,, ,

Tanju Okan Kimdir

Kimdir 06.12.2022 - 20:02, Güncelleme: 06.12.2022 - 20:02 5877+ kez okundu.
 

Tanju Okan Kimdir

Tanju Okan Kimdir
Tanju Okan Son yılları 1990'lı yılların ortalarında, Tanju Okan 'a siroz teşhisi konuldu. Beş yıl sonra Aralık ayının sonlarına doğru kangren olma tehlikesi yaşayan sanatçının sol bacağı diz üzerinden kesildi. Yeni yılı hastanede geçiren sanatçı, Ocak ayının başında taburcu oldu. Tanju Okan Bir yıl sonra, son kez sahne alan sanatçı, Urla 'da düzenlenen bir gecede seyircilerin isteği üzerine "Kadınım" şarkısını söyledi. Ancak hastalığına rağmen sigarayı bırakamayan sanatçının durumu tekrar kötüleşti. Kültür Bakanlığı ve POPSAV, sanatçı için özel bir gece düzenledi, Sezen Aksu, Barış Manço ve Cem Karaca gibi isimler Okan için sahne aldı. Bu konserden kısa bir süre sonra Tanju Okan hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine Urla'daki İskele Kabristanı'na gömüldü. Bu ilçede bir Tanju Okan Parkı ve Heykeli bulunmaktadır. Bir yıl sonra Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde kazandığı Yekta Okur özel ödülünü, adına oğlu Tansu Okan aldı...  
Tanju Okan Kimdir

Tanju Okan Son yılları 1990'lı yılların ortalarında, Tanju Okan 'a siroz teşhisi konuldu. Beş yıl sonra Aralık ayının sonlarına doğru kangren olma tehlikesi yaşayan sanatçının sol bacağı diz üzerinden kesildi. Yeni yılı hastanede geçiren sanatçı, Ocak ayının başında taburcu oldu.

Tanju Okan Bir yıl sonra, son kez sahne alan sanatçı, Urla 'da düzenlenen bir gecede seyircilerin isteği üzerine "Kadınım" şarkısını söyledi. Ancak hastalığına rağmen sigarayı bırakamayan sanatçının durumu tekrar kötüleşti. Kültür Bakanlığı ve POPSAV, sanatçı için özel bir gece düzenledi, Sezen Aksu, Barış Manço ve Cem Karaca gibi isimler Okan için sahne aldı.

Bu konserden kısa bir süre sonra Tanju Okan hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine Urla'daki İskele Kabristanı'na gömüldü. Bu ilçede bir Tanju Okan Parkı ve Heykeli bulunmaktadır. Bir yıl sonra Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde kazandığı Yekta Okur özel ödülünü, adına oğlu Tansu Okan aldı...

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.