,, ,

Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kimdir 15.06.2023 - 11:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 11:09 4079+ kez okundu.
 

Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli?
Filiz Saraç, Türk hukukçu ve İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanıdır. 1968 yılında Trabzon’da doğmuş, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Filiz Saraç 32 yıldır serbest avukatlık yapan Filiz Saraç , kamu hukuku dalında yüksek lisans yapmış, İngiltere’de MBA işletme hazırlık eğitimini tamamlamıştır. Filiz Saraç 1996 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na seçilmiş, 2004-2006 döneminde başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2022 yılında yapılan seçimlerde İstanbul Barosu’nun başkanı olmuştur. Filiz Saraç Kadın hakları konusunda pek çok panel ve konferansta yer almış, Türk Kadınlar Birliği tarafından ödüle layık görülmüştür Filiz Saraç ’ın aldığı ödüller şunlardır: 8 Mart 2020’de, Türk Kadınlar Birliği tarafından “Toplumda Hukukun Üstünlüğü ve Hak Arama Bilincine Katkıları” ile ödül almıştır. 21 Ocak 2023’te, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından hukuk kategorisi ödülüne layık görülmüştür.
Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Filiz Saraç, Türk hukukçu ve İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanıdır. 1968 yılında Trabzon’da doğmuş, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Filiz Saraç 32 yıldır serbest avukatlık yapan Filiz Saraç , kamu hukuku dalında yüksek lisans yapmış, İngiltere’de MBA işletme hazırlık eğitimini tamamlamıştır.

Filiz Saraç 1996 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na seçilmiş, 2004-2006 döneminde başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2022 yılında yapılan seçimlerde İstanbul Barosu’nun başkanı olmuştur. Filiz Saraç Kadın hakları konusunda pek çok panel ve konferansta yer almış, Türk Kadınlar Birliği tarafından ödüle layık görülmüştür

Filiz Saraç ’ın aldığı ödüller şunlardır:

8 Mart 2020’de, Türk Kadınlar Birliği tarafından “Toplumda Hukukun Üstünlüğü ve Hak Arama Bilincine Katkıları” ile ödül almıştır.
21 Ocak 2023’te, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından hukuk kategorisi ödülüne layık görülmüştür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.