,, ,

Tarihi camide yangın

Gündem 06.12.2022 - 11:36, Güncelleme: 06.12.2022 - 11:36 4302+ kez okundu.
 

Tarihi camide yangın

Tarihi camide yangın
Kastamonu ’da İsmailbey Külliyesi içerisinde bulunan tarihi İsmailbey Camisi, 7 yaşında bir çocuk tarafından yakıldı. Yangın, cami müezzini ve imamı tarafından cemaatinde yardımıyla büyümeden söndürüldü. Yangın sebebiyle bazı yerler zarar gördü. Açıklamalarda bulunan İsmailbey Camisiİmam HatibiAbdullah Kuru; "1 metrekare civarında bir halımız yandı. Allah’a ham olsun küçük bir hasar ile yangını atlatmış olduk" dedi. Kastamonu’da İsmailbey Mahallesinde İsmailbey Külliyesi içerisinde bulunan İsmailbey Camisi ne dün ikindi vakti namaz kılmak için gelen 7 yaşındaki çocuk, cemaatin camiden ayrılması üzerine elindeki kibriti yakarak kadın bölümüne doğru attı. Kadınların üzerlerini değiştirdiği başörtüsü, etek gibi kıyafetlerin tutuşmasıyla alevler bir anda büyüdü. Yangından yaklaşık 10 dakika sonra camiye gelen imam ve müezzin, dumanları fark etmesi üzerine kovaları su doldurarak yangına müdahale etti. Yangın esnasında tutuşan halı da müezzin ve imam tarafından dışarıya çıkartıldı. Yoğun duman sebebiyle caminin duvarları, kadın bölümü giriş kapısı ve bazı bölümler zarar gördü. KURU; "1 METREKARE CİVARINDA BİR HALIMIZ YANDI" Yangının ardından Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç , Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar ile İsmailbey Mahallesi Muhtarı Yücel Dibek, beraberindekilerle birlikte camide incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan İsmailbey Camisi İmam Hatibi Abdullah Kuru, “Dün akşam saat 16.50 sıralarında küçük bir çocuk camiye geliyor. Kamera kayıtlarından görüldüğü kadarıyla burada bir şahıs namaz kılıyor. O sırada da çocuk merdivenlerde oturuyor. Şahıs namaz kılıp gidince çocuk, yerinden kalkıp kadınlar girişinde elinde kibrit gibi bir şeyi çakıyor. Burada plastik bir komodinimiz vardı. Kadınların namaz kılarken eşarp ve eteklerini koyduğu, onları tutuşturup yakıyor ve ondan sonra da kaçıyor. Aradan 10 dakika sonra müezzin arkadaş camiye geliyor. Hemen yangına kova ile müdahale ediyor. Bir anda aklına gelmemiş, oysa bizim yangın tüpümüzde vardı. Kova ile yangını söndürüyor. Müezzinin hemen arkasından 2 dakika sonra ben geliyorum camiye. Hemen dışarıdan cemaati de çağırdım. Buradaki halıyı toplayıp üzerini kapatarak caminin dışarısına çıkarttık. Ardından polisi aradım. Polislerde geldi incelemelerde bulundu, yangını çıkaran çocuğu da bulmuşlar. Plastiğin verdiği duman sebebiyle camimiz biraz dumandan etkilendi. 1 metrekare civarında bir halımız yandı. Allah’a ham olsun küçük bir hasar ile yangını atlatmış olduk. Camimiz 2007-2009 yılları arasında restore oldu. Çocuk ile ilgili fazla bir bilgimiz yok ama 6-7 yaşlarında olduğunu biliyorum sadece” dedi.  Haber: Hasan Cengiz
Tarihi camide yangın

Kastamonu ’da İsmailbey Külliyesi içerisinde bulunan tarihi İsmailbey Camisi, 7 yaşında bir çocuk tarafından yakıldı. Yangın, cami müezzini ve imamı tarafından cemaatinde yardımıyla büyümeden söndürüldü. Yangın sebebiyle bazı yerler zarar gördü. Açıklamalarda bulunan İsmailbey Camisiİmam HatibiAbdullah Kuru; "1 metrekare civarında bir halımız yandı. Allah’a ham olsun küçük bir hasar ile yangını atlatmış olduk" dedi.

Kastamonu’da İsmailbey Mahallesinde İsmailbey Külliyesi içerisinde bulunan İsmailbey Camisi ne dün ikindi vakti namaz kılmak için gelen 7 yaşındaki çocuk, cemaatin camiden ayrılması üzerine elindeki kibriti yakarak kadın bölümüne doğru attı. Kadınların üzerlerini değiştirdiği başörtüsü, etek gibi kıyafetlerin tutuşmasıyla alevler bir anda büyüdü. Yangından yaklaşık 10 dakika sonra camiye gelen imam ve müezzin, dumanları fark etmesi üzerine kovaları su doldurarak yangına müdahale etti. Yangın esnasında tutuşan halı da müezzin ve imam tarafından dışarıya çıkartıldı. Yoğun duman sebebiyle caminin duvarları, kadın bölümü giriş kapısı ve bazı bölümler zarar gördü.

KURU; "1 METREKARE CİVARINDA BİR HALIMIZ YANDI"

Yangının ardından Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç , Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar ile İsmailbey Mahallesi Muhtarı Yücel Dibek, beraberindekilerle birlikte camide incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan İsmailbey Camisi İmam Hatibi Abdullah Kuru, “Dün akşam saat 16.50 sıralarında küçük bir çocuk camiye geliyor. Kamera kayıtlarından görüldüğü kadarıyla burada bir şahıs namaz kılıyor. O sırada da çocuk merdivenlerde oturuyor. Şahıs namaz kılıp gidince çocuk, yerinden kalkıp kadınlar girişinde elinde kibrit gibi bir şeyi çakıyor. Burada plastik bir komodinimiz vardı. Kadınların namaz kılarken eşarp ve eteklerini koyduğu, onları tutuşturup yakıyor ve ondan sonra da kaçıyor. Aradan 10 dakika sonra müezzin arkadaş camiye geliyor. Hemen yangına kova ile müdahale ediyor. Bir anda aklına gelmemiş, oysa bizim yangın tüpümüzde vardı. Kova ile yangını söndürüyor. Müezzinin hemen arkasından 2 dakika sonra ben geliyorum camiye. Hemen dışarıdan cemaati de çağırdım. Buradaki halıyı toplayıp üzerini kapatarak caminin dışarısına çıkarttık. Ardından polisi aradım. Polislerde geldi incelemelerde bulundu, yangını çıkaran çocuğu da bulmuşlar. Plastiğin verdiği duman sebebiyle camimiz biraz dumandan etkilendi. 1 metrekare civarında bir halımız yandı. Allah’a ham olsun küçük bir hasar ile yangını atlatmış olduk. Camimiz 2007-2009 yılları arasında restore oldu. Çocuk ile ilgili fazla bir bilgimiz yok ama 6-7 yaşlarında olduğunu biliyorum sadece” dedi. 

Haber: Hasan Cengiz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.