,, ,

Vahide Perçin kimdir

Kimdir 10.12.2022 - 14:19, Güncelleme: 10.12.2022 - 14:19 7119+ kez okundu.
 

Vahide Perçin kimdir

Vahide Perçin kimdir
2003’de yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile televizyon dünyasına adım attı ve tanındı. Vahide Perçin , 13 Haziran 1965 tarihinde Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak İzmir‘de doğmuştur. Lisede grafik okudu, Üniversiteye başladığında İktisat Fakültesine girdi. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı, oraya devam etti. Okul devam ederken Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) oyuncusu Altan görmüş oldum ile 1992 yılında evlendi. Okuldan mezun olunca eşiyle beraber Ankara‘ya yerleşti ve AST’a girdi. Daha sonra Devlet Tiyatrosu’nun teklifini kabul edip Adana‘ya gitti. Çeşitli tiyatro oyunlarında vazife aldı. Ankara’ya tayin olmayı beklerken 2003 yılında annesinin ölüm haberini alır. İzin alıp cenazesine gidemez. O gece sahneye çıkarken sonucunı verir. Sezon sonlanır bitmez istifa edip Ankara’ya basar. Vahide Perçin 2003’de yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile tv dünyasına adım attı ve tanındı. Görmüş oldum ailesi İstanbul’a yerleşti. Derhal arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya göreviyle seyirci karşısına çıktı. 2006’da İlk Aşk filminde Çetin Tekindor‘la başrolü paylaştı. 2007 senesinde Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandı. Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oyuncusu olarak başarıyla Zehra Yılmaz rolünü sürdürdü. Fakat dizinin 3. Sezonundan itibaren diğer başrol oyuncusu Hazal Kaya ve yardımcı oyuncular Barış Kılıç ve Ceyda Ateş gibi oyuncularla birlikte dizinin kadrosundan ayrılmıştır. 2012 senesinde Private Practice adlı dizinin uyarlaması olan selam yaşam adlı bir medikal dizide tabip rolünde oynamıştır. 2011 senesinde meme kanseri bulunduğunu öğrendi, yoğun bir tedavi sürecinin arkasından hastalığı yendi. Vahide Perçin , 1991 yılından beri tiyatro oyuncusu Altan görmüş oldum ile evli olup Alize gördüm (d.1994) adında bir kızları vardır. 22 yıldır evli olduğu eşinden Mart 2013’de boşanıp kendi kızlık soyadı olan Perçin‘i kullanmaya adım atmıştır. 2013 senesinin haziran ayında “muhteşem Yüzyıl” dizisine Hürrem Sultan olarak girdi. ATV ekranlarında gösterilen Bir Zamanlar Çukurova Hünkar Yaman karekterini canlandırdı. Vahide Perçin , 1.78 metre uzunluğunda, 65 kilo ve İkizler burcudur.
Vahide Perçin kimdir

2003’de yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile televizyon dünyasına adım attı ve tanındı.
Vahide Perçin , 13 Haziran 1965 tarihinde Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak İzmir‘de doğmuştur. Lisede grafik okudu, Üniversiteye başladığında İktisat Fakültesine girdi. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı, oraya devam etti. Okul devam ederken Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) oyuncusu Altan görmüş oldum ile 1992 yılında evlendi.
Okuldan mezun olunca eşiyle beraber Ankara‘ya yerleşti ve AST’a girdi. Daha sonra Devlet Tiyatrosu’nun teklifini kabul edip Adana‘ya gitti. Çeşitli tiyatro oyunlarında vazife aldı. Ankara’ya tayin olmayı beklerken 2003 yılında annesinin ölüm haberini alır. İzin alıp cenazesine gidemez. O gece sahneye çıkarken sonucunı verir. Sezon sonlanır bitmez istifa edip Ankara’ya basar.


Vahide Perçin 2003’de yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile tv dünyasına adım attı ve tanındı. Görmüş oldum ailesi İstanbul’a yerleşti. Derhal arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya göreviyle seyirci karşısına çıktı. 2006’da İlk Aşk filminde Çetin Tekindor‘la başrolü paylaştı. 2007 senesinde Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandı.
Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oyuncusu olarak başarıyla Zehra Yılmaz rolünü sürdürdü. Fakat dizinin 3. Sezonundan itibaren diğer başrol oyuncusu Hazal Kaya ve yardımcı oyuncular Barış Kılıç ve Ceyda Ateş gibi oyuncularla birlikte dizinin kadrosundan ayrılmıştır.


2012 senesinde Private Practice adlı dizinin uyarlaması olan selam yaşam adlı bir medikal dizide tabip rolünde oynamıştır.
2011 senesinde meme kanseri bulunduğunu öğrendi, yoğun bir tedavi sürecinin arkasından hastalığı yendi.
Vahide Perçin , 1991 yılından beri tiyatro oyuncusu Altan görmüş oldum ile evli olup Alize gördüm (d.1994) adında bir kızları vardır. 22 yıldır evli olduğu eşinden Mart 2013’de boşanıp kendi kızlık soyadı olan Perçin‘i kullanmaya adım atmıştır.
2013 senesinin haziran ayında “muhteşem Yüzyıl” dizisine Hürrem Sultan olarak girdi.
ATV ekranlarında gösterilen Bir Zamanlar Çukurova Hünkar Yaman karekterini canlandırdı.
Vahide Perçin , 1.78 metre uzunluğunda, 65 kilo ve İkizler burcudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.