,, ,

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin’den Hemşirelere Destek:

Siyaset 05.11.2022 - 17:45, Güncelleme: 05.11.2022 - 17:45 4898+ kez okundu.
 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin’den Hemşirelere Destek:

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin’den Hemşirelere Destek:
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin , bugün Ankara ’da taleplerini AKP iktidarına ve Sağlık Bakanlığı ’na duyurmak için miting yapan hemşirelere destek verdi. Şahin, “Bu şekilde halkımıza bir sağlık hizmeti vermek mümkün değildir. Sağlık hizmeti bir ekip çalışmasıdır. Bu ekip çalışmasının tüm elemanları umutsuz ve mutsuzdur. Bakanlık bir an önce buna el atmak durumundadır. Aksi takdirde gerileyen Türk tıbbı daha da gerileyecek...Beyaz reform denilen söylemin içinin bomboş olduğunun ispatıdır bu miting” dedi. Türk Hemşireler Derneği (THD), bugün Ankara Anıtpark’ta “İnsanca yaşamak ve yaşatmak için söz hemşirelerde” sloganıyla miting düzenledi. CHP’nin doktor kökenli Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de mitinge katılarak hemşirelere destek verdi. Şahin, şunları söyledi: “En son hemşirelerin mitingi 10 yıl önce yapılmış. Görüyoruz ki sağlık çalışanlarının tüm kesimlerinde yoğun bir mutsuzluk ve umutsuzluk var sağlık sistemine dair. Hekimler, hemşireler yurtdışına gidiyor. Eczacılarda sıkıntı var. Dönüp bakıyoruz Sağlık Bakanı’na ‘ Beyaz Reform yaptık’ diyor. Çökmüş bir sağlık sistemi ile karşı karşıyayız. Özel hastane sahibi bir Sağlık Bakanı, özel hastane lobilerine teslim olmuş bir Sağlık Bakanlığı ile karşı karşıyayız. Burada hemşirelerimiz emeklerinin karşılığını istiyorlar. Bu şekilde halkımıza bir sağlık hizmeti vermek mümkün değildir. Sağlık hizmeti bir ekip çalışmasıdır. Bu ekip çalışmasının tüm elemanları umutsuz ve mutsuzdur. Bakanlık bir an önce buna el atmak durumundadır. Aksi takdirde gerileyen Türk tıbbı daha da gerileyecek. Bakanlığa bakıyoruz, tıpkı bir Turizm Bakanlığı gibi çalışıyor. Sağlık turizminden bahsediyor, siz öncelikle kendi vatandaşınızın sağlık hizmetini tamamen karşılamanız gerekir ki daha sonra yabancı ülkelere açılın ve onlara sağlık hizmeti verin. Sağlık Bakanlığı kendi vatandaşına sırtını dönmüş, dışarıdaki ülkelerde zengin hastalara sağlık hizmeti verme yolunda çalışmalar sarf ediyorlar ve kaynaklarımız heba ediliyor. Beyaz reform denilen söylemin içinin bomboş olduğunun ispatıdır bu miting.” HABER: MERVE GÜVEN KAMERA: ÜNAL AYDIN
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin’den Hemşirelere Destek:

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin , bugün Ankara ’da taleplerini AKP iktidarına ve Sağlık Bakanlığı ’na duyurmak için miting yapan hemşirelere destek verdi. Şahin, “Bu şekilde halkımıza bir sağlık hizmeti vermek mümkün değildir. Sağlık hizmeti bir ekip çalışmasıdır. Bu ekip çalışmasının tüm elemanları umutsuz ve mutsuzdur. Bakanlık bir an önce buna el atmak durumundadır. Aksi takdirde gerileyen Türk tıbbı daha da gerileyecek... Beyaz reform denilen söylemin içinin bomboş olduğunun ispatıdır bu miting” dedi.

Türk Hemşireler Derneği (THD), bugün Ankara Anıtpark’ta “İnsanca yaşamak ve yaşatmak için söz hemşirelerde” sloganıyla miting düzenledi. CHP’nin doktor kökenli Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de mitinge katılarak hemşirelere destek verdi. Şahin, şunları söyledi:

“En son hemşirelerin mitingi 10 yıl önce yapılmış. Görüyoruz ki sağlık çalışanlarının tüm kesimlerinde yoğun bir mutsuzluk ve umutsuzluk var sağlık sistemine dair. Hekimler, hemşireler yurtdışına gidiyor. Eczacılarda sıkıntı var. Dönüp bakıyoruz Sağlık Bakanı’na ‘ Beyaz Reform yaptık’ diyor. Çökmüş bir sağlık sistemi ile karşı karşıyayız. Özel hastane sahibi bir Sağlık Bakanı, özel hastane lobilerine teslim olmuş bir Sağlık Bakanlığı ile karşı karşıyayız. Burada hemşirelerimiz emeklerinin karşılığını istiyorlar.

Bu şekilde halkımıza bir sağlık hizmeti vermek mümkün değildir. Sağlık hizmeti bir ekip çalışmasıdır. Bu ekip çalışmasının tüm elemanları umutsuz ve mutsuzdur. Bakanlık bir an önce buna el atmak durumundadır. Aksi takdirde gerileyen Türk tıbbı daha da gerileyecek. Bakanlığa bakıyoruz, tıpkı bir Turizm Bakanlığı gibi çalışıyor. Sağlık turizminden bahsediyor, siz öncelikle kendi vatandaşınızın sağlık hizmetini tamamen karşılamanız gerekir ki daha sonra yabancı ülkelere açılın ve onlara sağlık hizmeti verin. Sağlık Bakanlığı kendi vatandaşına sırtını dönmüş, dışarıdaki ülkelerde zengin hastalara sağlık hizmeti verme yolunda çalışmalar sarf ediyorlar ve kaynaklarımız heba ediliyor. Beyaz reform denilen söylemin içinin bomboş olduğunun ispatıdır bu miting.”

HABER: MERVE GÜVEN KAMERA: ÜNAL AYDIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.