,, ,

Ganos Dağının manzarasını tuvale yansıttılar

Kültür-Sanat 22.03.2022 - 10:56, Güncelleme: 22.03.2022 - 10:56 13514+ kez okundu.
 

Ganos Dağının manzarasını tuvale yansıttılar

Ganos Dağının manzarasını tuvale yansıttılar
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin, Ganos Dağı eteklerindeki doğayı tuvale yansıttığı çalışmalardan oluşan sergi açıldı.  Doğa Koruma ve Milli Parklar Tekirdağ Şubesi ve NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesince düzenlenen "Doğadan Tuvale" etkinliğinde öğrenciler, Kartaltepe Tabiat Parkı, Ganos Dağı eteklerindeki ormanlar ile mavi ve yeşilin buluşmasını resmini çizdi.  Öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergi, Süleymanpaşa Belediyesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  Doğa Koruma ve Milli Parklar Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, burada yaptığı açıklamada, doğa turizmine katkı sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.  Tekirdağ'ın eşsiz güzelliklere sahip olduğunu anlatan İnal, "Daha önce doğa turizmine katkı sağlamak için kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışmalar yaptık. Daha sonra foto safari etkinlikleri düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Diye söyledi  İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da Ganos Dağı eteklerinin ekstrem sporlar ve doğa turizmi için gözde yerlerden olduğunu belirterek, "Öğrenciler anlamlı eserler ortaya koymuşlar. Bu tür etkinliklerin daha da artmasını ve doğal güzelliklerin herkese ulaşmasını istiyoruz." dedi  NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özyavuz ise kentin tanıtılması ve güzelliklerinin ortaya çıkartılması için fakülte olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.  Öğrencilere teşekkür belgesi verilmesinin ardından açılan sergi, 23 Mart'a kadar gezilebilecek.       
Ganos Dağının manzarasını tuvale yansıttılar

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin, Ganos Dağı eteklerindeki doğayı tuvale yansıttığı çalışmalardan oluşan sergi açıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tekirdağ Şubesi ve NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesince düzenlenen "Doğadan Tuvale" etkinliğinde öğrenciler, Kartaltepe Tabiat Parkı, Ganos Dağı eteklerindeki ormanlar ile mavi ve yeşilin buluşmasını resmini çizdi. 

Öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergi, Süleymanpaşa Belediyesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, burada yaptığı açıklamada, doğa turizmine katkı sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Tekirdağ'ın eşsiz güzelliklere sahip olduğunu anlatan İnal, "Daha önce doğa turizmine katkı sağlamak için kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışmalar yaptık. Daha sonra foto safari etkinlikleri düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Diye söyledi 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da Ganos Dağı eteklerinin ekstrem sporlar ve doğa turizmi için gözde yerlerden olduğunu belirterek, "Öğrenciler anlamlı eserler ortaya koymuşlar. Bu tür etkinliklerin daha da artmasını ve doğal güzelliklerin herkese ulaşmasını istiyoruz." dedi 

NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özyavuz ise kentin tanıtılması ve güzelliklerinin ortaya çıkartılması için fakülte olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

Öğrencilere teşekkür belgesi verilmesinin ardından açılan sergi, 23 Mart'a kadar gezilebilecek. 

 
 

 

Tekirdağ HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.