,, ,

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Meclis'te avukatların sorunlarını anlattı.

Siyaset 03.11.2022 - 15:45, Güncelleme: 03.11.2022 - 15:47 3827+ kez okundu.
 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Meclis'te avukatların sorunlarını anlattı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Meclis'te basın toplantısı düzenledi
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen , yargıdaki uzlaştırma sürecinin tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini belirterek, "Bunun için uzlaştırmacıların sadece avukatlardan seçilmesi gerekir." dedi. CHP'li Alpay Antmen , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, avukatların sorunlarını anlattı. Yargıya güvenin kalmadığını iddia eden Alpay Antmen , vatandaşların yargıya güveninin sağlanması için bağımsız mahkemelerin kurulması ve tarafsız yargıçların görev yapması gerektiğini söyledi. Alpay Antmen , adalet mekanizmasının sadece iddia değil, savunma makamından da oluştuğuna işaret ederek, "Adliye içinde veya dışında avukatlara yönelik şiddet ve taciz olayları yaşanıyor. Bunlara karşı etkin bir mücadele yapılmıyor." diye konuştu. Avukatların ekonomik koşullarının da iyi olmadığını öne süren Alpay Antmen , şunları kaydetti: "Yargıya bütün olarak bakılmazsa sorunlar çözülmez. Avukatların ekonomik koşullarının düzelmesi için CMK ücretleri, asgari ücret tarifesine endekslenmeli. Tüm barolar da bunu talep ediyor. Mecburi müdafaa kapsamında görev yapan avukatların görev alanının genişlemesi lazım. Ayrıca uzlaştırma sürecinin tarafsız ve bağımsız olması gerekir. Bunun için uzlaştırmacıların sadece avukatlardan seçilmesi gerekir." Alpay Antmen , Türkiye'de çağa uymayan bir adli tatil sistemi olduğunu, sadece yargıç ve savcıların tatil yaptığını, avukatlar ile idari personelin çalıştığını, izin sisteminin bir kurala bağlanması gerektiğini dile getirdi. CHP'li Alpay Antmen , kamu avukatlarının özlük haklarının da düzeltilmesi önerisinde bulundu.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Meclis'te basın toplantısı düzenledi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen , yargıdaki uzlaştırma sürecinin tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini belirterek, "Bunun için uzlaştırmacıların sadece avukatlardan seçilmesi gerekir." dedi.
CHP'li Alpay Antmen , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, avukatların sorunlarını anlattı.

Yargıya güvenin kalmadığını iddia eden Alpay Antmen , vatandaşların yargıya güveninin sağlanması için bağımsız mahkemelerin kurulması ve tarafsız yargıçların görev yapması gerektiğini söyledi.

Alpay Antmen , adalet mekanizmasının sadece iddia değil, savunma makamından da oluştuğuna işaret ederek, "Adliye içinde veya dışında avukatlara yönelik şiddet ve taciz olayları yaşanıyor. Bunlara karşı etkin bir mücadele yapılmıyor." diye konuştu.

Avukatların ekonomik koşullarının da iyi olmadığını öne süren Alpay Antmen , şunları kaydetti:

"Yargıya bütün olarak bakılmazsa sorunlar çözülmez. Avukatların ekonomik koşullarının düzelmesi için CMK ücretleri, asgari ücret tarifesine endekslenmeli. Tüm barolar da bunu talep ediyor. Mecburi müdafaa kapsamında görev yapan avukatların görev alanının genişlemesi lazım. Ayrıca uzlaştırma sürecinin tarafsız ve bağımsız olması gerekir. Bunun için uzlaştırmacıların sadece avukatlardan seçilmesi gerekir."

Alpay Antmen , Türkiye'de çağa uymayan bir adli tatil sistemi olduğunu, sadece yargıç ve savcıların tatil yaptığını, avukatlar ile idari personelin çalıştığını, izin sisteminin bir kurala bağlanması gerektiğini dile getirdi.

CHP'li Alpay Antmen , kamu avukatlarının özlük haklarının da düzeltilmesi önerisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.