,, ,

Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler Basın Açıklamasında Bulundu

Siyaset 05.11.2022 - 11:50, Güncelleme: 05.11.2022 - 11:50 5342+ kez okundu.
 

Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler Basın Açıklamasında Bulundu

Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler Basın Açıklamasında Bulundu
Halil İbrahim Şahinler Uzun yıllardır Memleketimizin ,Milletimizin İkbali için mücadele ettiğimiz ,Gayret ettiğimiz Her siyasi Partinin Cazibe Merkezi olarak ağzından düşüremediği ,Ancak Gerçek anlamını ve tarihsel geçmişini bilmeden sadece oy deposu gibi görüp talip olduğu merkez Sağ’ı tanımlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde Merkez Sağ tarihsel olarak DP-AP çizgisine tekabül eder.ANAP ve DYP de merkez sağın son uzantılarıdır. (tabiiki şu anda mevcut olanlardan bahsetmiyorum ) Bu çizgi Türkiye siyasetinde  büyük bir kitleyi temsil etmektedir.Bu dünde böyleydi bugünde böyledir.1954 seçimlerinde %58 oy ile DP iktidarı,1965 seçimlerinde %53 ile AP iktidarı,1983 seçimlerinde %45 ile ANAP iktidarı,1991 seçimlerinde %51 ANAP+ DYP iktidarı gösteriyorki MERKEZ SAĞ diye adlandırılan oluşum Milletimizin istediği,vatandaşımızın refah seviyesinin yükseldiği halkımızın bu huzur içerisinde yaşamını sürdürdüğü bir oluşumdur. Bundan dolayıdır ki Türkiye de yaşayan,etnik köken, din, dil, ırk ayırt etmeden sadece insan değerleri üzerine ananeleri ve gelenekleriyle vatandaşın menfaatinin her zaman önde tutan bir yapıdır. kısaca tarif etmek gerekirse ; Çağdaş ve İlimle ,Hakkaniyet ilkesi içinde bir yönetim- ön yargısız Adaletle önce Millet ve demokrasi felsefesinin üstte tutulduğu  ATATÜRK ün Çizdiği yoldur.Hedefimiz büyüktür,kutsaldır bu hedefin adı TÜRKİYE dir. Halil İbrahim Şahinler Kıymetli vatandaşlarım bu düşünce ve yaşam tarzı Milletimizin ruhunda her daim canlı ve güçlü olarak yaşamaktadır.Bu birliktelik zaman zaman darbelerle ,muhtıralarla engellenmiş olsa bile asla bu ruh yok olmamıştır. Yıllardır bu oluşumun içinde olan bir kardeşiniz olarak Merkez sağı bir çatı altında tutmak için büyük gayretler sarfettik.ancak bu düşünce tarzını ve ruhunu benimsemeyen oluşumlar ve partiler sadece ben kimliği ile benden sonrası tufan diyen liderlerle olamayacağını gördük ,Düşünün ki sadece kendi şahsi ikbalini düşünüp partisini yok hükmünde sayıp seçmenini üyesini öksüz evlat gibi bırakıp başka bir partinin rozetini takıp Milletvekili olan liderleride gördük,seçim yeterliliğini kazandırdığımız ancak yine şahsi ikbalini önde tutup başka mecralarda gezen liderleride gördük. ve gördükki ne bu partilerle  ,nede bu partilerin kurduğu masalarla bu işin olamayacağını biliyoruz Değil 6,16 tılı masa dahi olsa lokomotifin arkasına takılan vagonlar gibi bu işin ehemmiyetini kavrayamayan zihniyetlerin başaramadığını Baş vekilimizin YETER SÖZ MİLLETİNDİR .,Cumhurbaşkanımızın ÇARIKLARI GİYİP ÇIKIYORUZ ve Başbakanımızın YA OLACAK YA OLACAK Sözlerini düstur edinerek çıktığımız bu onurlu ve kutsal yolda ilk günkü heyecanla bir ilki yine yeniden başaracağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın bekleyiniz ve bizi izleyiniz meydanları boş sanmasınlar EFSANE geri dönüyor saygılarımla Halil İbrahim Şahinler Merkez Sağ Parti 
Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler Basın Açıklamasında Bulundu

Halil İbrahim Şahinler Uzun yıllardır Memleketimizin ,Milletimizin İkbali için mücadele ettiğimiz ,Gayret ettiğimiz Her siyasi Partinin Cazibe Merkezi olarak ağzından düşüremediği ,Ancak Gerçek anlamını ve tarihsel geçmişini bilmeden sadece oy deposu gibi görüp talip olduğu merkez Sağ’ı tanımlamamız gerektiğini düşünüyorum.


