,, ,

irmik tatlısı tarifi

Yemek 06.06.2023 - 17:05, Güncelleme: 06.06.2023 - 17:05 7151+ kez okundu.
 

irmik tatlısı tarifi

irmik tatlısı tarifi
İşte irmik tatlısı tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı irmik 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 tatlı kaşığı vanilya özütü Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı) Tarçın (isteğe bağlı) Üzeri için: Hindistan cevizi veya dövülmüş fındık Yapılışı: Orta boy bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. Eriyen tereyağına irmiği ekleyip orta ateşte hafifçe kavurun. İrmiğin rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan irmiğin üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan sütün içerisine toz şekeri ekleyin. Şekeri tamamen eriyene kadar karıştırın. İrmiğin üzerine vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın. Ardından ocağın altını kısarak karışımı sürekli karıştırarak pişirin. İrmiğin sütü tamamen çekip koyulaşması gerekiyor. Kıvamı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelen irmik tatlısını ocaktan alın ve birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen tatlıyı kaselere veya servis yapacağınız kaplara paylaştırın. Üzerini isteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya dövülmüş fındıkla süsleyin. Tatlıyı oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve tamamen soğutun. Soğuyan irmik tatlısını servis yaparken üzerini tarçın serperek veya çeşitli meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
irmik tatlısı tarifi

İşte irmik tatlısı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • Tarçın (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi veya dövülmüş fındık

Yapılışı:

  1. Orta boy bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. Eriyen tereyağına irmiği ekleyip orta ateşte hafifçe kavurun. İrmiğin rengi dönene kadar karıştırarak kavurun.

  2. Kavrulan irmiğin üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.

  3. Kaynamaya başlayan sütün içerisine toz şekeri ekleyin. Şekeri tamamen eriyene kadar karıştırın.

  4. İrmiğin üzerine vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın. Ardından ocağın altını kısarak karışımı sürekli karıştırarak pişirin. İrmiğin sütü tamamen çekip koyulaşması gerekiyor. Kıvamı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

  5. Muhallebi kıvamına gelen irmik tatlısını ocaktan alın ve birkaç dakika dinlenmeye bırakın.

  6. Dinlenen tatlıyı kaselere veya servis yapacağınız kaplara paylaştırın. Üzerini isteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya dövülmüş fındıkla süsleyin.

  7. Tatlıyı oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve tamamen soğutun.

  8. Soğuyan irmik tatlısını servis yaparken üzerini tarçın serperek veya çeşitli meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.