,, ,

İngiltere'de Bulunan Stonehenge Hakkında Bilgiler

Genel Kültür 15.01.2023 - 18:14, Güncelleme: 15.01.2023 - 18:14 6223+ kez okundu.
 

İngiltere'de Bulunan Stonehenge Hakkında Bilgiler

İngiltere Wiltshire'de bulunan dünya tarihinin en ikonik yapılarından birisi olan stonehenge hakkında detaylı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Stonehenge, İngiltere'nin Wiltshire kentindeki Salisbury yakınlarında bulunan eski bir taş dairedir. Dünyanın en ünlü tarih öncesi anıtlarından biridir ve MÖ 3000 ile MÖ 1600 yılları arasında üç aşamada inşa edildiğine inanılmaktadır. Çoğu hala ayakta olan dev taşların dairesel bir düzenlemesinden oluşur. Taşlar at nalı ve daire şeklinde dizilmiş olup, dış dairenin içinde daha küçük iki taş daire daha vardır. Taşların tamamı bölgeye Galler'den ve diğer yerlerden getirildi ve lentolar (yatay taşlar) zıvana bağlantılarıyla bir arada tutularak güçlü bir yapı oluşturuldu.   Stonehenge'in amacı, muhtemelen güneşe veya aya tapınmak için dini amaçlarla kullanıldığına inanılsa da, hala büyük ölçüde bilinmemektedir. Bölgede insan kalıntıları bulunduğundan, buranın bir mezarlık olduğu da düşünülüyor. Ayrıca tören veya toplantı yeri olarak kullanıldığı düşünülmektedir.   Stonehenge popüler bir turizm merkezidir ve ziyaretçiler siteyi keşfedebilir ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilir. Taşlar İngiliz Mirası tarafından korunmaktadır ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.     Stonehenge is an ancient stone circle located near Salisbury in Wiltshire, England. It is one of the most famous prehistoric monuments in the world and is believed to have been built in three stages between 3000 BC and 1600 BC. It is comprised of a circular arrangement of giant stones, most of which are still standing. The stones are arranged in a horseshoe and circle shape, and there are also two smaller stone circles inside the outer circle. The stones were all brought to the site from Wales and other locations, and the lintels (horizontal stones) were held together with mortise and tenon joints, creating a strong structure.   The purpose of Stonehenge is still largely unknown, though it is believed to have been used for religious purposes, perhaps for worshiping the sun or moon. It is also believed to have been a burial site, as human remains have been found at the site. It is also thought to have been used as a ceremonial or meeting place.   Stonehenge is a popular tourist destination, and visitors can explore the site and learn more about its history. The stones are protected by English Heritage and it is a UNESCO World Heritage Site.
İngiltere Wiltshire'de bulunan dünya tarihinin en ikonik yapılarından birisi olan stonehenge hakkında detaylı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Stonehenge, İngiltere'nin Wiltshire kentindeki Salisbury yakınlarında bulunan eski bir taş dairedir. Dünyanın en ünlü tarih öncesi anıtlarından biridir ve MÖ 3000 ile MÖ 1600 yılları arasında üç aşamada inşa edildiğine inanılmaktadır. Çoğu hala ayakta olan dev taşların dairesel bir düzenlemesinden oluşur. Taşlar at nalı ve daire şeklinde dizilmiş olup, dış dairenin içinde daha küçük iki taş daire daha vardır. Taşların tamamı bölgeye Galler'den ve diğer yerlerden getirildi ve lentolar (yatay taşlar) zıvana bağlantılarıyla bir arada tutularak güçlü bir yapı oluşturuldu.

 

Stonehenge'in amacı, muhtemelen güneşe veya aya tapınmak için dini amaçlarla kullanıldığına inanılsa da, hala büyük ölçüde bilinmemektedir. Bölgede insan kalıntıları bulunduğundan, buranın bir mezarlık olduğu da düşünülüyor. Ayrıca tören veya toplantı yeri olarak kullanıldığı düşünülmektedir.

 

Stonehenge popüler bir turizm merkezidir ve ziyaretçiler siteyi keşfedebilir ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilir. Taşlar İngiliz Mirası tarafından korunmaktadır ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.

 

 

Stonehenge is an ancient stone circle located near Salisbury in Wiltshire, England. It is one of the most famous prehistoric monuments in the world and is believed to have been built in three stages between 3000 BC and 1600 BC. It is comprised of a circular arrangement of giant stones, most of which are still standing. The stones are arranged in a horseshoe and circle shape, and there are also two smaller stone circles inside the outer circle. The stones were all brought to the site from Wales and other locations, and the lintels (horizontal stones) were held together with mortise and tenon joints, creating a strong structure.

 

The purpose of Stonehenge is still largely unknown, though it is believed to have been used for religious purposes, perhaps for worshiping the sun or moon. It is also believed to have been a burial site, as human remains have been found at the site. It is also thought to have been used as a ceremonial or meeting place.

 

Stonehenge is a popular tourist destination, and visitors can explore the site and learn more about its history. The stones are protected by English Heritage and it is a UNESCO World Heritage Site.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.