Ülkemizde Merkez Sağ tarihsel olarak DP-AP çizgisine tekabül eder.ANAP ve DYP de merkez sağın son uzantılarıdır. (tabiiki şu anda mevcut olanlardan bahsetmiyorum ) Bu çizgi Türkiye siyasetinde  büyük bir kitleyi temsil etmektedir.Bu dünde böyleydi bugünde böyledir.1954 seçimlerinde %58 oy ile DP iktidarı,1965 seçimlerinde %53 ile AP iktidarı,1983 seçimlerinde %45 ile ANAP iktidarı,1991 seçimlerinde %51 ANAP+ DYP iktidarı gösteriyorki MERKEZ SAĞ diye adlandırılan oluşum Milletimizin istediği,vatandaşımızın refah seviyesinin yükseldiği halkımızın bu huzur içerisinde yaşamını sürdürdüğü bir oluşumdur. Bundan dolayıdır ki Türkiye de yaşayan,etnik köken, din, dil, ırk ayırt etmeden sadece insan değerleri üzerine ananeleri ve gelenekleriyle vatandaşın menfaatinin her zaman önde tutan bir yapıdır. kısaca tarif etmek gerekirse ; Çağdaş ve İlimle ,Hakkaniyet ilkesi içinde bir yönetim- ön yargısız Adaletle önce Millet ve demokrasi felsefesinin üstte tutulduğu  ATATÜRK ün Çizdiği yoldur.Hedefimiz büyüktür,kutsaldır bu hedefin adı TÜRKİYE dir.


Halil İbrahim Şahinler Kıymetli vatandaşlarım bu düşünce ve yaşam tarzı Milletimizin ruhunda her daim canlı ve güçlü olarak yaşamaktadır.Bu birliktelik zaman zaman darbelerle ,muhtıralarla engellenmiş olsa bile asla bu ruh yok olmamıştır.
Yıllardır bu oluşumun içinde olan bir kardeşiniz olarak Merkez sağı bir çatı altında tutmak için büyük gayretler sarfettik.ancak bu düşünce tarzını ve ruhunu benimsemeyen oluşumlar ve partiler sadece ben kimliği ile benden sonrası tufan diyen liderlerle olamayacağını gördük ,Düşünün ki sadece kendi şahsi ikbalini düşünüp partisini yok hükmünde sayıp seçmenini üyesini öksüz evlat gibi bırakıp başka bir partinin rozetini takıp Milletvekili olan liderleride gördük,seçim yeterliliğini kazandırdığımız ancak yine şahsi ikbalini önde tutup başka mecralarda gezen liderleride gördük. ve gördükki ne bu partilerle  ,nede bu partilerin kurduğu masalarla bu işin olamayacağını biliyoruz Değil 6,16 tılı masa dahi olsa lokomotifin arkasına takılan vagonlar gibi bu işin ehemmiyetini kavrayamayan zihniyetlerin başaramadığını Baş vekilimizin YETER SÖZ MİLLETİNDİR .,Cumhurbaşkanımızın ÇARIKLARI GİYİP ÇIKIYORUZ ve Başbakanımızın YA OLACAK YA OLACAK Sözlerini düstur edinerek çıktığımız bu onurlu ve kutsal yolda ilk günkü heyecanla bir ilki yine yeniden başaracağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın bekleyiniz ve bizi izleyiniz meydanları boş sanmasınlar EFSANE geri dönüyor saygılarımla
Halil İbrahim Şahinler
Merkez Sağ Parti 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.