,, ,

Gürkan Uygun Kimdir?

Kimdir 27.09.2023 - 16:22, Güncelleme: 27.09.2023 - 16:22 6229+ kez okundu.
 

Gürkan Uygun Kimdir?

Gürkan Uygun Kimdir, Nerelidir? Gürkan Uygun Hayatı ve Biyografisi
Gürkan Uygun bir tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur. 27 Mayıs 1974’te İzmit Yarımca’da doğmuştur. Aslen Gürcü kökenli ve Ordu’ludur. Lise yıllarında tiyatro yapmaya başlamış, 1990’da amatör olarak tiyatroya girmiştir. Dormen Tiyatrosu’nda eğitim almış, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Televizyon kariyerine 1994’te Tatlı Kaçıklar dizisiyle başlamış, daha sonra Deli Yürek, Yılan Hikayesi, Aşkım Aşkım, Şapkadan Babam Çıktı gibi dizilerde rol almıştır. Ününü ise Kurtlar Vadisi dizisinde yaklaşık 10 yıl boyunca canlandırdığı Memati karakteriyle kazanmıştır. Oyunculuk kariyerine Muhteşem Yüzyıl, Kaçak, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Payitaht Abdülhamid gibi dizilerle devam etmiştir. Ayrıca Çakallarla Dans 3, Unutursam Fısılda, Deliormanlı, Hep Yek gibi sinema filmlerinde de oynamıştır. Gürkan Uygun ’un boyu 1.80 metre, kilosu 76 kilo ve burcu ikizlerdir
Gürkan Uygun Kimdir, Nerelidir? Gürkan Uygun Hayatı ve Biyografisi

Gürkan Uygun bir tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur. 27 Mayıs 1974’te İzmit Yarımca’da doğmuştur. Aslen Gürcü kökenli ve Ordu’ludur. Lise yıllarında tiyatro yapmaya başlamış, 1990’da amatör olarak tiyatroya girmiştir. Dormen Tiyatrosu’nda eğitim almış, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur.

Televizyon kariyerine 1994’te Tatlı Kaçıklar dizisiyle başlamış, daha sonra Deli Yürek, Yılan Hikayesi, Aşkım Aşkım, Şapkadan Babam Çıktı gibi dizilerde rol almıştır. Ününü ise Kurtlar Vadisi dizisinde yaklaşık 10 yıl boyunca canlandırdığı Memati karakteriyle kazanmıştır.

Oyunculuk kariyerine Muhteşem Yüzyıl, Kaçak, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Payitaht Abdülhamid gibi dizilerle devam etmiştir. Ayrıca Çakallarla Dans 3, Unutursam Fısılda, Deliormanlı, Hep Yek gibi sinema filmlerinde de oynamıştır. Gürkan Uygun ’un boyu 1.80 metre, kilosu 76 kilo ve burcu ikizlerdir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.