,, ,

Güneşi Gördüm filminin konusu nedir? Güneşi Gördüm filmi oyuncuları kimler?

Tv-Dünyası 08.09.2023 - 11:32, Güncelleme: 08.09.2023 - 11:41 7124+ kez okundu.
 

Güneşi Gördüm filminin konusu nedir? Güneşi Gördüm filmi oyuncuları kimler?

Güneşi Gördüm filminin konusu nedir? Güneşi Gördüm filmi oyuncuları kimler?
Güneşi Gördüm , 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül tarafından yönetilen ve yazılan, başrollerini Mahsun Kırmızıgül Yıldız Kültür Sarp Apak Buğra Gülsoy Ali Sürmeli ve Altan Erkekli 'nin paylaştığı bir dram filmidir. Film, 1980'li yıllarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalar sırasında, iki ailenin hikâyesini anlatıyor. Film, mayınların arasında kalan bir sınır köyü olan Gökçesu'da geçiyor. Bu köyde, Altun ailesi yaşamaktadır. Ailenin reisi Davut, ailesiyle birlikte zorlu bir hayat sürmektedir. Davut'un karısı Pakize, oğlu Ahmet ve kızı Havar, Davut'a her zaman destek olurlar. Bir gün, köye asker gelir. Askerler, köylülerden köyün boşaltılmasını ister. Köylüler, askerlerin isteğini kabul etmek zorunda kalır. Köyü boşaltan Altun ailesi, yeni bir hayat arayışına koyulur. Altun ailesi, kendilerini bir şehirde bulur. Ancak, şehirde de hayatları kolay değildir. Davut, bir fabrikada işçi olarak çalışır. Pakize, evde çocuklarına bakar. Ahmet ve Havar ise okula gider. Bir gün, Ahmet ve Havar, okuldan eve dönerken bir grup terörist tarafından kaçırılır. Davut, çocuklarını aramaya koyulur. Davut, çocuklarını bulmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Güneşi Gördüm Filminin Oyuncuları Mahsun Kırmızıgül - Ramo Yıldız Kültür - Pakize Sarp Apak - Ahmet Buğra Gülsoy - Berat Ali Sürmeli - Nedim Altan Erkekli - Davut Erol Günaydın - Dede Demet Evgar - Havar Gülistan Şerif Sezer Cuma Menderes Samancılar Cezmi Baskın Itır Esen Caner Yiğit Özşener Serhat Alper Kul Zafer Ergin Haydar Erol Demiröz Güneşi Gördüm Filminin Ödülleri Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Film Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yönetmen Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu ( Mahsun Kırmızıgül ) Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Senaryo Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kurgu Güneşi Gördüm Filminin Eleştirisi Güneşi Gördüm Türkiye'nin en başarılı filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Film, güçlü oyunculukları, etkileyici müzikleri ve sürükleyici hikayesi ile dikkat çekiyor. Film, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalara ve bu çatışmaların insanların hayatlarını nasıl etkilediğine dair çarpıcı bir bakış sunuyor. Filmin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül, filmin senaryosunu da kendisi yazmış. Kırmızıgül, filmde kendi çocukluk anılarından ve gözlemlerinden de yararlanmış. Bu da filmin daha gerçekçi ve inandırıcı olmasını sağlıyor. Filmin oyuncu kadrosu da oldukça başarılı. Mahsun Kırmızıgül, filmde hem yönetmenlik hem de oyunculuk yapıyor. Kırmızıgül, Ramo karakterini başarıyla canlandırıyor. Yıldız Kültür, Pakize karakterinde çok etkileyici bir performans sergiliyor. Sarp Apak ve Buğra Gülsoy, Ahmet ve Havar karakterlerinde de iyi işler çıkarıyorlar. Güneşi Gördüm, Türk sinemasının en önemli filmlerinden biri. Film, her yıl düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazandı. Film, aynı zamanda birçok uluslararası festivalde de gösterildi ve ödüller kazandı.
Güneşi Gördüm filminin konusu nedir? Güneşi Gördüm filmi oyuncuları kimler?

Güneşi Gördüm , 2009 yılında Mahsun Kırmızıgül tarafından yönetilen ve yazılan, başrollerini Mahsun Kırmızıgül Yıldız Kültür Sarp Apak Buğra Gülsoy Ali Sürmeli ve Altan Erkekli 'nin paylaştığı bir dram filmidir. Film, 1980'li yıllarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalar sırasında, iki ailenin hikâyesini anlatıyor.

Film, mayınların arasında kalan bir sınır köyü olan Gökçesu'da geçiyor. Bu köyde, Altun ailesi yaşamaktadır. Ailenin reisi Davut, ailesiyle birlikte zorlu bir hayat sürmektedir. Davut'un karısı Pakize, oğlu Ahmet ve kızı Havar, Davut'a her zaman destek olurlar.

Bir gün, köye asker gelir. Askerler, köylülerden köyün boşaltılmasını ister. Köylüler, askerlerin isteğini kabul etmek zorunda kalır. Köyü boşaltan Altun ailesi, yeni bir hayat arayışına koyulur.

Altun ailesi, kendilerini bir şehirde bulur. Ancak, şehirde de hayatları kolay değildir. Davut, bir fabrikada işçi olarak çalışır. Pakize, evde çocuklarına bakar. Ahmet ve Havar ise okula gider.

Bir gün, Ahmet ve Havar, okuldan eve dönerken bir grup terörist tarafından kaçırılır. Davut, çocuklarını aramaya koyulur. Davut, çocuklarını bulmak için her şeyi yapmaya hazırdır.

Güneşi Gördüm Filminin Oyuncuları

Güneşi Gördüm Filminin Ödülleri

    1. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Film
    1. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yönetmen
    1. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu ( Mahsun Kırmızıgül )
    1. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Senaryo
    1. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kurgu

Güneşi Gördüm Filminin Eleştirisi

Güneşi Gördüm Türkiye'nin en başarılı filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Film, güçlü oyunculukları, etkileyici müzikleri ve sürükleyici hikayesi ile dikkat çekiyor. Film, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalara ve bu çatışmaların insanların hayatlarını nasıl etkilediğine dair çarpıcı bir bakış sunuyor.

Filmin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül, filmin senaryosunu da kendisi yazmış. Kırmızıgül, filmde kendi çocukluk anılarından ve gözlemlerinden de yararlanmış. Bu da filmin daha gerçekçi ve inandırıcı olmasını sağlıyor.

Filmin oyuncu kadrosu da oldukça başarılı. Mahsun Kırmızıgül, filmde hem yönetmenlik hem de oyunculuk yapıyor. Kırmızıgül, Ramo karakterini başarıyla canlandırıyor. Yıldız Kültür, Pakize karakterinde çok etkileyici bir performans sergiliyor. Sarp Apak ve Buğra Gülsoy, Ahmet ve Havar karakterlerinde de iyi işler çıkarıyorlar.

Güneşi Gördüm, Türk sinemasının en önemli filmlerinden biri. Film, her yıl düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazandı. Film, aynı zamanda birçok uluslararası festivalde de gösterildi ve ödüller kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.