,, ,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan NARKOGÜÇ-48 Açıklaması

Gündem 09.02.2024 - 09:31, Güncelleme: 09.02.2024 - 09:31 3210+ kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan NARKOGÜÇ-48 Açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün NARKOGÜÇ-48 operasyonu, Türkiye genelinde uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vurdu. 1 ton 39 kg uyuşturucu madde ve 509 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen büyük bir operasyon hakkında bilgi verdi. “NARKOGÜÇ-48” adı verilen bu operasyon, uyuşturucu madde imalatçılarına, satıcılarına ve sokak satıcılarına yönelik olarak 48 ilde gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda toplamda 1 ton 39 kg uyuşturucu madde ve 509 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca 242 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Operasyon, 382 ekip, 1.438 personel, 4 hava aracı ve 23 narkotik dedektör köpeği ile gerçekleştirildi. Operasyonun düzenlendiği iller arasında Ankara, Adana, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Antalya, Osmaniye, Kocaeli, Malatya, Bursa, Yozgat, Nevşehir, Van, Isparta, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Konya, Kütahya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Manisa, Kırklareli, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Batman, Erzurum, Mersin, Burdur, Erzincan, Bitlis, Çanakkale, Muğla, Çorum, Denizli, Hatay, Kayseri, Samsun, Sivas, Yalova, Elazığ, Düzce, Bolu, Rize, İstanbul, Bingöl ve Aydın bulunuyor. Bazı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri şöyle: Diyarbakır’da 266 kg skunk ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı. Şanlıurfa’da 31,5 kg skunk ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı. Manisa’da 359 bin adet uyuşturucu hap ve 122 kg uyuşturucu yapımında kullanılan hammadde ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı. İstanbul’da 109 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı. Erzincan’da 55,5 kg skunk ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı. Konya’da 41 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı. Osmaniye’de 41 kg metamfetamin ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı. Bingöl’de 21 kg esrar ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı. Kütahya’da 3 kg kokain ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı. Gaziantep’te 406 kg skunk ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı. Van’da 30 kg eroin ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı. Aydın’da 12 kg metamfetamin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı. Malatya’da 32 kg skunk ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı. Bitlis’te 10 kg metamfetamin ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı. Ankara’da 2 kg eroin ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı. Bursa’da 2,5 kg bonzai ve 3,3 kg kokain ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren tüm polisleri gönülden tebrik etti ve gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. “Her an enselerindeyiz ve bizden kaçamayacaklar” ifadelerini kullandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün NARKOGÜÇ-48 operasyonu, Türkiye genelinde uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vurdu. 1 ton 39 kg uyuşturucu madde ve 509 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen büyük bir operasyon hakkında bilgi verdi. “NARKOGÜÇ-48” adı verilen bu operasyon, uyuşturucu madde imalatçılarına, satıcılarına ve sokak satıcılarına yönelik olarak 48 ilde gerçekleştirildi.

Operasyon sonucunda toplamda 1 ton 39 kg uyuşturucu madde ve 509 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca 242 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Operasyon, 382 ekip, 1.438 personel, 4 hava aracı ve 23 narkotik dedektör köpeği ile gerçekleştirildi.

Operasyonun düzenlendiği iller arasında Ankara, Adana, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Antalya, Osmaniye, Kocaeli, Malatya, Bursa, Yozgat, Nevşehir, Van, Isparta, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Konya, Kütahya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Manisa, Kırklareli, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Batman, Erzurum, Mersin, Burdur, Erzincan, Bitlis, Çanakkale, Muğla, Çorum, Denizli, Hatay, Kayseri, Samsun, Sivas, Yalova, Elazığ, Düzce, Bolu, Rize, İstanbul, Bingöl ve Aydın bulunuyor.

Bazı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri şöyle:

  • Diyarbakır’da 266 kg skunk ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı.
  • Şanlıurfa’da 31,5 kg skunk ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Manisa’da 359 bin adet uyuşturucu hap ve 122 kg uyuşturucu yapımında kullanılan hammadde ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı.
  • İstanbul’da 109 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Erzincan’da 55,5 kg skunk ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.
  • Konya’da 41 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.
  • Osmaniye’de 41 kg metamfetamin ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı.
  • Bingöl’de 21 kg esrar ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Kütahya’da 3 kg kokain ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Gaziantep’te 406 kg skunk ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı.
  • Van’da 30 kg eroin ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı.
  • Aydın’da 12 kg metamfetamin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Malatya’da 32 kg skunk ele geçirildi ve 4 zehir taciri yakalandı.
  • Bitlis’te 10 kg metamfetamin ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.
  • Ankara’da 2 kg eroin ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı.
  • Bursa’da 2,5 kg bonzai ve 3,3 kg kokain ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren tüm polisleri gönülden tebrik etti ve gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. “Her an enselerindeyiz ve bizden kaçamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.