,, ,

FETÖ’ye Karşı ‘KISKAÇ-8’ Operasyonu: 61 Şüpheli Yakalandı

Gündem 23.02.2024 - 13:12, Güncelleme: 23.02.2024 - 13:14 3594+ kez okundu.
 

FETÖ’ye Karşı ‘KISKAÇ-8’ Operasyonu: 61 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde gerçekleştirilen ‘KISKAÇ-8’ operasyonlarıyla FETÖ’ye büyük darbe: 61 şüpheli yakalandı, çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , FETÖ ’ye yönelik olarak 23 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “KISKAÇ-8” operasyonlarında toplamda 61 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz” ifadelerini kullandı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Adana , Amasya , Ankara , Aydın , Afyonkarahisar , Balıkesir , Batman , Gaziantep , İstanbul , İzmir , Erzurum, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Sakarya ve Zonguldak’ta gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin: Örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması” ve “Emniyet Mahrem Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, Örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları ve kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları, İfade ve teşhislerde adı geçen, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklanan, Örgüt koordinesinde KPSS çalışma evlerinde sınavlara hazırlanan ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişiler olduğu belirtildi. Operasyonlar sonucunda çok miktarda para, dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde gerçekleştirilen ‘KISKAÇ-8’ operasyonlarıyla FETÖ’ye büyük darbe: 61 şüpheli yakalandı, çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , FETÖ ’ye yönelik olarak 23 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “KISKAÇ-8” operasyonlarında toplamda 61 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Adana , Amasya , Ankara , Aydın , Afyonkarahisar , Balıkesir , Batman , Gaziantep , İstanbul , İzmir , Erzurum, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Sakarya ve Zonguldak’ta gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin:

  • Örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması” ve “Emniyet Mahrem Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları,
  • Örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları ve kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları,
  • İfade ve teşhislerde adı geçen, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklanan,
  • Örgüt koordinesinde KPSS çalışma evlerinde sınavlara hazırlanan ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişiler olduğu belirtildi.

Operasyonlar sonucunda çok miktarda para, dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.