,, ,

hamsi tava tarifi

Yemek 10.07.2023 - 16:35, Güncelleme: 10.07.2023 - 16:35 6861+ kez okundu.
 

hamsi tava tarifi

hamsi tava tarifi
Hamsi tava , Karadeniz mutfağına ait popüler bir tariftir. İşte hamsi tava yapmak için kullanabileceğiniz basit bir tarif: Malzemeler: Temizlenmiş hamsi (isteğe bağlı olarak kılçıkları çıkarılmış) Un Tuz Karabiber Sıvı yağ (kızartma için) Yapılışı: Hamsileri iyice yıkayın ve sudan süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Bir kaba un, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamsileri bu karışıma bulayın, fazla unu silkeleyerek üzerlerindeki unu alın. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hamsileri tek tek tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Her seferinde sadece birkaç hamsiyi kızartmak daha iyi sonuç verir. Kızaran hamsileri bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmelerini sağlayın. Sıcak servis yapın ve yanında limon dilimleri ile servis edin. Notlar: Hamsileri tamamen kızartmak yerine, yarı kızartılmış olarak da tercih edebilirsiniz. Hamsi tavayı, taze veya kuru ekmek, salata veya cacık gibi yan lezzetlerle tamamlayabilirsiniz. Tarifi isteğinize göre baharatlandırabilir veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu tarif, temel bir hamsi tava tarifidir. Kişisel tercihlerinize ve damak zevkinize göre tarifi özelleştirebilir ve farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
hamsi tava tarifi

Hamsi tava , Karadeniz mutfağına ait popüler bir tariftir. İşte hamsi tava yapmak için kullanabileceğiniz basit bir tarif:

Malzemeler:

  • Temizlenmiş hamsi (isteğe bağlı olarak kılçıkları çıkarılmış)
  • Un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ (kızartma için)

Yapılışı:

  1. Hamsileri iyice yıkayın ve sudan süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
  2. Bir kaba un, tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Hamsileri bu karışıma bulayın, fazla unu silkeleyerek üzerlerindeki unu alın.
  4. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın.
  5. Hamsileri tek tek tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Her seferinde sadece birkaç hamsiyi kızartmak daha iyi sonuç verir.
  6. Kızaran hamsileri bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmelerini sağlayın.
  7. Sıcak servis yapın ve yanında limon dilimleri ile servis edin.

Notlar:

  • Hamsileri tamamen kızartmak yerine, yarı kızartılmış olarak da tercih edebilirsiniz.
  • Hamsi tavayı, taze veya kuru ekmek, salata veya cacık gibi yan lezzetlerle tamamlayabilirsiniz.
  • Tarifi isteğinize göre baharatlandırabilir veya limon suyu ekleyebilirsiniz.

Bu tarif, temel bir hamsi tava tarifidir. Kişisel tercihlerinize ve damak zevkinize göre tarifi özelleştirebilir ve farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.