,, ,

Helicobacter pylori nasıl tedavi edilir?

Sağlık 13.07.2023 - 15:10, Güncelleme: 13.07.2023 - 15:13 7450+ kez okundu.
 

Helicobacter pylori nasıl tedavi edilir?

Helicobacter pylori nasıl tedavi edilir?
Helicobacter pylori  mide ve onikiparmak bağırsağı gibi sindirim sisteminin üst kısımlarında enfeksiyona neden olan bir bakteridir. Bu bakteri, mide ülseri , kronik gastrit ve mide kanseri gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Helicobacter pylori enfeksiyonunun tedavisi, genellikle antibiyotiklerin ve asit baskılayıcı ilaçların kombinasyonunu içerir. İşte yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemlerinden bazıları: Triple terapi: En sık kullanılan tedavi yöntemidir. Bu yöntemde, bir proton pompa inhibitörü (PPI) ile birlikte iki farklı antibiyotik (genellikle klaritromisin ve amoksisilin veya metronidazol) kombinasyonu kullanılır. Bu ilaçlar, bakterilerin büyümesini durdurarak enfeksiyonu tedavi eder. Quadruple terapi: Bazı durumlarda, bakterinin antibiyotiklere dirençli hale gelmesi nedeniyle triple terapi etkili olmayabilir. Bu durumda, metronidazol ve tetrasislin gibi ek antibiyotikler kullanılır. Bismutlu terapi: Bazı ülkelerde bismut tuzlarının kullanıldığı tedavi rejimleri de uygulanır. Bu yöntemde, bismut subsalisilat, metronidazol, tetrasiklin ve bir proton pompa inhibitörü kombinasyonu kullanılır. Tedavi süresi genellikle 10 ila 14 gün arasında değişir. Tedavi sırasında tüm ilaçların düzenli olarak alınması önemlidir. Ayrıca, tedavi sonrası enfeksiyonun tamamen ortadan kalkıp kalkmadığını doğrulamak için bir takip testi yapılması önerilir. Tedavi sonrası semptomların hala devam etmesi durumunda veya tedavi başarısız olursa, doktorunuza başvurmanız önemlidir. Doktorunuz alternatif tedavi seçenekleri hakkında size rehberlik edebilir.
Helicobacter pylori nasıl tedavi edilir?

Helicobacter pylori  mide ve onikiparmak bağırsağı gibi sindirim sisteminin üst kısımlarında enfeksiyona neden olan bir bakteridir. Bu bakteri, mide ülseri , kronik gastrit ve mide kanseri gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Helicobacter pylori enfeksiyonunun tedavisi, genellikle antibiyotiklerin ve asit baskılayıcı ilaçların kombinasyonunu içerir. İşte yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemlerinden bazıları:

  1. Triple terapi: En sık kullanılan tedavi yöntemidir. Bu yöntemde, bir proton pompa inhibitörü (PPI) ile birlikte iki farklı antibiyotik (genellikle klaritromisin ve amoksisilin veya metronidazol) kombinasyonu kullanılır. Bu ilaçlar, bakterilerin büyümesini durdurarak enfeksiyonu tedavi eder.

  2. Quadruple terapi: Bazı durumlarda, bakterinin antibiyotiklere dirençli hale gelmesi nedeniyle triple terapi etkili olmayabilir. Bu durumda, metronidazol ve tetrasislin gibi ek antibiyotikler kullanılır.

  3. Bismutlu terapi: Bazı ülkelerde bismut tuzlarının kullanıldığı tedavi rejimleri de uygulanır. Bu yöntemde, bismut subsalisilat, metronidazol, tetrasiklin ve bir proton pompa inhibitörü kombinasyonu kullanılır.

Tedavi süresi genellikle 10 ila 14 gün arasında değişir. Tedavi sırasında tüm ilaçların düzenli olarak alınması önemlidir. Ayrıca, tedavi sonrası enfeksiyonun tamamen ortadan kalkıp kalkmadığını doğrulamak için bir takip testi yapılması önerilir.

Tedavi sonrası semptomların hala devam etmesi durumunda veya tedavi başarısız olursa, doktorunuza başvurmanız önemlidir. Doktorunuz alternatif tedavi seçenekleri hakkında size rehberlik edebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.