,, ,

Google deprem bildirimi nasıl çalışıyor ve nasıl açılır?

Bilim-Teknoloji 17.08.2023 - 17:16, Güncelleme: 17.08.2023 - 17:16 6126+ kez okundu.
 

Google deprem bildirimi nasıl çalışıyor ve nasıl açılır?

Google deprem bildirimi nasıl çalışıyor ve nasıl açılır?
Google Deprem Bildirimi Android cihazlarda bulunan bir özelliktir. Bu özellik, depremlerin gerçekleşme olasılığını artıran sismik aktiviteleri algılar ve size yaklaşmakta olan bir deprem hakkında sizi uyarır. Google Deprem Bildirimi, sismik dalgalar Dünya'yı dolaşırken oluşan ses dalgalarını kullanır. Bu ses dalgaları, deprem merkezine ne kadar yakınsanız o kadar güçlüdür. Google Deprem Bildirimi, bu ses dalgalarını algılayarak depremin büyüklüğünü ve konumunu belirler. Google Deprem Bildirimi, depremin büyüklüğünü ve konumunu belirledikten sonra size bir uyarı gönderir. Bu uyarı, depremin büyüklüğünü, konumunu ve tahmini varış zamanını içerir. Google Deprem Bildirimi, ayrıca size depreme nasıl hazırlanacağınız ve deprem sırasında ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi verir. Google Deprem Bildirimi, şu anda 30'dan fazla ülkede kullanılmaktadır. Bu ülkeler arasında Türkiye de yer almaktadır. Google Deprem Bildirimi, Android 4.1 ve üzeri sürümleri çalıştıran cihazlarda kullanılabilir. Google Deprem Bildirimi 'ni açmak için: Android cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Google'a dokunun. Güvenlik ve acil durum'a dokunun. Deprem uyarıları'na dokunun. Deprem uyarıları açık konumuna getirin. Google Deprem Bildirimi, depremlere karşı hazırlıklı olmanıza yardımcı olan önemli bir özelliktir. Bu özelliğin açık olduğundan emin olun.
Google deprem bildirimi nasıl çalışıyor ve nasıl açılır?

Google Deprem Bildirimi Android cihazlarda bulunan bir özelliktir. Bu özellik, depremlerin gerçekleşme olasılığını artıran sismik aktiviteleri algılar ve size yaklaşmakta olan bir deprem hakkında sizi uyarır.

Google Deprem Bildirimi, sismik dalgalar Dünya'yı dolaşırken oluşan ses dalgalarını kullanır. Bu ses dalgaları, deprem merkezine ne kadar yakınsanız o kadar güçlüdür. Google Deprem Bildirimi, bu ses dalgalarını algılayarak depremin büyüklüğünü ve konumunu belirler.

Google Deprem Bildirimi, depremin büyüklüğünü ve konumunu belirledikten sonra size bir uyarı gönderir. Bu uyarı, depremin büyüklüğünü, konumunu ve tahmini varış zamanını içerir. Google Deprem Bildirimi, ayrıca size depreme nasıl hazırlanacağınız ve deprem sırasında ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi verir.

Google Deprem Bildirimi, şu anda 30'dan fazla ülkede kullanılmaktadır. Bu ülkeler arasında Türkiye de yer almaktadır. Google Deprem Bildirimi, Android 4.1 ve üzeri sürümleri çalıştıran cihazlarda kullanılabilir.

Google Deprem Bildirimi 'ni açmak için:

  1. Android cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Google'a dokunun.
  3. Güvenlik ve acil durum'a dokunun.
  4. Deprem uyarıları'na dokunun.
  5. Deprem uyarıları açık konumuna getirin.

Google Deprem Bildirimi, depremlere karşı hazırlıklı olmanıza yardımcı olan önemli bir özelliktir. Bu özelliğin açık olduğundan emin olun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.