,, ,

Başkan Yılmaz, tarikatların kapatılmasını istedi

Gündem 21.12.2022 - 13:13, Güncelleme: 21.12.2022 - 13:13 4718+ kez okundu.
 

Başkan Yılmaz, tarikatların kapatılmasını istedi

Başkan Yılmaz, tarikatların kapatılmasını istedi
CHP Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz , İslam dininde aracı, şeyh, şıh, tarikat, cemaat, tekke ve zaviye diye bir şey olmadığını belirterek, hepsinin kapatılması çağrısında bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, son günlerde gündemi sıkça meşgul eden tarikat, cemaat ve benzerleri hakkında açıklamalarda bulundu. "Dinlerde aracı yoktur" diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Yeyh, şıh, tarikat, cemaat, tekke ve zaviye diye bir şey de İslamiyet’te yoktur. Emeviler döneminden kalma gelenek, görenek ve hurafeleri, “İslamiyet” adı altında sürdürerek kula kulluk etmek, İslamiyetin emirlerinden değildir." Tanrıya ulaşmak için aracıya ihtiyaç olmadığının altını çizen Yılmaz, "Hele bu çağda hiç yoktur. Kur’an-ı Kerim’i merak edip okumak oldukça kolay bir şey. Yeter ki okumayı, dinini ve ahlak kriterlerini öğrenmek istesin bir insan. Bu soytarıların kasasını doldurana kadar aç, fakir insanlara yardım etsin devlet. Bu daha hayırlı olur eminim. Kula kulluk edene yazıklar olsun." dedi.    
Başkan Yılmaz, tarikatların kapatılmasını istedi

CHP Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz , İslam dininde aracı, şeyh, şıh, tarikat, cemaat, tekke ve zaviye diye bir şey olmadığını belirterek, hepsinin kapatılması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, son günlerde gündemi sıkça meşgul eden tarikat, cemaat ve benzerleri hakkında açıklamalarda bulundu.
"Dinlerde aracı yoktur" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:


"Yeyh, şıh, tarikat, cemaat, tekke ve zaviye diye bir şey de İslamiyet’te yoktur. Emeviler döneminden kalma gelenek, görenek ve hurafeleri, “İslamiyet” adı altında sürdürerek kula kulluk etmek, İslamiyetin emirlerinden değildir."
Tanrıya ulaşmak için aracıya ihtiyaç olmadığının altını çizen Yılmaz, "Hele bu çağda hiç yoktur. Kur’an-ı Kerim’i merak edip okumak oldukça kolay bir şey. Yeter ki okumayı, dinini ve ahlak kriterlerini öğrenmek istesin bir insan. Bu soytarıların kasasını doldurana kadar aç, fakir insanlara yardım etsin devlet. Bu daha hayırlı olur eminim. Kula kulluk edene yazıklar olsun." dedi.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.