,, ,

Hatay Ufuk Avrupa Şehirler Misyonu 100 İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Niyet Beyanı çağrısına yaptığı başvuru ön kabulden geçti.

Gündem 12.04.2022 - 10:24, Güncelleme: 12.04.2022 - 10:24 4847+ kez okundu.
 

Hatay Ufuk Avrupa Şehirler Misyonu 100 İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Niyet Beyanı çağrısına yaptığı başvuru ön kabulden geçti.

Hatay Ufuk Avrupa Şehirler Misyonu 100 İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Niyet Beyanı çağrısına yaptığı başvuru ön kabulden geçti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, temiz şehir ve temiz çevre yaratma hedefiyle yaptığı çalışmalarda ulusal ve uluslararası kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak hareket ediyor. Bu kapsamda Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Ufuk Avrupa Şehirler Misyonu 100 İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Niyet Beyanı çağrısına yaptığı başvuru başarıyla tamamlanarak ön kabulden geçti.  Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanması kente prestij kazandırmasının yanı sıra Hatay’ı Avrupa Yeşil Anlaşması’nın bir parçası olarak iklim tarafsızlığına geçişte inovasyonun ön saflarına yerleştirecek. Böylelikle iklim değişikliğine karşı mücadele, gerekli çözümlerin etkin kullanımına dönüştükçe Hatay, karbonsuz olma hedeflerine ulaşmada politikaların ilk uygulayıcıları konumunda olacak.  Bu çağrı, kentlerin misyonun bir parçası olarak 2030 yılına kadar iklim nötr olma konusundaki ilgilerini belirtmelerine ve iklim nötr olma durumuna ilişkin mevcut durumları, devam eden çalışmaları ve gelecek planları hakkında bilgi sunmalarına olanak sağlıyor.  Bağımsız uzmanlar tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından başarılı bulunan şehirlere ilişkin listenin Nisan ayı sonlarında açıklanması bekleniyor.  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuyla ilgili olarak Expo 2021 Hatay’ın açılış gününde konuşmuş, Avrupa’daki 100 karbon nötr şehirden biri olmak istediklerini açıklamıştı. 
Hatay Ufuk Avrupa Şehirler Misyonu 100 İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Niyet Beyanı çağrısına yaptığı başvuru ön kabulden geçti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, temiz şehir ve temiz çevre yaratma hedefiyle yaptığı çalışmalarda ulusal ve uluslararası kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak hareket ediyor. Bu kapsamda Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Ufuk Avrupa Şehirler Misyonu 100 İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Niyet Beyanı çağrısına yaptığı başvuru başarıyla tamamlanarak ön kabulden geçti. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanması kente prestij kazandırmasının yanı sıra Hatay’ı Avrupa Yeşil Anlaşması’nın bir parçası olarak iklim tarafsızlığına geçişte inovasyonun ön saflarına yerleştirecek. Böylelikle iklim değişikliğine karşı mücadele, gerekli çözümlerin etkin kullanımına dönüştükçe Hatay, karbonsuz olma hedeflerine ulaşmada politikaların ilk uygulayıcıları konumunda olacak. 

Bu çağrı, kentlerin misyonun bir parçası olarak 2030 yılına kadar iklim nötr olma konusundaki ilgilerini belirtmelerine ve iklim nötr olma durumuna ilişkin mevcut durumları, devam eden çalışmaları ve gelecek planları hakkında bilgi sunmalarına olanak sağlıyor. 

Bağımsız uzmanlar tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından başarılı bulunan şehirlere ilişkin listenin Nisan ayı sonlarında açıklanması bekleniyor. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuyla ilgili olarak Expo 2021 Hatay’ın açılış gününde konuşmuş, Avrupa’daki 100 karbon nötr şehirden biri olmak istediklerini açıklamıştı. 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.