,, ,

Fuat Saka’nın "Göç Senfonisi''ni ilk kez İstanbullular dinleyecek

Kültür-Sanat 08.06.2022 - 14:46, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:46 23253+ kez okundu.
 

Fuat Saka’nın "Göç Senfonisi''ni ilk kez İstanbullular dinleyecek

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 10 Haziran Cuma akşamı 20.00’de düzenlenecek konser ücretsiz olarak dinlenebilecek
Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, müzisyen Fuat Saka’nın insanlığın göçle mücadelesi için yazdığı senfoninin dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Köln Belediye Başkanı Henriette Reker de Fuat Saka’nın "Göç Senfonisi – Karanlık Sular" eserini İstanbullularla birlikte dinleyecek. Müzisyen Fuat Saka’nın bestelediği “Göç Senfonisi – Karanlık Sular”, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicileriyle buluşacak. Bestesi müzisyen Fuat Saka’ya, düzenlemesi de Vangelis Zografos’a ait olan, tarih boyunca insanlığın en önemli meselelerinden göçü ve etkilerini yansıtan eser, prömiyerini İstanbullu müzikseverlerle yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konseri Köln Belediye Başkanı Henriette Reker ile dinleyecek. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 10 Haziran Cuma akşamı 20.00’de düzenlenecek konser ücretsiz olacak. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın düzenleyeceği “Göç Senfonisi – Karanlık Sular” konserinde, göçle birlikte yaşanan savaşlar, yerinden edilme, açlık, yoksulluk, susuzluk gibi travmalar notalara dökülecek. Fuat Saka, Yunan sanatçı Ionna Forti ile barış ve kardeşlik şarkıları söyleyecek. Şef Anastasios Symeonidis yönetimindeki Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, Girit kemençesinde Zacharias Sypridakis’e ve kavalda Cihan Yurtçu’ya eşlik edecek.
Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 10 Haziran Cuma akşamı 20.00’de düzenlenecek konser ücretsiz olarak dinlenebilecek

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, müzisyen Fuat Saka’nın insanlığın göçle mücadelesi için yazdığı senfoninin dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Köln Belediye Başkanı Henriette Reker de Fuat Saka’nın "Göç Senfonisi – Karanlık Sular" eserini İstanbullularla birlikte dinleyecek.

Müzisyen Fuat Saka’nın bestelediği “Göç Senfonisi – Karanlık Sular”, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicileriyle buluşacak. Bestesi müzisyen Fuat Saka’ya, düzenlemesi de Vangelis Zografos’a ait olan, tarih boyunca insanlığın en önemli meselelerinden göçü ve etkilerini yansıtan eser, prömiyerini İstanbullu müzikseverlerle yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konseri Köln Belediye Başkanı Henriette Reker ile dinleyecek.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 10 Haziran Cuma akşamı 20.00’de düzenlenecek konser ücretsiz olacak.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın düzenleyeceği “Göç Senfonisi – Karanlık Sular” konserinde, göçle birlikte yaşanan savaşlar, yerinden edilme, açlık, yoksulluk, susuzluk gibi travmalar notalara dökülecek. Fuat Saka, Yunan sanatçı Ionna Forti ile barış ve kardeşlik şarkıları söyleyecek. Şef Anastasios Symeonidis yönetimindeki Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası, Girit kemençesinde Zacharias Sypridakis’e ve kavalda Cihan Yurtçu’ya eşlik edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.