,, ,

Edirne'de Yılbaşı Öncesi Tavuğa 10 Lira Zam Yapıldı

Gündem 27.12.2022 - 15:49, Güncelleme: 27.12.2022 - 15:50 4174+ kez okundu.
 

Edirne'de Yılbaşı Öncesi Tavuğa 10 Lira Zam Yapıldı

Edirne'de Yılbaşı Öncesi Tavuğa 10 Lira Zam Yapıldı
Edirne 'de yılbaşı öncesi tavuğun kilogram satış fiyatına 10 lira zam geldi. Edirneli kasap Dilek Kırmızı, "Aslında daha önceleri de zam geliyordu, 2 yıldır bunu elimizde tutmaya çalışıyoruz ama artık yapabilecek bir şeyimiz kalmadı. Bize gelen zamlardan dolayı biz de arttırıma gitmek zorunda kaldık" dedi. Yılbaşı gecesine sayılı günler kala kasaplarda tavuk etinin kilogram satış fiyatına zam geldi. Tavuk etinin kilogram satış fiyatı 10 lira arttı. “BİZ FRENLEMEYE ÇALIŞTIK" Edirneli kasap Dilek Kırmızı, şöyle konuştu: "Maalesef bunu yaşadık. Aslında daha önceleri de zam geliyordu. 2 yıldır bunu elimizde tutmaya çalışıyoruz ama artık yapabilecek bir şeyimiz kalmadı. Bize gelen zamlardan dolayı biz de arttırıma gitmek zorunda kaldık. Maliyet, geliş fiyatları yükseldiği için mecburen yılbaşına kadar dayanabildik. Herkesin alım gücü düştü. Bir kilo alacağına yarım kilo alıyor. Yarım pişmiş alıyor. Ekonomisini kendine göre denklemeye çalışıyor. Ay sonunu getirmeye çalışıyor. Hindinin kilosu 90 TL. Daha uygun fiyata verenler var. Ama onlar şoklu hindi oluyor. Biz frenlemeye çalıştık. Kanat, pirzola genelde 50 liranın üstüne çıkmamasına özen gösterdik. Bir iki yıldır böyle tutmaya çalışıyoruz ama olmuyor, yükselir gibi geliyor."
Edirne'de Yılbaşı Öncesi Tavuğa 10 Lira Zam Yapıldı

Edirne 'de yılbaşı öncesi tavuğun kilogram satış fiyatına 10 lira zam geldi. Edirneli kasap Dilek Kırmızı, "Aslında daha önceleri de zam geliyordu, 2 yıldır bunu elimizde tutmaya çalışıyoruz ama artık yapabilecek bir şeyimiz kalmadı. Bize gelen zamlardan dolayı biz de arttırıma gitmek zorunda kaldık" dedi.

Yılbaşı gecesine sayılı günler kala kasaplarda tavuk etinin kilogram satış fiyatına zam geldi. Tavuk etinin kilogram satış fiyatı 10 lira arttı.

“BİZ FRENLEMEYE ÇALIŞTIK"

Edirneli kasap Dilek Kırmızı, şöyle konuştu:

"Maalesef bunu yaşadık. Aslında daha önceleri de zam geliyordu. 2 yıldır bunu elimizde tutmaya çalışıyoruz ama artık yapabilecek bir şeyimiz kalmadı. Bize gelen zamlardan dolayı biz de arttırıma gitmek zorunda kaldık. Maliyet, geliş fiyatları yükseldiği için mecburen yılbaşına kadar dayanabildik. Herkesin alım gücü düştü. Bir kilo alacağına yarım kilo alıyor. Yarım pişmiş alıyor. Ekonomisini kendine göre denklemeye çalışıyor. Ay sonunu getirmeye çalışıyor. Hindinin kilosu 90 TL. Daha uygun fiyata verenler var. Ama onlar şoklu hindi oluyor. Biz frenlemeye çalıştık. Kanat, pirzola genelde 50 liranın üstüne çıkmamasına özen gösterdik. Bir iki yıldır böyle tutmaya çalışıyoruz ama olmuyor, yükselir gibi geliyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.