,, ,

Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası Çözümü

Bilim-Teknoloji 18.11.2023 - 10:46, Güncelleme: 18.11.2023 - 10:46 15707+ kez okundu.
 

Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası Çözümü

Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası Çözümü
Google Play Hizmetleri Durduruldu hatası, Android cihazlarda sıklıkla görülen bir hatadır. Bu hata, Google Play Hizmetleri uygulamasının düzgün çalışmaması durumunda oluşur. Bu hatayı düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Google Play Hizmetleri uygulamasını güncelleyin. Google Play Hizmetleri uygulamasının güncel olduğundan emin olun. Uygulamayı güncellemek için, "Ayarlar" > "Uygulamalar ve bildirimler" > "Tüm uygulamaları göster"'e gidin ve "Google Play Hizmetleri" uygulamasını bulun. Uygulamanın yanındaki "Güncelle" düğmesine dokunun. Google Play Hizmetleri uygulamasını yeniden başlatın. Google Play Hizmetleri uygulamasını yeniden başlatmak, sorunu çözebilir. Uygulamayı yeniden başlatmak için, "Ayarlar" > "Uygulamalar ve bildirimler" > "Tüm uygulamaları göster"'e gidin ve "Google Play Hizmetleri" uygulamasını bulun. Uygulamanın yanındaki "Aç" düğmesine dokunun. Ardından, uygulamanın ana ekranını görene kadar uygulamayı açık tutun. Cihazınızı yeniden başlatın. Cihazınızı yeniden başlatmak, sorunu çözebilir. Google Play Hizmetleri verilerini temizleyin. Google Play Hizmetleri verilerini temizlemek, sorunu çözebilir. Bunu yapmak için, "Ayarlar" > "Uygulamalar ve bildirimler" > "Tüm uygulamaları göster"'e gidin ve "Google Play Hizmetleri" uygulamasını bulun. Uygulamanın yanındaki "Depolama" düğmesine dokunun. Ardından, "Önbelleği temizle" ve "Verileri temizle" düğmelerine dokunun. Android cihazınızın yazılımını güncelleyin. Android cihazınızın yazılımını güncellemek, sorunu çözebilir. Yazılımı güncellemek için, "Ayarlar" > "Sistem" > "Yazılım güncellemesi"'ne gidin. Ardından, "Yazılım güncellemelerini kontrol et" düğmesine dokunun. Bu adımları izledikten sonra hala hata alıyorsanız, Google destek ekibiyle iletişime geçin. Daha spesifik olarak, Google Play Hizmetleri Durduruldu hatası aşağıdaki nedenlerden dolayı oluşabilir: Google Play Hizmetleri uygulamasının bozuk olması. Bu durumda, uygulamayı güncellemek veya yeniden başlatmak sorunu çözebilir. Cihazınızın yazılımında bir sorun olması. Bu durumda, cihazınızın yazılımını güncellemek sorunu çözebilir. Cihazınızdaki bir üçüncü taraf uygulamasında bir sorun olması. Bu durumda, sorunlu uygulamayı kaldırmayı deneyin. Bu hatayı önlemek için aşağıdakileri yapabilirsiniz: Google Play Hizmetleri uygulamasını güncel tutun. Cihazınızın yazılımını güncel tutun. Cihazınızın virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korunduğundan emin olun. Cihazınızda yalnızca güvenilir kaynaklardan gelen uygulamaları yükleyin.
Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası Çözümü

Google Play Hizmetleri Durduruldu hatası, Android cihazlarda sıklıkla görülen bir hatadır. Bu hata, Google Play Hizmetleri uygulamasının düzgün çalışmaması durumunda oluşur.

Bu hatayı düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Google Play Hizmetleri uygulamasını güncelleyin.  Google Play Hizmetleri uygulamasının güncel olduğundan emin olun. Uygulamayı güncellemek için, "Ayarlar" > "Uygulamalar ve bildirimler" > "Tüm uygulamaları göster"'e gidin ve " Google Play Hizmetleri" uygulamasını bulun. Uygulamanın yanındaki "Güncelle" düğmesine dokunun.
  2. Google Play Hizmetleri uygulamasını yeniden başlatın.  Google Play Hizmetleri uygulamasını yeniden başlatmak, sorunu çözebilir. Uygulamayı yeniden başlatmak için, "Ayarlar" > "Uygulamalar ve bildirimler" > "Tüm uygulamaları göster"'e gidin ve " Google Play Hizmetleri" uygulamasını bulun. Uygulamanın yanındaki "Aç" düğmesine dokunun. Ardından, uygulamanın ana ekranını görene kadar uygulamayı açık tutun.
  3. Cihazınızı yeniden başlatın. Cihazınızı yeniden başlatmak, sorunu çözebilir.
  4. Google Play Hizmetleri verilerini temizleyin.  Google Play Hizmetleri verilerini temizlemek, sorunu çözebilir. Bunu yapmak için, "Ayarlar" > "Uygulamalar ve bildirimler" > "Tüm uygulamaları göster"'e gidin ve " Google Play Hizmetleri" uygulamasını bulun. Uygulamanın yanındaki "Depolama" düğmesine dokunun. Ardından, "Önbelleği temizle" ve "Verileri temizle" düğmelerine dokunun.
  5. Android cihazınızın yazılımını güncelleyin.  Android cihazınızın yazılımını güncellemek, sorunu çözebilir. Yazılımı güncellemek için, "Ayarlar" > "Sistem" > "Yazılım güncellemesi"'ne gidin. Ardından, "Yazılım güncellemelerini kontrol et" düğmesine dokunun.

Bu adımları izledikten sonra hala hata alıyorsanız, Google destek ekibiyle iletişime geçin.

Daha spesifik olarak, Google Play Hizmetleri Durduruldu hatası aşağıdaki nedenlerden dolayı oluşabilir:

  • Google Play Hizmetleri uygulamasının bozuk olması. Bu durumda, uygulamayı güncellemek veya yeniden başlatmak sorunu çözebilir.
  • Cihazınızın yazılımında bir sorun olması. Bu durumda, cihazınızın yazılımını güncellemek sorunu çözebilir.
  • Cihazınızdaki bir üçüncü taraf uygulamasında bir sorun olması. Bu durumda, sorunlu uygulamayı kaldırmayı deneyin.

Bu hatayı önlemek için aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • Google Play Hizmetleri uygulamasını güncel tutun.
  • Cihazınızın yazılımını güncel tutun.
  • Cihazınızın virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korunduğundan emin olun.
  • Cihazınızda yalnızca güvenilir kaynaklardan gelen uygulamaları yükleyin.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.