,, ,

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer? Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Yaşam 27.12.2023 - 15:29, Güncelleme: 27.12.2023 - 15:29 20718+ kez okundu.
 

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer? Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer? Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?
Göz altı morlukları , cildin altındaki kan damarlarının genişlemesi veya kırılganlaşmasından kaynaklanan koyu halkalardır. Göz altı morlukları uykusuzluk, dehidrasyon, alerjiler, cilt kuruluğu, genetik faktörler ve bazı ilaçlar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Göz altı morluklarına iyi gelen bazı yöntemler şunlardır: Soğuk kompres: Soğuk kompres, kan damarlarını daraltarak morlukların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Soğuk bir kompresi 15-20 dakika boyunca göz altlarına uygulayabilirsiniz. Salatalık: Salatalığın serinletici ve nemlendirici özellikleri, göz altı morluklarına iyi gelebilir. Salatalığı ince dilimler halinde keserek göz altlarına uygulayabilirsiniz. Çay poşeti: Çay poşetlerinin kafein ve tannik asit içeriği, kan damarlarını daraltarak morlukların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Demlenmiş çay poşetlerini buzdolabında soğutup göz altlarına uygulayabilirsiniz. Göz altı kremi: Göz altı kremleri, cildin nemlenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olarak göz altı morluklarına iyi gelebilir. Göz altı kremi seçerken, göz çevresi için özel olarak üretilmiş ve cilt tipinize uygun bir krem seçmeniz önemlidir. Yeterli uyku: Yeterince uyumak, göz altı morluklarına iyi gelen en önemli faktörlerden biridir. Her gece en az 7-8 saat uyumaya özen gösterin. Bol su için: Bol su içmek, cildin nemlenmesine ve toksinlerden arınmasına yardımcı olarak göz altı morluklarına iyi gelebilir. Günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterin. Alkol ve kafein tüketimini sınırlayın: Alkol ve kafein, cildin susuz kalmasına neden olarak göz altı morluklarına neden olabilir. Alkol ve kafein tüketimini sınırlayın veya tamamen bırakın. Güneş kremi kullanın: Güneş ışınları, cildin yaşlanmasına ve ciltteki kolajen üretiminin azalmasına neden olarak göz altı morluklarına neden olabilir. Güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanın. Göz altı morlukları, ciddi bir sağlık sorununa işaret etmediği sürece genellikle evde uygulanan yöntemlerle tedavi edilebilir. Ancak, göz altı morlukları şiddetliyse veya uzun süredir devam ediyorsa, bir doktora veya dermatoloğa görünmeniz önemlidir. Doktorunuz, göz altı morluklarının nedenini belirlemek için bazı testler yapabilir ve uygun tedaviyi önerebilir.
Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer? Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Göz altı morlukları , cildin altındaki kan damarlarının genişlemesi veya kırılganlaşmasından kaynaklanan koyu halkalardır. Göz altı morlukları uykusuzluk, dehidrasyon, alerjiler, cilt kuruluğu, genetik faktörler ve bazı ilaçlar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Göz altı morluklarına iyi gelen bazı yöntemler şunlardır:

  • Soğuk kompres: Soğuk kompres, kan damarlarını daraltarak morlukların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Soğuk bir kompresi 15-20 dakika boyunca göz altlarına uygulayabilirsiniz.
  • Salatalık: Salatalığın serinletici ve nemlendirici özellikleri, göz altı morluklarına iyi gelebilir. Salatalığı ince dilimler halinde keserek göz altlarına uygulayabilirsiniz.
  • Çay poşeti: Çay poşetlerinin kafein ve tannik asit içeriği, kan damarlarını daraltarak morlukların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Demlenmiş çay poşetlerini buzdolabında soğutup göz altlarına uygulayabilirsiniz.
  • Göz altı kremi: Göz altı kremleri, cildin nemlenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olarak göz altı morluklarına iyi gelebilir. Göz altı kremi seçerken, göz çevresi için özel olarak üretilmiş ve cilt tipinize uygun bir krem seçmeniz önemlidir.
  • Yeterli uyku: Yeterince uyumak, göz altı morluklarına iyi gelen en önemli faktörlerden biridir. Her gece en az 7-8 saat uyumaya özen gösterin.
  • Bol su için: Bol su içmek, cildin nemlenmesine ve toksinlerden arınmasına yardımcı olarak göz altı morluklarına iyi gelebilir. Günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterin.
  • Alkol ve kafein tüketimini sınırlayın: Alkol ve kafein, cildin susuz kalmasına neden olarak göz altı morluklarına neden olabilir. Alkol ve kafein tüketimini sınırlayın veya tamamen bırakın.
  • Güneş kremi kullanın: Güneş ışınları, cildin yaşlanmasına ve ciltteki kolajen üretiminin azalmasına neden olarak göz altı morluklarına neden olabilir. Güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanın.

Göz altı morlukları, ciddi bir sağlık sorununa işaret etmediği sürece genellikle evde uygulanan yöntemlerle tedavi edilebilir. Ancak, göz altı morlukları şiddetliyse veya uzun süredir devam ediyorsa, bir doktora veya dermatoloğa görünmeniz önemlidir. Doktorunuz, göz altı morluklarının nedenini belirlemek için bazı testler yapabilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.