydalı olabilir.
dambıl göğüs hareketleri

Dambıl kullanarak göğüs kaslarını hedefleyen birkaç hareket şunlardır:

  1. Dambıl Bench Press ( Dambıl Bench Press): Sırt üstü yatarken her elde bir dambıl tutun. Dirseklerinizi 90 derece açıyla bükün ve avuç içleri göğsünüze doğru bakacak şekilde dambılları yukarı doğru itin. Ardından kontrollü bir şekilde başlangıç noktasına geri indirin. Bu hareket göğüs kaslarınızı çalıştırırken aynı zamanda kollarınızı da hedefler.

  2. Dambıl Fly ( Dambıl Fly): Sırt üstü yatarken her elde bir dambıl tutun. Dirseklerinizi hafifçe kırık tutarak, dambılları göğsünüzün üzerinde kaldıracak şekilde yanlara doğru açın. Göğüs kaslarınızı hissedene kadar kontrollü bir şekilde dambılları geri getirin. Bu hareket göğüs kaslarınızın dış bölgesini hedefler.

  3. Dambıl Pullover ( Dambıl Pullover): Sırt üstü yatarken her iki elde bir dambıl tutun. Dambılları başınızın arkasına doğru kaldırarak göğsünüzün üst kısmında hissedin. Kontrollü bir şekilde dambılları başlangıç noktasına geri indirin. Bu hareket göğüs kaslarının yanı sıra sırt ve triseps kaslarını da çalıştırır.

Bu hareketleri yaparken doğru formu korumak önemlidir. Dambılları kontrollü bir şekilde kullanın, kasları sıkıştırın ve hareketleri yavaşça ve kontrollü bir şekilde yapın. Ayrıca, uygun ağırlığı seçmek ve formu bozmadan hareketleri tamamlamak da önemlidir. Eğer yeni başlayan biriyseniz, hareketleri bir fitness uzmanının gözetiminde yapmanız faydalı olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.