,, ,

İktidarda tasarruf yok, vatandaşa ağır vergi yükü ve zam var

Siyaset 07.07.2023 - 09:39, Güncelleme: 07.07.2023 - 09:39 9139+ kez okundu.
 

İktidarda tasarruf yok, vatandaşa ağır vergi yükü ve zam var

İktidarda tasarruf yok, vatandaşa ağır vergi yükü ve zam var
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin , Cumhurbaşkanı’nın bir gece yarısı kararıyla yürürlüğe giren vergi ve harç artışlarına, zamlara tepki gösterdi. Yüzde 18 uygulanan KDV oranının yüzde 20’ye, yüzde 8 uygulanan KDV oranının yüzde 10’a çıkarıldığını, harç tutarlarının yüzde 50 oranında artırıldığını, yurt dışından cep telefonu getirenlerin ödedikleri harç tutarının 6 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldığını, tüketici kredilerindeki banka ve sigorta muameleleri vergisinin yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseltildiğini kaydeden Dr. Şevkin, “AKP iktidarı derin krizin ağır yükünü vatandaşın sırtına bindirmeye devam ediyor” dedi. “SARAY TASARRUF ETSİN” Motorlu taşıtlar vergisini iki katına çıkaran, akaryakıt fiyatlarına her gün zam yapan, kurumlar vergisini yüzde 20’den yüzde 25’e çıkaran, iktidarın israf ekonomisinden vazgeçmediğini, sarayın bir günlük harcamasının dahi 14 milyon lirayı geçtiğini, kamu  araçlarının sayısının 120 bine dayandığını dile getiren Dr. Şevkin, “Öngörüsüz, hesap vermeyen, ekonomiyi dibe vurduran, kamuda her türlü israfı yapan iktidar ülkedeki derin ekonomik krizle mücadele yöntemi olarak vergi artışlarını, zamları görüyor. Çalışanlara, asgari ücretlilere, emeklilere kaşıkla verdiğini artık kepçeyle değil kazanlarla geri alan iktidar, topladığı vergileri de nereye harcadığını açıklamıyor” diye konuştu. “GERÇEK NİYETLERİ ORTAYA ÇIKTI” Mali disiplini sağlamanın öncelikli yolunun tasarruf ve üretimden geçtiğini ancak AKP iktidarının vergi ve harçlardaki artışları, zamları tercih ettiğini dile getiren Dr. Şevkin, “Seçim öncesi milletimize bol keseden dağıtma vaadinde bulunan iktidar seçim sonrası gerçek niyetini ortaya koymuş oldu. Türkiye’nin bütçe açığı her geçen gün artıyor. Üretim ekonomisinden tamamen vazgeçen iktidar, 21 yıldan bu yana ülkeyi tam olarak ithalat cennetine çevirdi. Üretim, istihdam ve ihracat yerine ithalatı seçen, kamu kurumlarını, fabrikaları, üretim tesislerini bir bir elden çıkaran AKP iktidarı, yurtdışından gelen ithal ürünlere eklediği fahiş vergi ve zamlarla ekonomiyi düzlüğe çıkarabileceğini sanıyor” ifadelerini kullandı. “ZULÜM” Cumhurbaşkanının her zaman olduğu gibi gece yarısı ani kararıyla vatandaşın kullanmak zorunda olduğu sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete gibi onlarca üründe KDV oranının yüzde 20’ye çıkarıldığını, diş fırçası ve macunu, diş ipliklerinin KDV oranının yüzde 10’a yükseltildiğini ifade eden Dr. Şevkin, “İktidar, ne yazık ki, aziz Türk milletine zulüm etmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
İktidarda tasarruf yok, vatandaşa ağır vergi yükü ve zam var

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin , Cumhurbaşkanı’nın bir gece yarısı kararıyla yürürlüğe giren vergi ve harç artışlarına, zamlara tepki gösterdi.
Yüzde 18 uygulanan KDV oranının yüzde 20’ye, yüzde 8 uygulanan KDV oranının yüzde 10’a çıkarıldığını, harç tutarlarının yüzde 50 oranında artırıldığını, yurt dışından cep telefonu getirenlerin ödedikleri harç tutarının 6 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldığını, tüketici kredilerindeki banka ve sigorta muameleleri vergisinin yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseltildiğini kaydeden Dr. Şevkin, “AKP iktidarı derin krizin ağır yükünü vatandaşın sırtına bindirmeye devam ediyor” dedi.


“SARAY TASARRUF ETSİN”
Motorlu taşıtlar vergisini iki katına çıkaran, akaryakıt fiyatlarına her gün zam yapan, kurumlar vergisini yüzde 20’den yüzde 25’e çıkaran, iktidarın israf ekonomisinden vazgeçmediğini, sarayın bir günlük harcamasının dahi 14 milyon lirayı geçtiğini, kamu  araçlarının sayısının 120 bine dayandığını dile getiren Dr. Şevkin, “Öngörüsüz, hesap vermeyen, ekonomiyi dibe vurduran, kamuda her türlü israfı yapan iktidar ülkedeki derin ekonomik krizle mücadele yöntemi olarak vergi artışlarını, zamları görüyor. Çalışanlara, asgari ücretlilere, emeklilere kaşıkla verdiğini artık kepçeyle değil kazanlarla geri alan iktidar, topladığı vergileri de nereye harcadığını açıklamıyor” diye konuştu.

“GERÇEK NİYETLERİ ORTAYA ÇIKTI”
Mali disiplini sağlamanın öncelikli yolunun tasarruf ve üretimden geçtiğini ancak AKP iktidarının vergi ve harçlardaki artışları, zamları tercih ettiğini dile getiren Dr. Şevkin, “Seçim öncesi milletimize bol keseden dağıtma vaadinde bulunan iktidar seçim sonrası gerçek niyetini ortaya koymuş oldu. Türkiye’nin bütçe açığı her geçen gün artıyor. Üretim ekonomisinden tamamen vazgeçen iktidar, 21 yıldan bu yana ülkeyi tam olarak ithalat cennetine çevirdi. Üretim, istihdam ve ihracat yerine ithalatı seçen, kamu kurumlarını, fabrikaları, üretim tesislerini bir bir elden çıkaran AKP iktidarı, yurtdışından gelen ithal ürünlere eklediği fahiş vergi ve zamlarla ekonomiyi düzlüğe çıkarabileceğini sanıyor” ifadelerini kullandı.

“ZULÜM”
Cumhurbaşkanının her zaman olduğu gibi gece yarısı ani kararıyla vatandaşın kullanmak zorunda olduğu sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete gibi onlarca üründe KDV oranının yüzde 20’ye çıkarıldığını, diş fırçası ve macunu, diş ipliklerinin KDV oranının yüzde 10’a yükseltildiğini ifade eden Dr. Şevkin, “İktidar, ne yazık ki, aziz Türk milletine zulüm etmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.