,, ,

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Yerel Seçimlerde Yokum” Dedi mi?

Siyaset 22.07.2023 - 23:35, Güncelleme: 22.07.2023 - 23:35 4012+ kez okundu.
 

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Yerel Seçimlerde Yokum” Dedi mi?

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Yerel Seçimlerde Yokum” Dedi mi?
CHP ’de “değişim” taleplerinin öncü ismi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ’nun Belediye Başkanları Toplantısı’nda Kemal Kılıçdaroğlu ’na, “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” şeklinde rest çektiği iddiaları yalanlandı. CHP, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Toplantıda belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır.” açıklamasını yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ’nun, Belediye Başkanları Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” dediği öne sürüldü. CHP’den yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu vurgulandı. İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU ARASINDA GERİLİM 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP ’de “değişim” taleplerinin öncü ismi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlik, geçtiğimiz günlerdeki “gizli toplantı” ile doruğa çıktı. CHP’li üst düzey isimlerle online olarak yaptığı toplantının görüntüleri basına sızan İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu, krizin ardından ilk kez Belediye Başkanları Toplantısı’nda bir araya geldi. “GENEL BAŞKANLIĞA DEVAM EDERSENİZ BEN YOKUM” Belediye Başkanları Toplantısı ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na, “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” şeklinde sert bir çıkış yaptığı, CHP’li Ahmet Akın’ın “Konuşmanızı toparlayın” diye müdahale ettiği ancak İmamoğlu’nun “Toparlayamam, dinleyeceksin” diye karşılık verdiği iddia edildi. “İDDİA GERÇEĞİ YANSITMIYOR” Konuyla ilgili CHP ’den yalanlama geldi. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen CHP , söz konusu ifadelerin kullanılmadığını bildirdi. CHP Doğrulama hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Genel Merkezimizde gerçekleşen Belediye Başkanları toplantımızda, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Genel Başkanımıza yönelik olarak; ‘Genel Başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde yokum’ şeklinde bir beyanda bulunduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Toplantıda, gelecek yerel seçim gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmeleri yapılmış olup, tüm saygın belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır.”
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Yerel Seçimlerde Yokum” Dedi mi?

CHP ’de “değişim” taleplerinin öncü ismi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ’nun Belediye Başkanları Toplantısı’nda Kemal Kılıçdaroğlu ’na, “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” şeklinde rest çektiği iddiaları yalanlandı. CHP, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Toplantıda belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır.” açıklamasını yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ’nun, Belediye Başkanları Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” dediği öne sürüldü. CHP’den yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU ARASINDA GERİLİM

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP ’de “değişim” taleplerinin öncü ismi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlik, geçtiğimiz günlerdeki “gizli toplantı” ile doruğa çıktı. CHP’li üst düzey isimlerle online olarak yaptığı toplantının görüntüleri basına sızan İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu, krizin ardından ilk kez Belediye Başkanları Toplantısı’nda bir araya geldi.

“GENEL BAŞKANLIĞA DEVAM EDERSENİZ BEN YOKUM”

Belediye Başkanları Toplantısı ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na, “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” şeklinde sert bir çıkış yaptığı, CHP’li Ahmet Akın’ın “Konuşmanızı toparlayın” diye müdahale ettiği ancak İmamoğlu’nun “Toparlayamam, dinleyeceksin” diye karşılık verdiği iddia edildi.

“İDDİA GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Konuyla ilgili CHP ’den yalanlama geldi. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen CHP , söz konusu ifadelerin kullanılmadığını bildirdi. CHP Doğrulama hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Genel Merkezimizde gerçekleşen Belediye Başkanları toplantımızda, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Genel Başkanımıza yönelik olarak; ‘Genel Başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde yokum’ şeklinde bir beyanda bulunduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Toplantıda, gelecek yerel seçim gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmeleri yapılmış olup, tüm saygın belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.