,, ,

Gündüz Kayra 'nın siyah beyaz fotoğrafları Kraft'ta

Kültür-Sanat 02.10.2023 - 17:37, Güncelleme: 02.10.2023 - 17:37 33940+ kez okundu.
 

Gündüz Kayra 'nın siyah beyaz fotoğrafları Kraft'ta

Kraft, Ekim ayı sergisinde fotoğraf sanatçısı Gündüz Kayra’nın ‘Oradan/Buradan’ fotoğraf sergisini sunuyor.
Kraft , Ekim ayı sergisinde; yıllardır Bodrum ’da yaşayan fotoğraf sanatçısı Gündüz Kayra ’yı sizlerle buluşturuyor.   Gündüz Kayra , objektifinin arkasından siyah/beyaz bakarken, izleyenleri gündelik yaşantılarında kaçırdıkları detaylara götürüyor. ‘Oradan/Buradan’ fotoğraf sergisinde sanatçı; Bodrum’un kış rüzgarlarından, Lut Çölü’nün sıcaklığına; doğanın karanlığından, stüdyo ışıklarının parlaklığına olan seyahatini bizlerle paylaşırken, ruhumuza dokunmayı da ihmal etmiyor.   Renksiz bu dünyada, detaylar ve kompozisyon ön plana çıkıyor. Işık ve gölge oyunlarıyla fotoğrafçılığın özünü yakalayan fotoğraflar, duyguları ve hikayeleri en saf haliyle ifade ediyor.    Gündüz Kayra 'nın -fotoğraf sanatının en heyecan verici yanı olan- sunduğu detaylar dünyasını keşfetmek için 4 Ekim 2023, saat 18.30’da yolunuzu Kraft’a çevirin.   Gündüz Kayra @gunduzkayraphotography 1957 yılında Ankara'da doğdu. Lise eğitiminden sonra bir süre İtalya ve Bodrum'da yaşadı. 1980'li yıllarda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Sualtı Arkeoloji Enstitüsü'nde (INA) kara fotoğrafçısı, 1990'li yıllarda ise İstanbul'da tanıtım fotoğrafçısı olarak çalıştı. 2000'li yılların başında Bodrum'a döndükten sonra sadece asıl tutkusu olan güzel sanatlar fotoğrafçılığına odaklandı.  Analog fotoğrafçı olarak geçmişi, dijital ortama geçmesine rağmen çalışmalarında her anlamda görülebilir.    Kraft Bistro Cafe - Bodrum  @kraftbodrum - Çarşı Mahallesi Sanat Okulu Sokak No: 6  Kraft Bistro Cafe, lokal üretimi destekler, ev yapımı lezzetlerini Bodrum kökenli bira ve şarap seçenekleriyle birlikte sunar.  İngilizce “el emeği” kelimesinden esinlenerek adını alan Kraft’ın bistro menüsünü, sergilerimizi izleyerek tadabilirsiniz.
Kraft, Ekim ayı sergisinde fotoğraf sanatçısı Gündüz Kayra’nın ‘Oradan/Buradan’ fotoğraf sergisini sunuyor.

Kraft , Ekim ayı sergisinde; yıllardır Bodrum ’da yaşayan fotoğraf sanatçısı Gündüz Kayra ’yı sizlerle buluşturuyor.

 

Gündüz Kayra , objektifinin arkasından siyah/beyaz bakarken, izleyenleri gündelik yaşantılarında kaçırdıkları detaylara götürüyor.

Oradan/Buradan’ fotoğraf sergisinde sanatçı; Bodrum’un kış rüzgarlarından, Lut Çölü’nün sıcaklığına; doğanın karanlığından, stüdyo ışıklarının parlaklığına olan seyahatini bizlerle paylaşırken, ruhumuza dokunmayı da ihmal etmiyor.

 

Renksiz bu dünyada, detaylar ve kompozisyon ön plana çıkıyor. Işık ve gölge oyunlarıyla fotoğrafçılığın özünü yakalayan fotoğraflar, duyguları ve hikayeleri en saf haliyle ifade ediyor. 

 

Gündüz Kayra 'nın -fotoğraf sanatının en heyecan verici yanı olan- sunduğu detaylar dünyasını keşfetmek için 4 Ekim 2023, saat 18.30’da yolunuzu Kraft’a çevirin.

 

Gündüz Kayra

@gunduzkayraphotography

1957 yılında Ankara'da doğdu.

Lise eğitiminden sonra bir süre İtalya ve Bodrum'da yaşadı.

1980'li yıllarda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Sualtı Arkeoloji Enstitüsü'nde (INA) kara fotoğrafçısı, 1990'li yıllarda ise İstanbul'da tanıtım fotoğrafçısı olarak çalıştı.

2000'li yılların başında Bodrum'a döndükten sonra sadece asıl tutkusu olan güzel sanatlar fotoğrafçılığına odaklandı. 

Analog fotoğrafçı olarak geçmişi, dijital ortama geçmesine rağmen çalışmalarında her anlamda görülebilir. 

 

Kraft Bistro Cafe - Bodrum 

@kraft bodrum - Çarşı Mahallesi Sanat Okulu Sokak No: 6 

Kraft Bistro Cafe, lokal üretimi destekler, ev yapımı lezzetlerini Bodrum kökenli bira ve şarap seçenekleriyle birlikte sunar.  İngilizce “el emeği” kelimesinden esinlenerek adını alan Kraft’ın bistro menüsünü, sergilerimizi izleyerek tadabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.