,, ,

Hatşepsut tapınağı

Seyahat 17.07.2023 - 10:29, Güncelleme: 17.07.2023 - 10:32 19225+ kez okundu.
 

Hatşepsut tapınağı

Hatşepsut tapınağı
Hatşepsut hakkında daha fazla bilgi almak istediğinize sevindim. Hatşepsut , Antik Mısır ’ın 18. Hanedanı’nın beşinci firavunu ve tarihteki ilk ve tek kadın firavun olarak bilinir1. Babası I. Thutmose , annesi Ahmose idi. Üvey kardeşi ve kocası II. Thutmose ’nin ölümünden sonra, iki yaşındaki üvey oğlu III. Thutmose ’nin naibi olarak göreve başlad2. Birkaç yıl sonra, firavunluk unvanını aldı ve kendisini III. Thutmose ile eşit bir hükümdar olarak ilan etti. Mısır patriyarkasında kendisine yer edinmek için, geleneksel erkek rollerini üstlendi ve fiziksel olarak erkeksi özellikler ve geleneksel erkek kıyafetleri ile erkek bir firavun olarak tasvir edildi.   Hatşepsut ’un hükümdarlığı, büyük refah ve genel barış dönemiydi. Antik Mısır’ın en verimli yapı ustalarından biri olan Hatşepsut , Karnak Tapınağı Kompleksi, Kızıl Şapel , Speos Artemidos ve en ünlüsü Deir el-Bahari ’deki Hatşepsut Ölü Tapınağı gibi büyük ölçekli inşaat projelerine göz kulak oldu. Hatşepsut 22 yıl hüküm sürdükten sonra öldü. III. Thutmose ’nin saltanatının sonuna doğru ve oğlu II. Amenhotep ’in saltanatı boyunca, onu Mısır tarih yazımından silmeye çalışıldı. Heykelleri yıkıldı, anıtları tahrip edildi ve başarılarının birçoğu diğer firavunlara atfedildi2. Modern Mısır bilimcileri, silinmesinin nedenlerini kardeş rekabeti, siyasi çıkar ve cinsiyeti olarak çeşitli şekillerde yorumlamışlardır
Hatşepsut tapınağı

Hatşepsut hakkında daha fazla bilgi almak istediğinize sevindim. Hatşepsut , Antik Mısır ’ın 18. Hanedanı’nın beşinci firavunu ve tarihteki ilk ve tek kadın firavun olarak bilinir1. Babası I. Thutmose , annesi Ahmose idi. Üvey kardeşi ve kocası I I. Thutmose ’nin ölümünden sonra, iki yaşındaki üvey oğlu II I. Thutmose ’nin naibi olarak göreve başlad2. Birkaç yıl sonra, firavunluk unvanını aldı ve kendisini II I. Thutmose ile eşit bir hükümdar olarak ilan etti. Mısır patriyarkasında kendisine yer edinmek için, geleneksel erkek rollerini üstlendi ve fiziksel olarak erkeksi özellikler ve geleneksel erkek kıyafetleri ile erkek bir firavun olarak tasvir edildi.

 

Hatşepsut ’un hükümdarlığı, büyük refah ve genel barış dönemiydi. Antik Mısır’ın en verimli yapı ustalarından biri olan Hatşepsut , Karnak Tapınağı Kompleksi, Kızıl Şapel , Speos Artemidos ve en ünlüsü Deir el-Bahari ’deki Hatşepsut Ölü Tapınağı gibi büyük ölçekli inşaat projelerine göz kulak oldu. Hatşepsut 22 yıl hüküm sürdükten sonra öldü. II I. Thutmose ’nin saltanatının sonuna doğru ve oğlu II. Amenhotep ’in saltanatı boyunca, onu Mısır tarih yazımından silmeye çalışıldı. Heykelleri yıkıldı, anıtları tahrip edildi ve başarılarının birçoğu diğer firavunlara atfedildi2. Modern Mısır bilimcileri, silinmesinin nedenlerini kardeş rekabeti, siyasi çıkar ve cinsiyeti olarak çeşitli şekillerde yorumlamışlardır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.