,, ,

Foundation Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Tv-Dünyası 17.07.2023 - 16:32, Güncelleme: 17.07.2023 - 16:32 6306+ kez okundu.
 

Foundation Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Foundation Dizisi Konusu ve Oyuncuları
Foundation , Isaac Asimov ’un aynı adlı bilim kurgu roman serisine dayanan bir Amerikan televizyon dizisidir. Dizi, Galaktik İmparatorluğu ’nun  çöküşünü ve bunu önlemek için psikotarih adlı bir bilimi kullanan matematikçi Hari Seldon’un kurduğu Vakıf’ı anlatmaktadır. Dizi Apple TV+ 'da yayınlanmaktadır ve ilk sezonu 10 bölümden oluşmaktadır. İkinci sezonunun da yapılacağı duyurulmuştur. Dizinin başlıca oyuncuları şunlardır: Jared Harris , Hari Seldon rolünde. Lee Pace , Galaktik İmparatorluğu’nun lideri Brother Day rolünde. Lou Llobell , Seldon’un öğrencisi Gaal Dornick rolünde. Leah Harvey , Vakıf’ın tarihçisi Salvor Hardin rolünde. Laura Birn , Brother Day’in sadık yardımcısı Demerzel rolünde. Terrence Mann , Brother Day’in kardeşi ve halefi Brother Dusk rolünde.
Foundation Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Foundation , Isaac Asimov ’un aynı adlı bilim kurgu roman serisine dayanan bir Amerikan televizyon dizisidir. Dizi, Galaktik İmparatorluğu ’nun  çöküşünü ve bunu önlemek için psikotarih adlı bir bilimi kullanan matematikçi Hari Seldon’un kurduğu Vakıf’ı anlatmaktadır. Dizi Apple TV+ 'da yayınlanmaktadır ve ilk sezonu 10 bölümden oluşmaktadır. İkinci sezonunun da yapılacağı duyurulmuştur.

Dizinin başlıca oyuncuları şunlardır:

Jared Harris , Hari Seldon rolünde.
Lee Pace , Galaktik İmparatorluğu’nun lideri Brother Day rolünde.
Lou Llobell , Seldon’un öğrencisi Gaal Dornick rolünde.
Leah Harvey , Vakıf’ın tarihçisi Salvor Hardin rolünde.
Laura Birn , Brother Day’in sadık yardımcısı Demerzel rolünde.
Terrence Mann , Brother Day’in kardeşi ve halefi Brother Dusk rolünde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.