,, ,

Güllaç Tarifi

Yemek 10.06.2023 - 16:08, Güncelleme: 10.06.2023 - 16:08 8722+ kez okundu.
 

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi
Güllaç, Türk mutfağına ait geleneksel bir tatlıdır. İşte güllaç yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar: Malzemeler: 10 adet güllaç yaprağı 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı gül suyu veya gülsuyu aroması (isteğe bağlı) Yarım su bardağı dövülmüş antep fıstığı veya çekilmiş ceviz Tarçın (servis için) Yapılışı: Sütü bir tencereye alın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Ardından toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Süt kaynadıktan sonra ocağı kısın ve güllaç yapraklarını sütün içinde yumuşayana kadar, yaklaşık 1-2 dakika boyunca bekletin. Yapraklar yumuşamalı, ancak dağılmamalıdır. Güllaç yapraklarını sütten alıp bir tabağa veya tepsiye yerleştirin. Yaprakları tek tek dizerek bir kat oluşturun. İsteğe bağlı olarak gülsuyu veya gülsuyu aromasını sütün içine ekleyebilirsiniz. Bu, güllaça güzel bir aroma verir. Güllaç yapraklarının üzerine sütten biraz dökün, böylece yapraklar ıslanır. Dikkatlice yaprakları sütte bekletin ve üzerine bir kat daha yaprak yerleştirin. Yaprağın üzerine tekrar süt dökün ve bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın. Son katın üzerine de süt dökün. Güllaç yapraklarının üzerine dövülmüş antep fıstığı veya çekilmiş cevizi serpiştirin. Ayrıca üzerine tarçın serpebilirsiniz. Güllaç, oda sıcaklığında sütün tamamen emilmesi ve yaprakların yumuşaması için en az 1 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına koyarak soğutun. Güllaç tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Dilimlenmiş güllaçları üzerine tarçın serperek sunun. Güllaç, genellikle Ramazan ayında veya özel günlerde tercih edilen bir tatlıdır. Afiyet olsun!
Güllaç Tarifi

Güllaç, Türk mutfağına ait geleneksel bir tatlıdır. İşte güllaç yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar:

Malzemeler:

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu veya gülsuyu aroması (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı dövülmüş antep fıstığı veya çekilmiş ceviz
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı:

  1. Sütü bir tencereye alın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Ardından toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

  2. Süt kaynadıktan sonra ocağı kısın ve güllaç yapraklarını sütün içinde yumuşayana kadar, yaklaşık 1-2 dakika boyunca bekletin. Yapraklar yumuşamalı, ancak dağılmamalıdır.

  3. Güllaç yapraklarını sütten alıp bir tabağa veya tepsiye yerleştirin. Yaprakları tek tek dizerek bir kat oluşturun.

  4. İsteğe bağlı olarak gülsuyu veya gülsuyu aromasını sütün içine ekleyebilirsiniz. Bu, güllaça güzel bir aroma verir.

  5. Güllaç yapraklarının üzerine sütten biraz dökün, böylece yapraklar ıslanır. Dikkatlice yaprakları sütte bekletin ve üzerine bir kat daha yaprak yerleştirin.

  6. Yaprağın üzerine tekrar süt dökün ve bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın. Son katın üzerine de süt dökün.

  7. Güllaç yapraklarının üzerine dövülmüş antep fıstığı veya çekilmiş cevizi serpiştirin. Ayrıca üzerine tarçın serpebilirsiniz.

  8. Güllaç, oda sıcaklığında sütün tamamen emilmesi ve yaprakların yumuşaması için en az 1 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına koyarak soğutun.

  9. Güllaç tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Dilimlenmiş güllaçları üzerine tarçın serperek sunun.

Güllaç, genellikle Ramazan ayında veya özel günlerde tercih edilen bir tatlıdır. Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.